שיווק ומנהל רפואי

עודף מקרי תמותה מסרטן בקרב פועלי ייצור מחשבים (מתוך Environmental Health)

ממחקר חדש, שפורסם השבוע ב-Environmental Health, עולה כי שיעורי התמותה הכללית ושיעורי התמותה הקשורים לסרטן גבוהים יותר בקרב פועלי ייצור מחשבים וחלקי רכיבים בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

בעוד שממצאים דומים דווחו בקרב פועלים העובדים במפעלים המייצרים מחשבים, מוליכים למחצה, מעגלים משולבים ורכיבים אחרים, המחקר הנוכחי כולל את מסד הנתונים הכי גדול שיש עד היום.

בית המשפט הורה ל-IBM לספק לתביעות הנמצאות בהתדיינות משפטית את קובץ התמותה של תאגיד IBM הנשמר בחברה. הקובץ כולל 31,941 רשומות הנוגעות לנפטרים, שעבדו במפעלי IBM לפחות 5 שנים. המידע כולל מין, תאריך לידה, תאריך פטירה וסיבת המוות בתקופה שבין 1969 ו-2001.

עורכי הדין של התביעות המשפטיות העבירו רישומים אלה לאפידמיולוג בבוסטון על מנת לחפש תבניות של מקרי תמותה מרובים בקרב הפועלים. על מנת להשוות עם האוכלוסייה הכללית, האפידמיולוג השיג מידע ממערכת המידע של האוכלוסייה והתמותה באוניברסיטת פיטסבורג.

התוצאות הראו שבקרב פועלי החברה, PRM (proportional mortality ratios) היה בממוצע 107 בקרב גברים ו-115 בקרב נשים בהשוואה לאוכלוסייה הכללית.

נראה היה, שממאירות תקפה איברים ספציפיים, כגון בגברים, PCMR (proportional cancer mortality ratios) היו 166 עבור גידולים המשפיעים על המוח ועל מערכת העצבים המרכזית, 162 עבור סרטן כליה, 179 עבור מלנומה ו-126 עבור סרטן לבלב.

בנשים, ה-PCMR היו 212 עבור סרטן כליה ו-163 עבור סרטן של כל הרקמות ההמטופוטאיות והלימפטיות.

כמו כן, היו מספרים מוגזמים של מקרי מוות בשל טרשת נפוצה, מחלת פרקינסון וסקלרוזיס לטרלית אמיוטרופית.

האפידמיולוג ציין בדו”ח שלו כי הפועלים חשופים בצורה רוטינית לכימיקלים, כגון photoresist, למתכות, כגון ארסן, ניקל וכרומיום ולשדות אלקטרומגנטיים, בעיקר לאור אולטרה סגול ולקרינת קרני X.

בהשוואה של 4 מפעלים ברחבי המדינה, הממצאים היו מאוד דומים בחשיפה של מקרים מרובים של גידול במוח, לימפומה שאינה הודג’קינס וגידול בכליה, בעיקר בקרב פועלי ייצור.

ייתכן כי IBM עדיין נמצאת ביתרון על פני עבודתו של האפידמיולוג היות ויש לה מידע שלא נמצא בידיו, כגון כינויי עבודה, קבוצות עבודה וסוגים ומשך חשיפה לחומרים קרצינוגנים.

למרות זאת, האפידמיולוג מאוד אופטימי היות וחלק מהגידולים הללו ניתנים לסיקור, כגון לימפומה לא הודג’קינס וסרטן כליה, על מנת לעשות גילוי מוקדם בשלב הניתן לטיפול, בעיקר כשהצוות המטפל מודע למי שנמצא בסיכון גבוה יותר בשל החשיפות שלו.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה