שיווק ומנהל רפואי

כריתה אנדוסקופית יעילה במקרים של פוליפים גדולים במעי הגס (מתוך Gastrointestinal Endoscopy)

ממחקר חדש שפורסם במהדורת דצמבר של Gastrointestinal Endoscopy עולה כי כריתה אנדוסקופית של פוליפים גדולים במעי הגס מהווה חלופה בטוחה ומשתלמת מבחינת עלות-תועלת, לטיפול כירורגי בפוליפים אלו.

החוקרים מסבירים כי כאשר מאבחנים באנדוסקופיה נגע גדול במעי הגס, נוהגים להפנות את החולה לניתוח. עם זאת, בסיוע צוות מומחים מנוסה בכריתת פוליפים ו-EMR (Endoscopic Mucosal Resection), ניתן להסיר נגעים אלו ולהימנע לחלוטין מהצורך בניתוח.

במאמרם מתארים החוקרים 174 חולים עם 193 פוליפים קשים לכריתה, שהופנו לכריתת הפוליפ ו-EMR, בתקופה שבין אוגוסט 2006 ועד אפריל 2008.

פרט לשבעה פוליפים על גבעול (חציון גודל של 40 מ”מ), כולם התפשטו לטארלית, עם חציון גודל של 30 מ”מ. בגישת EMR הצליחו החוקרים להביא לכריתה מלאה של 173 נגעים שטוחים (Sessile) ושבעה נגעים על-גבעול (Pedunculated). הטיפול היה מוצלח גם ב-5 מבין 6 נגעים שאובחנו כאדנוקרצינומה פולשנית.

11 חולים עם חשד לממאירות פולשנית הופנו ישירות לניתוח, ללא ניסיון כריתה בגישה אנדוסקופית.

לא תועדו מקרים של התנקבויות (פרפורציות); סה”כ 20 ימי מיטות בבית החולים שימשו לסיבוכים אחרים בעקבות הגישה האנדוסקופית.

החוקרים חישבו כי צוות אנדוסקופיה חסך את הצורך בניתוח ב-90% מהחולים הללו. יתרה מזאת, לאחר אי-הכללת חולים שטופלו באופן כירורגי עקב סרטן פולשני, שיעורי ההצלחה של הפרוצדורה הגיעו ל-95%.

החוקרים מעריכים כי הפניית החולים עם נגעים קשים לאנדוסקופיה, במקום ישירות לניתוח, הביאה לחסכון של 6990 דולרים לכל מטופל ו-1,216,231 דולרים בסך הכול.

לסיכום, הפניה לכריתת רירית המעי הגס וכריתת פוליפים בגישה אנדוסקופית הובילה לחסכון משמעותי בעלויות ובמרבית החולים מנעה את הצורך בתקופת החלמה ממושכת ואת הסיבוכים האפשריים של ניתוח של המעי הגס.

Gastrointest Endosc 2009;70:1128-1136

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה