שיווק ומנהל רפואי

משפחת תרופות חדשה משפרת תסמיני פעילות-יתר של שלפוחית השתן (מתוך הכנס השנתי ה-26 של European Association of Urology )

מתוצאות שני מחקרים בשלב III, שהוצגו בכנס השנתי ה-26 של European Association of Urology עולה כי Mirabegron, הראשונה במשפחה חדשה של אגוניסטים לאדרנורצפטור Beta-3 לטיפול בחולים עם פעילות-יתר של שלפוחית השתן, מביאה לירידה משמעותית בהיארעות אי-נקיטת שתן ותכיפות במתן שתן.

עם מינונים של 50 ו-100 מ”ג, הניתנים פעם ביום, Mirabegron נמצאה עדיפה על פלסבו בטיפול בפעילות יתר של שלפוחית השתן, ונסבלה היטב בקרב המשתתפים במחקר. כמו כן, התרופה הדגימה פוטנציאל תרפויטי במשפחה חדשה זו של תרופות לטיפול בתסמונת הנ”ל.

שני המחקרים היו רב-מרכזיים, אקראיים, כפל סמיות עם קבוצות מקבילות ומבוקרי-פלסבו. מחקר אחד כלל 132 מרכזים בארצות הברית וקנדה והשני כלל 27 מדינות ברחבי אירופה ובאוסטרליה. כל המשתתפים סבלו מתסמינים של פעילות יתר של שלפוחית השתן במשך למעלה משלושה חודשים, עם תדירות ממוצעת של צורך תכוף במתן שתן למעלה מ-8 פעמים ב-24 שעות עם שלושה אירועי דחיפות במהלך שלושה ימים, עם או בלי אי-נקיטת שתן. חולים עם אי-נקיטת שתן על-רקע דחק לא נכללו במחקר, וכך גם אלו עם נפח שתן יומי של מעל 3 ליטר.

במחקר מצפון אמריקה, 1,329 משתתפים חולקו באקראי לטיפול בפלסבו או Mirabegron במינון 50 או 100 מ”ג, פעם ביום; במחקר מאירופה/אוסטרליה, אותה הקצאה שימשה לחלוקת 1,987 חולים, עם הוספת קבוצה שקיבלה טיפול חד-יומי ב-Tolterodine בשחרור-איטי, במינון של 4 מ”ג. כל הטיפולים ניתנו למשך 12 שבועות. המשתתפים מילאו יומן להערכת התסמינים במהלך 3 הימים לפני ההערכה הראשונית, ו-4, 8, 12 ו-30 ימים לאחר תום המחקר.

לשני המחקרים היו שני יעדי סיום עיקריים: השינוי מתחילת המחקר עד לביקור האחרון (12 שבועות) במספר אירועי אי-נקיטת שתן במהלך 24 שעות, והמספר הממוצע של אירועי תכיפות במתן שתן במהלך 24 שעות, בהשוואה לקבוצת הפלסבו. יעדי סיום משניים מרכזיים כללו שינוי מתחילת המחקר עד לביקור האחרון בנפח השתן הממוצע במהלך 24 שעות, שינוי מתחילת המחקר עד שבוע 4 במספר הממוצע של אירועי אי-נקיטת שתן במהלך 24 שעות ושינוי מתחילת המחקר עד לשבוע 4 במספר אירועי צורך תכוף במתן שתן במהלך 24 שעות.

במחקר מצפון אמריקה, מספר אירועי אי-נקיטת שתן במהלך 24 שעות ירד ב-1.13, 1.47 ו-1.63 בקבוצת הפלסבו, בקבוצת הטיפול ב- Mirabegron במינון 50 מ”ג ובקבוצת הטיפול ב- Mirabegron במינון של 100 מ”ג, בהתאמה. מספר אירועי צורך תכוף במתן שתן במהלך 24 שעות ירד ב-1.05, 1.66 ו-1.75, בהתאמה.

במחקר מאירופה/אוסטרליה, מספר אירועי אי-נקיטת שתן במהלך 24 שעות ירד ב-1.17, 1.57, 1.46 ו-1.27 בקבוצת הפלסבו, קבוצת הטיפול ב- Mirabegron במינון 50 מ”ג, קבוצת הטיפול ב- Mirabegron במינון 100 מ”ג וקבוצת Tolterodine, בהתאמה, בעוד שמספר אירועי צורך תכוף במתן שתן במהלך 24 שעות ירד ב-1.34, 1.93, 1.77 ו-1.59, בהתאמה.

באשר ליעדי הסיום המשניים, עדיפות מובהקת סטטיסטית במספר אירועי אי-נקיטת שתן וצורך תכוף במתן שתן תועדו לאחר ארבעה שבועות. ל- Mirabegron השפעה טובה והשפעה מוקדמת, קובעים החוקרים.

החוקרים מדגישים כי באשר לבטיחות הטיפול ב- Mirabegron, לא תועדו במהלך תקופת המחקר אירועים קרדיווסקולאריים בקבוצת המטופלים ב- Mirabegron שיעורי היארעות יתר לחץ דם היו דומים בין הקבוצות, ללא השפעה על מרווח QT.

שיעור תופעות הלוואי עקב הטיפול היה דומה מאוד בין קבוצת הפלסבו וקבוצת Mirabegron במינון של 50 מ”ג או 100 מ”ג, ועמד על 50.1%, 51.6% ו-49.6%, בהתאמה. במחקר מצפון אמריקה, יתר לחץ דם היה הסיבוך הנפוץ ביותר. במחקר מאירופה/אוסטרליה, שיעור תופעות הלוואי עקב הטיפול שניתן עמד על 43.3%, 42.8%, 40.1% ו-46.7% עם פלסבו, Mirabegron במינון 50 מ”ג, Mirabegron במינון 100 מ”ג ו-Tolterodine, בהתאמה.

במחקר מאירופה/אוסטרליה לא חלה עליה במספר תופעות הלוואי. בחולים שהפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי, המספר היה קטן מאוד. אירועים לבביים היו דומים מאוד למחקר בצפון אמריקה. שכיחות יתר לחץ דם הייתה גבוהה יותר בקבוצת הפלסבו מאשר בקבוצות המטופלים ב- Mirabegron.

מתוך הכנס השנתי ה-26 של European Association of Urology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול ב-Belzutifan משפר תוצאות בחולים עם סרטן כליה בשלב מתקדם (N Engl J Med)

    טיפול ב-Belzutifan משפר תוצאות בחולים עם סרטן כליה בשלב מתקדם (N Engl J Med)

    טיפול ב- Belzutifanהדגים תוצאות טובות יותר משמעותית מ-Everolimus בשיפור הישרדות ללא-התקדמות מחלה ושיעורי תגובה אובייקטיבית בחולים עם סרטן כליה מתקדם, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. לאחר שנה וחצי, כרבע מהחולים תחת Belzutifan שרדו וללא התקדמות מחלה, זאת בהשוואה לפחות מ-10% מאלו תחת Everolimus. מחקר LITESPARK-005 הינו מחקר רב-מרכזי, בשלב […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה