שיווק ומנהל רפואי

פעילות גופנית עשויה להפחית סיכון בריאותי על-רקע צריכת אלכוהול (Br J Sports Med)

מנתונים שפורסמו בכתב העת British Journal of Sports Medicine עולה כי פעילות גופנית עשויה לצמצם את העליה בסיכון לתמותה על-רקע צריכת אלכוהול בכמות רבה.

החוקרים אספו נתונים מסקרים בריאותיים שנתיים באנגליה (1994, 1998, 1999, 2003, 2004 ו-2006) וסקוטלנד (1998 ו-2003), כשכללו מידע אודות צריכת אלכוהול ופעילות גופנית. הם בחנו את התוצאים אודות 36,370 מבוגרים בגילאי 40 שנים ומעלה לאורך מעקב ממוצע של 353,049 שנות-אדם, במהלכם תועדו 5735 מקרי תמותה.

מבין כלל אוכלוסיית המחקר, 4,845 משתתפים (13.3%) צרכו כמות אלכוהול העולה על ההמלצה השבועית (14 יחידות בנשים, 21 יחידות בגברים). צריכת אלכוהול הממוצעת בקרב אלו שדיווחו על צריכת אלכוהול במהלך השבוע הקודם הייתה מעט למעלה מ-6 יחידות.

27.5% מהמשתתפים דיווחו כי לא עסקו בפעילות גופנית, שהוגדרה כהליכה לכל מטרה ופעילות גופנית פורמאלית, בעוד ש-39.1% השלימו פעילות גופנית בטווח התחתון המומלץ לפעילות גופנית שבועית (7.5 שעות MET בשבוע) ו-23.3% השלימו פעילות גופנית בטווח העליון של ההמלצות הארציות (15 שעות MET בשבוע).

מהערכת הקשר בין צריכת אלכוהול ותמותה עלה קשר ישיר בין צריכת אלכוהול ובין תמותה מכל-סיבה, כאשר באלו ששתו אלכוהול בעבר ואלו ששתו אלכוהול בהווה תועד סיכון מוגבר לתמותה מכל-סיבה, בהשוואה לאלו שלא שתו אלכוהול מעולם.

הנתונים הצביעו על קשר מנה-תגובה בין צריכת אלכוהול שבועית ובין תמותה עקב ממאירות ספציפית, כאשר החוקרים מציינים כי חוזק העדויות באשר לקשר בין אלכוהול ומחלות לב וכלי דם היה חלש.

כאשר אוכלוסיית המחקר סווגה לפי רמת פעילות, הסיכון לתמותה עקב ממאירות היה מוגבר באופן תלוי-מינון עם צריכת אלכוהול בקרב אלו שלא הקפידו על פעילות גופנית מינימאלית. דפוס כולל דומה תועד באלו עם רמת פעילות גופנית גבוהה יותר, אך העליה היחסית בסיכון הייתה קטנה יותר.

באשר לתמותה לאחר שלוש שנים (כל-סיבה, ממאירות ומחלות לב וכלי דם), החוקרים זיהו אינטראקציה בין צריכת אלכוהול לפי פעילות גופנית שהייתה מובהקת בניתוח סטטיסטי מתוקן.

שתיית אלכוהול אקראית נמצאה בעלת השפעה מגנה מפני תמותה מכל-סיבה ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם בקרב מבוגרים שהקפידו על פעילות גופנית ברמה המומלצת.

ממצאי המחקר תומכים ביתרון נוסף של פעילות גופנית כאמצעי לשיפור בריאות האוכלוסיה גם בנוכחות הרגלים אחרים פחות בריאים.

Br J Sports Med. Published online August 31, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • תוצאות מדאיגות לניתוח חוזר לשחזור רצועה צולבת קדמית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Orthopedic Society for Sports Medicine)

    תוצאות מדאיגות לניתוח חוזר לשחזור רצועה צולבת קדמית (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-Orthopedic Society for Sports Medicine)

    בחולים צעירים יותר המופנים לניתוח חוזר לשחזור רצועה צולבת קדמית ייתכן סיכון מוגבר להגבלה בטווח תנועה, כשלון שתל, תפקוד לקוי וכאב לאחר מעקב של כעשר שנים, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Orthopedic Society for Sports Medicine. החוקרים מסבירים כי הם ביקשו לדווח לראשונה על התוצאות של ניתוח חוזר לשחזור רצועה צולבת […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה