שיווק ומנהל רפואי

ביופסית מחט בהכוונת CT מסייעת בהערכת חולים עם תפליט פלאורלי (Chest)

חוקרים מטורקיה מדווחים במאמר חדש שפורסם במהדורת יוני של Chest כי ביופסית מחט מקרום הריאה, הנעשית תחת הכוונת בדיקת CT, יעילה כמו תורקוסקופיה באבחנת חולים עם תפליט פלאורלי.

החוקרים מציעים את שיטת CT-ANPB (CT-guided Abrams Pleural Needle Biopsy) כבדיקה האבחנתית הראשונה לאחר בירור ציטולוגי של הנוזל במקרים של עיבוי קרום הריאה או נגע פלאורלי מזוהה בבדיקת CT של החזה. עם זאת, בחולים בהם מזוהה נוזל בלבד בבדיקת CT, תורק וסקופיה מומלצת כבדיקה הראשונה לשיפור הסיכויים לאבחנה סופית.

החוקרים השוו את הרגישות והסגוליות של תורקוסקופיה אל מול CT-ANPB ב-124 חולים עם תפליט פלאורלי שנדרשו לדגימת רקמה מקרום הריאה.

בחולים שאובחנו בסופו של דבר עם תפליט פלאורלי ממאיר או תפליט על-רקע זיהום בשחפת, הרגישות האבחנתית עמדה על 87.5% עם CT-ANPB ו-94.1% עם תורקוסקופיה הבדל לא מובהק סטטיסטית (p=0.252).

ארבעה מבין שישה חולים בהם לא הצליחו הרופאים להגיע לאבחנה ספציפית עם CT-ANPB אובחנו בהמשך עם מזותליומה בבדיקת תורקוסקופיה (שני חולים), גרורות של סרטן ריאות (חולה אחד) או גרורות מאיבר אחר (חולה אחד).

בחולים עם ממאירות, הרגישות האבחנתית עמדה על 86.8% (33/38) עם CT-ANPB ו-95.2% (40/42) עם תורקוסקופיה (p=0.184).

שתי הבדיקות היו בטוחות, כאשר החוקרים ערכו השוואה בין הסיבוכים עם כל בדיקה.

בנוכחות חשד למחלה שפירה למעט שחפת, הבדיקה האבחנתית הראשונה צריכה להיות תורקוסקופיה לשלילת ממאירות. במקרים נדירים מאוד בהם מזוהים נגעים קטנים בודדים, המפוזרים בנקודות אליהם קשה להגיע עם מחט, כמו נגעים בחלק האחורי של עצם השכמה או בסמוך לעמוד השדרה או עצם החזה, יש עדיפות ל-CT-CNPB (CT-guided Cutting Needle Pleural Biopsy) או תורקוסקופיה.

Chest 2010;137:1362-1368

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה