שיווק ומנהל רפואי

הטיפול ב-dronedarone (מולטאק) מפחית את הסיכון לאישפוזים קרדיווסקולרים בחולי AF (מתוך Europace )

ע”פ אנליזה חדשה של מחקר ה-ATHENA אשר פורמסה ב-  Europace (כתב העת של החברה האירופאית לקרדיולוגיה) עולה שמטופלים עם פירפור פרוזדורים (AF)  שנטלו את תרופה האנטיאריתמית dronedarone (מולטאק) היו בסיכון נמוך יותר לאישפוז על רקע קרדיווסוקלרי מאשר קבוצת הביקורת.

ברקע למחקר מסבירים המחברים שאישפור קרדיווסקולרי הוא גורם חיזוי לתמותה קרדיווסקולרית ושיש לו השפעה שלילית על איכות חיי המטופלים.

יעד המחקר המרכזי של מחקר ה-ATHENA  היה כזכור לבחון את היעילות של dronedarone במינון 400 מ”ג פעמיים ביום במניעת אישפוזים קרדיווסקולרים או תמותה מכל סיבה, במטופלים עם פירפור פרוזדורים.  כזכור נמצא במחקר שחלה ירידה מובהקת ומשמעותית בקבוצת ה-dronedarone בהגעה ליעד מרכזי זה של המחקר.

באנליזה הנוכחית ביצעו החוקרים הערכה של יעדי המשנה של המחקר אשר כללו כמות אישפוזים על רקע קרדיווסקולרי, וכן משך האישפוזים הקרדיווסקולרים תחת טיפול ב-dronedarone בהשוואה לפלציבו, במטופלים עם AF .

במחקר ATHENA השתתפו 4,628 מטופלים עם היסטוריה של AF התקפי או קבוע וגורמי סיכון נוספים, אשר טופלו בפלציבו או dronedarone . כאמור נמצא שהטיפול ב-dronedarone הפחית באופן מובהק את הסיכון לאישפוז קרדיווסקולרי ראשון, בעוד שהסיכון לאישפוז מכל סיבה היה דומה בשתי הקבוצות.  כחצי מכל האישפוזים הקרדיווסקולרים היו על רקע AF , עם זמן שהייה חציוני של של ארבעה לילות.

הסיכון היחסי לכל אישפוז על רקע AF בקבוצת ה-dronedarone היה 0.626 (ברווח בר סמך ב-95% הסתברות של בין 0.546 ל-0.719), ירידה של כ-37%  , ומשך האישפוז במטופלי ה-dronedarone היה נמוך יותר באופן מובהק בהשוואה לפלציבו בשיעור של 32%.

הטיפול ב-dronedarone הפחית באופן מובהק (p=0.0105) ב- 30% את סך האישפוזים בשל אירוע כלילי חד (ACS) , וכן את הזמן שבין ה-AF או רפרוף הפרוזדורים הראשון לבין האישפוז הקרדיווסקולרי. 

החוקרים מדווחים גם כי מכל האשפוזים הראשונים על רקע לבבי, אלו הקשורים לAF ולACS הופחתו בצורה המשמעותית ביותר.

נטל האישפוז בקבוצת ה-dronedarone היה נמוך יותר באופן מובהק לאורך כל רמות הטיפול. המידע המצטבר של האירועים מצביע על כך שהשפעת הטיפול ב-dronedarone נמשכה לפחות 24 חודשים.

מסקנת החוקרים היא ש-dronedarone מפחיתה את הסיכון לאישפוזים קרדיווסקולרים וכן את נטל האישפוזים כולו בקבוצת מטופלים זו.  תוצאות אלו של הפחתה באירועים על רקע לבבי, מצביעות כי הטיפול ב-dronedarone עשוי להפחית את החומרה במחלות קרדיווסקולריות באוכלוסיה זו של חולים.

כמו כן , החוקרים מניחים שההפחתה באשפוז הראשון במחלקות טיפול נמרץ/טיפול נמרץ לב מרמזת על הפחתה באשפוזים על רקע לבבי,אשר להם כידועפוטנציאללסכנת חיים.

Europace. 2011 May 26

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה