שיווק ומנהל רפואי

שיעור בצוע צנתור מאוחר במטופלים עם חסימה מלאה של כלי דם כלילי לא ירד למרות תוצאות מחקר OAT אשר לא הדגימו יתרון לבצוע צנתור בהשוואה לטיפול תרופתי (מתוך Arch Intern Med)

מאת ד”ר אולה קראסיק

ממחקר חדש אשר פורסם בגיליון יולי של כתב העת Archives of Internal Medicine עולה כי לאחר פרסום תוצאות מחקר OAT ולאחר עדכון המלצות אודות צנתור מאוחר של כלי דם כלילי חסום לחלוטין לא נמצאה ירידה בשיעור בצוע צנתורים במטופלים אלה.

בשנת 2006 פורסמו תוצאות של מחקר OAT , או בשמו המלא Occluded Artery Trial , אשר הדגים כי צנתור מאוחר (יותר מ-24 שעות לאחר התקף הלב) עם הכנסת תומכן לכלי דם כלילי החסום באופן מוחלט אינו עדיף על טיפול תרופתי מקובל מבחינת תמותה, התקף לב חוזר או התפתחות אי ספיקת לב. במחקר הנוכחי בדקו החוקרים את מידת ההשפעה של תוצאות מחקר OAT והשינוי בהמלצות ACC/AHA בשנת 2007 בעקבות תוצאות אלה על תבניות הטיפול של הרופאים במטופלים עם כלי דם כליליים חסומים באופן קבוע.

החוקרים זיהו מטופלים אשר עברו צנתור לאחר יותר מ-24 שעות לאחר התקף לב, כאשר כלי הדם הכלילי חסום לחלוטין, בין השנים 2005-2008. החוקרים השוו בין נטיית הטיפול של הרופאים לפני ואחרי פרסום תוצאות מחקר OAT .

סך של כ-29,000 ביקורים בכ-900 בתי חולים נכללו במחקר זה. החוקרים לא מצאו ירידה משמעותית בשיעור הצנתורים החודשיים במטופלים אלה לאחר פרסום תוצאות מחקר OAT (יחס סיכויים של 0.997, CI 95% 0.989-1.006), כמו גם לאחר עדכון ההמלצות (יחס סיכויים של 1.007, CI 95% 0.992-1.022). גם בקרב בתי החולים עם דיווחים קבועים של צנתורים אבחנתיים לא נמצאה ירידה בשיעור הצנתורים בקרב מטופלים אלה (יחס סיכויים של 1.018, CI 95% 0.995-1.042). לאחר עדכון ההמלצות נמצאה נטיה קלה לירידה בשיעור הצנתורים (יחס סיכויים של 0.963, CI 95% 0.920-1.000).

החוקרים מסכמים וכותבים כי לא נמצא שינוי משמעותי בשיעור בצוע צנתורים מאוחרים במטופלים עם כלי דם כלילי חסום לחלוטין לאחר תוצאות מחקר OAT ועדכון ההנחיות הבא בעקבות מחקר זה.

Arch Intern Men, July 2011

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה