שיווק ומנהל רפואי

טיפול ב- Atacand plus בחולי סוכרת סוג 2 בסיכון גבוה עם מיקרואלבומינוריה (מתוך ה- Clinical Drug Investigation)

מתוצאות מחקר שפורסם בירחון ה- Clinical Drug Investigation, עולה כי המינון הקבוע בשילוב candesartan cilexetil 16 מ”ג/ Hydrochlorothiazide (HCTZ) 12.5 מ”ג (Atacand Plus) הינו יעיל מאוד בהורדת לחץ דם בחולי סוכרת סוג 2 בכל דרגות יתר לחץ הדם ומיקרואלבומינוריה.

לדברי החוקרים, יתר לחץ דם סיסטמי המלווה בסוכרת ומיקרואלבומינוריה מהווה שילוב בסיכון גבוה.  חסמים של מערכת רנין-אנגיוטנסין הודגמו כמועילים במקרי סיכון גבוה שכאלו במחקרים קליניים ואקראיים.

החוקרים ביקשו לבחון את היעילות של שילוב במינון קבוע דוגמת candesartan cilexetil 16 מ”ג/HCTZ 12.5 מ”ג בתנאים קליניים בהקשר של מספר מחלות וטיפולים תרופתיים בו זמנית.

המחקר הנוכחי, CHILI T2D, הינו מחקר קליני, רב-מרכזי, לא התערבותי וללא קבוצת ביקורת אשר כלל 4,110 חולי סוכרת סוג 2, עם יתר לחץ דם לא-מאוזן ומיקרואלבומינוריה, שטופלו ב- candesartan cilexetil 16 מ”ג/HCTZ 12.5 מ”ג. 

גיל החולים הממוצע עמד על 64.0 + 10.3 שנים, 54% היו גברים, וה- BMI (body mass index) הממוצע עמד על 29.6 + 5.8 ק”ג/מ2.  מחלת לב כלילית (34.3%), נוירופתיה סוכרתית (23.8%), רטינופתיה (18.6%) ואי ספיקה לבבית (20.2%) היו תחלואות נלוות נפוצות. 

מתוצאות המחקר עולה השימוש ב- candesartan cilexetil 16 מ”ג/HCTZ 12.5 מ”ג בחולים עם יתר לחץ דם ממוצע של 158.5 + 14.2/92.5 + 9.1 מ”מ כספית הביא לירידה נוספת של לחץ הדם שנמדד במרפאה של 27.1 + 14.4/13.1 + 9.5 מ”מ כספית בממוצע ((p < 0.001.  הירידה הייתה משמעותית במיוחד בחולים עם יתר לחץ דם חמור (ירידה ממוצעת של 44.7/19.9 מ”מ כספית). 

מדדי גלוקוז (HbA1c ורמות גלוקוז בצום) יחד עם רמות ליפידים (כולסטרול כללי, LDL [low-density lipoprotein cholesterol], HDL [high-density lipoprotein cholesterol] וטריגליצרידים) השתפרו משמעותית תחת הטיפול (p < 0.001).

מיקרואלבומינוריה, מדד לסיכון כלייתי וקרדיו-וסקולארי, פחתה משמעותית בשיעור של 28.8% (p < 0.001).

הסבילות לטיפול הייתה מצוינת, כאשר רק 16 מתוך כלל 4,110 הנבדקים דיווחו על תופעת לוואי כלשהי, ו-6 מהן נחשבו כתופעות רציניות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהממצאים עולה כי כך שניתן להוסיף בבטחה מינון נמוך של HCTZ לכל משטר טיפולי קיים בקבוצת חולים אלו, בכדי להגביר את ההשפעה על הורדת לחץ הדם, מבלי להסתכן באי סבילות של החולים או בפגיעה ביתרונות המטבוליים של מונותרפיה ב- candesartan cilexetil.

Clin Drug Investig

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 עשויים להפחית את הסיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון (PLoS One)

    אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 עשויים להפחית את הסיכון לתמותה בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון (PLoS One)

    בהשוואה לתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4, טיפול באגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווה בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם מחלות דלקתיות בתיווך מערכת החיסון וסוכרת מסוג 2, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת PLoS One. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תרופות ממשפחת אגוניסטים לקולטן ל-GLP-1 מלווים בסיכון מופחת לתמותה מכל-סיבה וסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים […]

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

  • טיפול בבנזודיאזפינים כנגד אינסומניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Eur J Prev Cardiol)

    טיפול בבנזודיאזפינים כנגד אינסומניה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (Eur J Prev Cardiol)

    טיפול בתרופות ממשפחת בנזודיאזפינים מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, אי-ספיקת לב ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם בקרב חולים עם אינסומניה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת European Journal of Preventive Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בעבר הוכח כי סוגים מסוימים של תרופות היפנוטיות, כולל בנזודיאזפינים ותכשירים שאינם בנזודיאזפינים (Z-Drugs), עלולים […]

  • שונות רבה בריכוזי המוגלובין מסוכרר מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בחולים עם פרפור פרוזדורים (Eur J Prev Cardiol)

    שונות רבה בריכוזי המוגלובין מסוכרר מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים בחולים עם פרפור פרוזדורים (Eur J Prev Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Preventive Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שונות רבה יותר בריכוזי המוגלובין מסוכרר מלווה בסיכון מוגבר לתסחיף סיסטמי/אירוע מוחי איסכמי ותמותה מכל-סיבה בחולים עם פרפור פרוזדורים, ללא תלות בנוכחות סוכרת. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין שונות בריכוזי המוגלובין מסוכרר ובין הסיכון לסיבוכים […]

  • חשיבות הערכת בריאות העצם בחולים עם מחלת צליאק (Scandinavian Journal of Gastroenterology)

    חשיבות הערכת בריאות העצם בחולים עם מחלת צליאק (Scandinavian Journal of Gastroenterology)

    בחולים עם מחלת צליאק שכיחות גבוהה של אוסטיאופורוזיס ושברים, כאשר מדד FRAX (או Fracture Risk Assessment Tool) עשוי לסייע בהערכת בריאות העצם באוכלוסיית חולים זו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scandinavian Journal of Gastroenterology. מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל 593 מבוגרים מבריטניה עם מחלת צליאק מוכחת בביופסיה. כל המשתתפים עברו בדיקת Dual-Energy X-ray […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה