שיווק ומנהל רפואי

הערכת היקף השימוש בשירותי בריאות בקרב מבוגרים עם למעלה ממחלה כרונית (מתוך נתוני ה-CDC)

מנתונים חדשים מטעם ה-CDC עולה כי במבוגרים עם למעלה ממחלה כרונית אחת סיכוי גבוה יותר לשימוש בשירותי בריאות, בהשוואה למבוגרים עם עד מחלה כרונית אחת. אוכלוסיית חולים זו נוטה גם יותר לדחות טיפול רפואי משיקולים שונים.

במסגרת המחקר השלימו החוקרים השוואה של ההערכות הארציות של גישה וניצול שירותי בריאות בקרב מטופלים עם לפחות שתיים מבין עשר אבחנות של מחלות כרוניות ואלו עם עד מחלה כרונית אחת. המחלות הכרוניות כללו יתר לחץ דם, ממאירות, אירוע מוחי, מחלת לב כלילית, סוכרת, דלקת מפרקים, הפטיטיס, אבחנה נוכחית של אסתמה, אבחנה של ירידה בתפקוד או כשל כלייתי בשנה האחרונה ואבחנה של מחלת ריאות חסימתית כרונית.

ללא תלות במספר המחלות הכרוניות, באלו בגילאי 18-64 שנים תועד סיכוי נמוך יותר לקבלת טיפול רפואי במהלך השנה האחרונה, בהשוואה לאלו בגילאי 65 שנים ומעלה; באוכלוסיה זו תועדה גם שכיחות גבוהה יותר של דחיית טיפול או אי-קבלת טיפול רפואי משיקולי עלות ושיקולים אחרים.

בשנת 2015, שיעור המבוגרים שנבדק או שוחח עם איש צוות רפואי בשנה האחרונה עלה לצד עליה במספר המחלות הכרוניות. במבוגרים בגילאי 18-64 שנים, שיעור זה עמד על 73.1% באלו עם מחלה כרונית, בהשוואה ל-95.4% באלו עם לפחות שתי מחלות כרוניות.

במבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה, שיעור הנבדקים ששוחח או נבדק ע”י איש צוות רפואי במהלך השנה האחרונה היה הנמוך ביותר (80.7%) באלו עם מחלה כרונית והגבוה ביותר (98.3%) באלו עם לפחות שתי מחלות כרוניות.

בהשוואת מבוגרים עם מספר דומה של מחלות כרוניות, באלו בגילאי 18-64 שנים תועד סיכוי נמוך יותר, בהשוואה לאלו בגילאי 65 שנים ומעלה, לביקור או שיחה עם איש צוות רפואי בשנה האחרונה.

בין 2012-2015, שיעור המבוגרים עם לפחות שתי מחלות כרוניות שדחו או לא קיבלו טיפול רפואי נדרש מכל-סיבה ירד מ-34.3% ל-31.4% באלו בגילאי 18-64 שנים, אך עלה מ-13.5% ל-15% באלו בגילאי 15 שנים ומעלה.

בשנת 2015, שיעור גבוה יותר של מבוגרים דחה טיפול רפואי משיקולים שאינם נוגעים לעלויות טיפול (14.6%), בהשוואה לאלו שדחו בשל שיקולי עלות (11.7%).

בקרב מבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה עם שתי מחלות כרוניות ומעלה, לא תועד שינוי משמעותי באחוז החולים שדחה או לא קיבל טיפול רפואי נדרש במהלך השנה האחרונה רק בשל שיקולי עלות או רק בשל שיקולים אחרים. עם זאת, נרשמה עליה בשיעור המבוגרים בגילאי 65 שנים ומעלה, שדחו או לא קיבלו טיפול נדרש מכל-סיבה.

החוקרים מסכמים וכותבים כי שיקולים הנוגעים לעלויות טיפול ושיקולים שאינם קשורים לעלויות הטיפול הרפואי (דוגמת אמצעי לתחבורה לקבלת טיפול רפואי) מהווים כולם מכושלים לקבלת טיפול רפואי הולם.

מתוך נתוני ה-CDC

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה