שיווק ומנהל רפואי

מנהל המזון והתרופות האמריקאי נוקט צעדים להפחתת ניקוטין בסיגריות לרמה לא-ממכרת (מתוך הודעת ה-FDA)

מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) נוקט צעד ראשון היסטורי לקראת הסרת התכונות הממכרות של סיגריות דרך התייחסות להשפעה של רמות ניקוטין נמוכות יותר, אופן השגת רמות ניקוטין נמוכות יותר בסיגריות ואם צעד זה עשוי להיות מלווה בתוצאות לא-מכוונות.

מהסוכנות נמסר ביולי האחרון כי בסופו של דבר היא תציע הפחתת ריכוז ניקוטין כחלק מבקרה מקיפה של מוצרי טבק. ההודעה כעת הוצגה כהצעה לקביעת עמדה, כאשר המסמך מטעם הסוכנות נועד להגדיר את הדרך בה בחרו אנשי הסוכנות במידה ויסוכם על הפחתת רמות ניקוטין בסיגריות.

צמצום פוטנציאל ההתמכרות של סיגריות והפחתת הנזקים של מוצרי ניקוטין זמינים לשימוש עשויים להוביל לירידה במספר המעשנים בהיקף של למעלה מ-2.4 מיליון אנשים עד שנת 2025 ולירידה בהיקף של 33 מיליון אנשים עד שנת 2100. שינוי זה יוביל לירידה בהימצאות עישון בארצות הברית מ-15% כיום ל-1.4% וחייהם של למעלה מ-8 מיליון מעשנים יינצלו עד שנת 2100.

מהסוכנות נמסר כי הם פונים לקבלת מידע אודות מגוון נושאים הקשורים לקביעת סף חדש לניקוטין בכל מוצרי הטבק הזמינים לשימוש. אחד החששות נוגע לרמת הניקוטין המקסימאלית להגנה על בריאות הציבור. מחקרים העידו כי רמה של 0.3, 0.4, או 0.5 מ”ג של ניקוטין לגרם טבק מהווים סף טוב.

בסוכנות מקווים עוד להבין מהי הדרך הטובה ביותר למדוד את רמות ניקוטין, בין אם יוחלט על יישום סף הניקוטין החדש בבת אחת או בגישה מדורגת, וכן לבחון השלכות לא-מכוונות של צעד זה (דוגמת סחר לא-חוקי ומאמצים ע”י משנים מכורים לפצות על הרמה המופחתת של ניקוטין ע”י הגדלת מספר הסיגריות שמעשנים).

מנהל המזון והתרופות האמריקאי מעוניין לשמוע אם קבוצות מסוימות מועדות יותר להשפעות של ניקוטין וכן לקבל מידע אודות ההיבטים הטכניים המעורבים בהפחתת רמות ניקוטין. מהעדויות עולה כי מדובר בצעד אפשרי, שכן במשך שנים יצרנים השתמשו במגוון טכניקות להפחתת רמות ניקוטין.

במידה והסוכנות תדרוש הפחתת כמות ניקוטין בסיגריות, אזי היעדים העיקריים יהיו לסייע למבוגרים המכורים לעישון להפסיק לעשן או לעבור למוצרים פחות מסוכנים.

מתוך הודעת ה-FDA

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה