שיווק ומנהל רפואי

האם דיכאון מעלה את הסיכון לשימוש בקראק? (Addiction)

מתוצאות מחקר חדש שפורסמו במהדורת 21 ביולי של כתב העת Addiction עולה כי דיכאון אינו סמן לנטייה מוגברת לשימוש בקראק, עם זאת, אירוע דיכאון מג’ורי עשוי להוות סמן לשימוש בקראק בחודשים הבאים.

הממצאים מבוססים על מחקר שכלל בדיקות סקירה של השתן לנוכחות סמים מ-261 נשים שלקחו חלק בתכנית בסביבת בתי משפט (Drug Court) או לקחו חלק בתכניות התערבות של משרד המשפטים להפחתת הנטל על בתי הכלא.

תוכניות הנערכות בסביבת בתי משפט שונות בין מדינות שונות ברחבי ארצות הברית, אך מטרתן זהה, להציע טיפול בהפרעות שימוש בחומרים, בחסות בית המשפט. העבריינים מקבלים טיפול ועוברים בדיקות סקירה על-בסיס בדיקות שתן. במידה ונכשלים בתוכנית זו, חלק גדול מהם ימשיך לבתי כלא.

16% מהנשים במחקר סבלו מדיכאון בתחילת המחקר ו-40% דיווחו על אירוע דיכאון מג’ורי במהלך חייהן. בקרב אלו עם דיכאון בתחילת המחקר, 46% השתמשו בקראק במהלך ארבעת החודשים הבאים. מנגד, רק 25% מהנשים ללא דיכאון בתחילת המחקר השתמשו בקראק במהלך ארבעת החודשים הבאים.

החוקרים כותבים כי ייתכן ונוכחות אירוע דיכאון מג’ורי בהווה עשוי להשפיע לרעה על הבקרה העצמית וקבלת החלטות, עם עליה בסיכון לשימוש ראשוני בסמים. עם זאת, קשה לדעת האם ניתן להכליל את הממצאים על נשים וגברים במסגרות אחרות, או אלו עם הפרעות אחרות הנוגעות לשימוש בחומרים (דוגמת תלות באלכוהול ואופיאטים).

החוקרים סבורים כי למחקר עשויות להיות השלכות משמעותיות על בריאות הציבור, מאחר שמהתוצאות עולה כי חשוב להקפיד על בדיקות סקר לדיכאון וטיפול בדיכאון במסגרת תוכניות לטיפול בהפרעות שימוש בחומרים, הנערכות בחסות בתי משפט. לבריאות הנפשית חשיבות רבה בסיכויי ההצלחה של המשתתפים בתוכניות אלו.

Addiction. 2011;106:1279-1286

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה