שיווק ומנהל רפואי

ההשפעה של צריכת אלכוהול מתונה על תפקוד קוגניטיבי (BMJ)

במאמר שפורסם בכתב העת BMJ מדווחים חוקרים על ממצאי מחקר חדש, מהם עולה כי צריכת אלכוהול, גם בכמות מתונה, מלווה בהשפעה שלילית על המוח, כולל אטרופיה של ההיפוקמפוס.

החוקרים השלימו מחקר עוקבה תצפיתי עם הערכות חוזרות של צריכת אלכוהול שבועית ותפקוד קוגניטיבי לאורך 30 שנים (1985-2015). בדיקות הדמיה בתהודה מגנטית הושלמו בתום המחקר (2012-2015). המדגם היה מבוסס על מבוגרים בקהילה שלקחו חלק במדגם Whitehall II.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 550 גברים ונשים, בגיל ממוצע של 43 שנים בתחילת המחקר. לא תועדו מקרים של תלות באלכוהול לפי שאלוני CAGE וכל המשתתפים יכלו להשלים בדיקת MRI של המוח. 23 נבדקים הוצאו מהמחקר בשל נתונים לא-מלאים או איכות הדמיה נמוכה או בשל הפרעה מבנית גסה (דוגמת ציסטה מוחית).

הערכת מבנית כללה אטרופיה של ההיפוקמפוס, צפיפות חומר אפור ומיקרו-מבנה חומר לבן. הערכה תפקודית התבססה על הידרדרות קוגניטיבית לאורך תקופת המחקר ובדיקות תפקוד קוגניטיבי שבוצעו בעת הסריקה.

מהתוצאות עלה קשר בין צריכת אלכוהול רבה יותר במהלך 30 שנות מעקב ובין סיכוי מוגבר לאטרופיה של היפוקמפוס באופן תלוי-מינון. בעוד שבאלו שצרכו למעלה מ-30 יחידות בשבוע תועד הסיכון הגבוה ביותר, בהשוואה לאלו שנמנעו מאלכווהל (יחס סיכויים של 5.8), גם באלו שצרכו אלכוהול בכמות מתונה (14-21 יחידות בשבוע) תועד סיכוי גבוה פי שלוש לאטרופיה של היפוקמפוס ימני (יחס סיכויים של 3.4). לא תועדה השפעה מגנה לצריכת אלכוהול קלה (1-7 יחידות בשבוע), בהשוואה לאלו שנמנעו מאלכוהול.

צריכת אלכוהול רבה יותר לוותה גם בהבדלים במיקרו-מבנה של הקורפוס קאלוסום והידרדרות מהירה יותר בשטף לקסיקון. לא תועד קשר בין תפקוד קוגניטיבי בנקודת זמן מסוימת או שינויים לאורך הזמן בשטף סמנטי או שליפת מילים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהנחיות האחרונות מבריטניה, שהפחיתו את סף צריכת אלכוהול המומלץ והטילו ספק בסף המומץ כיום בהנחיות מארצות הברית.

BMJ 2017; 357

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה