שיווק ומנהל רפואי

דפוסי טיפול תרופתי אינטנסיבי בחולים לאחר PCI (מתוך JAMA)

במאמר חדש שפורסם במהדורת 11 במאי של כתב העת Journal of the American Medical Association מדווחים חוקרים כי שיעור החולים עם מחלה כלילית יציבה המקבלים טיפול תרופתי אופטימאלי לא השתפר משמעותית לאחר תוצאות מחקר COURAGE שפורסמו בשנת 2007, כך עולה מנתונים חדשים ממאגר US PCI.

מתוצאות מחקר COURAGE עלה כי טיפול תרופתי אופטימאלי דומה ביעילותו במניעת אירועים עתידיים להשתלת תומכן בנוסף לטיפול תרופתי אופטימאלי באוכלוסיה זו, ומחקרים אחרים מצאו כי שיעורי PCI ירדו מעט בחולים עם מחלה יציבה, רמז לכך שרופאים רבים בוחרים נכונה בטיפול תרופתי אופטימאלי במקום PCI. אולם מהסקר החדש, שכלל קרוב לחצי מיליון משתתפים מלמעלה מאלף בתי חולים עולה כי לפחות בחולים לאחר PCI, חל שינוי קל במתן טיפול תרופתי בעידן לאחר מחקר COURAGE בהשוואה למצב טרם פרסום ממצאי המחקר.

מומחים בתחום הופתעו מהתוצאות, מאחר וציפו לעליה משמעותית יותר בשיעור מתן טיפול תרופתי באוכלוסיה זו. עם זאת, החוקרים טוענים כי הממצאים עולים בקנה אחד עם מחקרים תצפיתיים קודמים, והסבירו כי קיים פער זמן בין פרסום ממצאי מחקר ועד ליישום המסקנות בשטח.

במחקר התצפיתי החוקרים ביקשו לקבוע את שכיחות טיפול תרופתי אופטימאלי ב-467,211 חולים עם מחלה כלילית יציבה לאחר PCI אלקטיבי בעידן שלפני פרסום ממצאי מחקר COURAGE (1 בספטמבר, 2005 עד 25 במרץ, 2007) ולאחר פרסום הממצאים (1 ביולי, 2007 עד 30 ביוני, 2009). החוקרים ערכו השוואה בין טיפול תרופתי אופטימיאלי (נוגד-טסיות, חסם ביתא וסטטינים) לפני פרוצדורת PCI ובעת השחרור.

החוקרים מצאו כי למעלה ממחצית מהחולים טרם PCI נטלו טיפול תרופתי אופטימאלי. חלה עליה מסוימת לאחר PCI כך ששני-שליש מהחולים קיבלו טיפול תרופתי אופטימאלי, אך כאשר החוקרים בחנו את הנושא עם הזמן, ובעיקר עם פרסום ממצאי COURAGE, לא נראה כי חל שינוי משמעותי בדפוס הטיפול.

באופן ספציפי, טיפול תרופתי אופטימאלי ניתן ל-43.5% מהחולים לפני PCI, ושיעור זה עלה ל-44% בלבד בתקופה שלאחר פרסום ממצאי COURAGE (p<0.001). שיעורי מתן טיפול תרופתי אופטימאלי בעת השחרור לאחר PCI עמדו על 63.5% לפני פרסום מחקר COURAGE ו-66% לאחר מכן (p<0.001).

אעפ”י שהתוצאות מובהקות סטטיסטית מאחר שהמחקר כללו עשרות אלפי משתתפים, הן אינן משמעותיות קלינית, עם עליה כוללת של 1.2% בשימוש בטיפול תרופתי אופטימאלי לפני הכנסת תומכן ו-2.5% לאחר הכנסת תומכן.

ממצאים אלו מהווים נקודה חשובה לשיפור בעלות לא-גבוהה.

JAMA 2011; 305:1882-1889

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה