שיווק ומנהל רפואי

חשיפה לזיהום אוויר גם מתחת לרמות הסף קשורה לעלייה בסיכון לתמותה מכל סיבה במבוגרים (JAMA)

חשיפה לזיהום אוויר גם ברמות שהן מתחת לסף הנוכחי המגדיר זיהום קשורות לעליה בסיכון לתמותה, כך עולה ממחקר חדש שפורסם ב-JAMA .

לדעת החוקרים, הממצאים מצביעים על כך שמדד ה-NAAQS (ר”ת של National Ambient Air Quality Standards) אשר נוסדו ע”י הסוכנות האמריקאית להגנת הסביבה, צריכים לעבור הערכה מחדש (כלומר יש להקטין את רמת הסף להגדרת זיהום אוויר) .

בכדי להעריך את השפעת החשיפה היומית לחלקיקי PM 2.5 וריכוזי אוזון בעונה החמה (אפריל-ספטמבר), החוקרים ביצעו מחקר case-crossoverתוך שימוש בנתוני תמותה של מבוטחי מדיקייר בין 2000-2012 מחד וזאת מול נתוני חשיפה לזיהום אוויר ביום המוות ובהשוואה לחשיפה בימי ביקורת.

עבור כל משתתף, ימי ביקורת היו אותם אותם הימים בשבוע באותו חודש בכדי למנוע הטייה ואפקט הקשורים לעונת השנה.

החוקרים השתמשו בנתונים זמינים וגלויים של רמות זיהום אוויר תוך שימוש במודלים חיזוי זיהום של רמות יומיות של PM 2.5, ריכוז אוזון מקסימלי ב-8 שעות, ורמות טמפטורה ולחות לפי מיקומים גיאוגרפיים.

בוצעה רגרסייה מותנית להערכת הסיכון היחסי לתמותה מכל סיבה הקשורה לחשיפה קצרת מועד למזהמים, תוך הגבלת האנליזה לימים עם רמות זיהום אוויר מתחת ל- 25 μg/m3 עבור PM 2.5 ו-60 ppb עבור אוזון, אשר הם הרבה מתחת לסף הנוכחי של NAAQS שהוא 35 μg/m3 ל- PM 2.5יומי ו-70 PPB עבור אוזון מקסימלי ב-8 שעות.

האנליזה כללה למעלה מ-22 מיליון מקרי מוות יומיים ולמעלה מ-76 מליון מקרי ביקורת. קרוב ל-94% מכלל מקרי התמותה ומקרי הביקורת היו עם רמות של מתחת ל-25 μg/m3 וכ-95% ממקרי התמותה היו במהלך ימים אלה. רמות אוזון היו מתחת ל-60 PPB עבור למעלה מ-91% מהמקרים שבמהלכן התרחשו יותר מ-93% ממקרי המוות.

עלייה יומית בחשיפה לזיהום הייתה קשורה עם סיכון מוגבר לתמותה מכל סיבה. כל עלייה יומית של 10-μg/m3  בריכוז החלקיקים עלייה של 10 חלקיקים לכל מיליארד של אוזון בעונה החמה הייתה קשורה לעלייה מובהקת סטטיסטית של 1.42 ו-0.66 בהתאמה של מקרי תמותה יומיים מכל סיבה לכל 1 מיליון אנשים בסיכון.

החוקרים מציינים שהסיכון המוגבר לתמותה נותר מובהק סטטיסטי כאשר האנליזה בוצעה רק לימים שבהם רמות ה- PM2.5 והאוזון היו הרבה מתחת לרמות הסף הנוכחיות ע”פ NAAQS .

ניתוח לפי תתי קבוצות הראה השפעה גדולה יותר לאוכלוסיות מסויימות. העלייה בסיכון היחסי לתמותה מכל סיבה הקשורה לזיהום היו 1.49% והפער בסיכון האבסולוטי -3.59 , לכל מיליון אנשים בסיכון ליום עבור אנשים המתאימים לביטוח מדיקייר (רמה סוציו-אקונומית נמוכה יותר). באופן דומה, ניתוח לתת קבוצה של המבוגרים מעל גיל 70 הראה עלייה יחסית בסיכון של 1.38% והפער בסיכון האבסולוטי למיליון 5.35 מקרי תמותה ליום.

החוקרים מציינים שהממצאים תואמים את העדויות הקיימת בספרות הרפואית, ואת העובדה שגם בירידה ברמות זיהום האוויר בשנים האחרונות, עדיין יש קשר בין תמותה לרמות החשיפה ל- PM 2.5 וריכוזי אוזון. כמו כן החוקרים מציינים כאמור שיש מקום להעריך מחדש את רמות הסף של הגדרות זיהום האוויר.

בנוסף, הממצאים מחזקים לדעתם גישות אינבדואליות עבור אוכלוסיות בסיכון. כך למשך הקפדה על אי יציאה מהבית בימים שבהם יש זיהום אוויר  או חבישת עזרים מגינים ע”י  אנשים הנמצאים בסיכון מוגבר .

JAMA. 2017;318(24):2446-2456

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה