שיווק ומנהל רפואי

שכיחות גבוהה של טיפול אנטיביוטי רחב-טווח בניגוד להנחיות (JAMA Intern Med)

טיפול אנטיביוטי צר-טווח, דוגמת Amoxicillin, מומלץ כטיפול קו-ראשון במקרים של דלקת אוזן תיכונה, דלקת סינוסים ודלקת גרון, אך מנתונים חדשים עולה כי רופאים מספקים מרשם לתרופות מומלצות רק ב-52% מהמקרים.  במכתב שפורסם בכתב העת JAMA Internal Medicine כותבים החוקרים כי מהממצאים עולה כי הבעיה של מתן מרשם לטיפול אנטיביוטי לא-הולם אינה כוללת רק מרשמים מיותרים לחלוטין, אלא גם בחירת תכשירים לא-מתאימים.

החוקרים אספו נתונים מסקר National Ambulatory Medical Care Survey ו-National Hospital Ambulatory Medical Care Survey, הכוללים רופאים במרפאות בקהילה ומרפאות חוץ וחדרי מיון בבתי חולים.

הנחיות ה-American Academy of Pediatrics, ה-Infectious Diseases Society of America ואיגודים אחרים, ממליצות על Amoxicillin או פניצילין כטיפול קו-ראשון לדלקת גרון, ו-Amoxicillin עם או ללא Clavulanate לדלקת אוזן תיכונה ודלקת סינוסים. על רופאים לשקול תרופות אנטיביוטיות שונות במקרה של כשלון קו טיפול ראשון, או במקרים של אלרגיה לטיפול האנטיביוטי. החוקרים מצטטים הערכות לפיהן שכיחות אלרגיה לפניצילין נעה סביב 10% מהאוכלוסיה וכי 10% מהביקורים בשל דלקת סינוסים ודלקת אוזן תיכונה נוגעים לכשלון קו טיפול ראשון. מגבלה חשובה של המחקר הינה כי החוקרים לא הצליחו לקבוע באיזו תדירות גורמים אלו היו מעורבים במדגם המחקר.

על-בסיס הערכות קודמות, הם שיערו כי 80% מהמרשמים לטיפול אנטיביווטי צריכים להיות לאנטיביוטיקות המומלצות. במקום זאת, שיעור המרשמים לטיפול בתרופות קו-ראשון נע בין 37% במבוגרים עם דלקת סינוסים ל-67% בילדים עם דלקת אוזן תיכונה. ילדים טופלו בתרופות מקו הטיפול הראשון בשכיחות גבוהה יותר ממבוגרים ומשפחת התרופות הנפוצה ביותר, מעבר לאלו המומלצות, הייתה מקרולידים.

JAMA Intern Med. Published online October 24, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה