שיווק ומנהל רפואי

ממצאים מפתיעים אודות אוכלוסיית הקשישים לאחר גיל 80 (מתוך כנס ה- Future of Genomic Medicine)

שיעורי עישון ומדד מסת גוף גבוהים יותר מהצפוי בקשישים בריאים קבוצה של אמריקאים קשישים לאחר גיל 80 ללא מחלות כרוניות נפוצות כך עולה מניתוח נתוני Healthspan Project, שהוצגו במהלך הכנס העשירי בנושא Future of Genomic Medicine.

החוקרים מדווחים כי חלק מהקשישים נטו לעשן יותר, בהשוואה לאלו באוכלוסיה הכללית, אם כי המשקל שלהם היה נמוך יותר. עם זאת, כאשר בחנו את פיזור מדד מסת הגוף, לא כולם היו רזים.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים גורמים חיוביים וגורמים שליליים, במטרה לקבוע אילו גורמים גנטיים, מאפייני אורחות חיים וגורמים סביבתיים עשויים להשפיע על בריאות הקשישים.

מחקר קודם מצא קשר בין שכיחות אללים גנטיים מסוימים ובין אריכות ימים, דוגמת FOXO3A, SIRT1, CETP ו-TP53. במחקר הנוכחי, rs280229, וריאנט של FOXO3A, השיג מובהקות גבולית לאריכות ימים. עם זאת, החוקרים מציינים כי אריכות ימים רק משקפת את מספר השנים שאדם חי ואינה נוגעת לחיים בבריאות אופטימאלית.

החוקרים בחנו גם הפרעות בגן יחיד (דוגמת BRCA) ופוליגניות במדגם. באשר למוטאציות בגן יחיד, הקשורות במחלה בקשישים בריאים ובאוכלוסיה הכללית, הם לא זיהו הבדלים בשיעורי וריאנטים פתוגניים ידועים, ממצא שהיה מפתיע בעיניהם. באשר למוטאציות פוליגניות, הממצאים הצביעו על סיכון מופחת למחלת עורקים כלילית ומחלת אלצהיימר, ללא שינוי בסוכרת מסוג 2, אירועים מוחיים ומחלות ממאירות, ממצא שגם כן היה די מפתיע.

מהערכת אורח החיים הבריא, העשוי לתרום לחיים ללא מחלות כרוניות כמו מחלת עורקים כלילית או סוכרת מסוג 2, עלה כי בקבוצת קשישים הבריאים שיעורי פעילות גופנית היו גבוהים יותר מהאוכלוסיה הכללית (67% לעומת 44%). עם זאת, באופן מפתיע, 61% מהגברים במדגם עישנו, אל מול 54% מהגברים באוכלוסיה הכללית. בקרב קשישות ובריאות, שיעורי העישון היו דומים לאוכלוסיה הכללית (42% לעומת 43%).

חציון משקל הגוף של קשישות בריאות היה נמוך יותר, בהשוואה לנשים באוכלוסיה הכללית , כמו גם חציון משקל הגוף של קשישים בריאים.

החוקרים המשיכו ובחנו את האחים והאחיות של הקשישים הבריאים ומצאו כי למרות שהאחאים לא חיו זמן ארוך יותר משמעותית, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית, תועדה תועלת בריאותית משמעותית בגיל העמידה. האחאים ככל הנראה חולקים חלק מהגורמים החיוביים המאפיינים את הקשישים הבריאים ולכן כנראה שלא מדובר רק במזל.

מתוך כנס ה- Future of Genomic Medicine

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה