ויטמין D במינון גבוה עשוי להפחית את הסיכון להופעה חדשה של פרפור פרוזדורים (Am Heart J)

מתן תוספי ויטמין D במינון גבוה עשוי למנוע התפתחות פרפור פרוזדורים בקשישים בריאים, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של מחקר אקראי מפינלנד, שפורסמו בכתב העת American Heart Journal.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים תצפיתיים הציעו כי חסר ויטמין D מלווה בסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים, אך מחקרים אקראיים מעטים בחנו את ההשפעה של תוספי ויטמין D על היארעות הפרעת הקצב בבריאים.

כעת השלימו החוקרים ניתוח פוסט-הוק של ממצאי מחקר שבחן את ההשפעות של תוספי ויטמין D3 על היארעות מחלות לב וכלי דם ומחלות ממאירות, כולל 2,495 קשישים עם רמות מספקות של וויטמין D (גיל ממוצע של 68.2 שנים, 43% נשים), אשר חולקו באקראי לאחת משלוש קבוצות וטופלו בוויטמין D3 במינון 1,600 יחידות בינלאומיות/יום, בוויטמין D3 במינון 3,200 יחידות בינלאומיות/יום או פלסבו.

החוקרים השלימו הערכה של ריכוזי ויטמין D ואספו נתונים אודות היארעות פרפור פרוזדורים מרשומות רפואיות ארציות.

מהנתונים עולה כי 190 משתתפים אובחנו עם פרפור פרוזדורים.

לאורך מעקב ממוצע של 4.1 שנים, הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים היה נמוך ב-27% בקרב משתתפים שנטלו ויטמין D3 במינון יומי של 1600 יחידות, בהשוואה לפלסבו (יחס סיכון של 0.73, רווח בר-סמך 95% של 0.52-1.02) ונמוך ב-32% באלו שנטלו וויטמין D3 במינון 3200 יחידות (יחס סיכון של 0.68, רווח בר-סמך 95% של 0.48-0.96).

הסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים היה נמוך ב-30% בהשוואת שתי קבוצות הטיפול בתוספי ויטמין D לעומת זרוע הפלסבו (יחס סיכון של 0.70, רווח בר-סמך 95% של 0.53-0.94).

לאחר הוצאת 122 משתתפים שדיווחו על טיפול בתרופות נגד הפרעת קצב בתחילת המחקר, בקרב מטופלים בוויטמין D במינון 1600 יחידות בינלאומיות נרשמה ירידה של 27% בסיכון לפרפור פרוזדורים (P=0.03) ובקרב אלו שנטלו 3200 יחידות בינלאומיות ביום נרשמה ירידה לא-מובהקת סטטיסטית של 30% בסיכון להפרעת הקצב (p=0.08).

החוקרים מסכמים וכותבים כי מתן מינון גבוה של ויטמין D3 עשוי להפחית את היארעות פרפור פרוזדורים בקשישים בריאים באוכלוסייה עם רמות מספקות של הוויטמין. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים בנושא, בפרט באוכלוסיות מגוונות נוספות.

Am Heart J, July 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    רמות ויטמין D נמוכות עלולות להחמיר תסמיני גסטרופרזיס (Dig Dis Sci)

    בלמעלה ממחצית מהחולים עם תסמינים של גסטרופרזיס תועדו רמות נמוכות של ויטמין D, אשר נקשרו עם החמרה בבחילות, הקאות, והפרעה בתפקוד נוירו-מוסקולרי של הקיבה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. במחקר התצפיתי בחנו החוקרים 513 חולים בגילאי 18 שנים ומעלה עם תסמיני גסטרופרזיס, אשר נכללו במאגר Gastroparesis Clinical Research Consortium. […]

  • מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מה בין רמות ויטמין A בדם בהיריון מוקדם ובין הסיכון לסוכרת הריונית? (Diabetes Metab Syndr Obes)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity עולה קשר בין ריכוז גבוה יותר של ויטמין A בדם ובין סיכון גבוה יותר לסוכרת הריונית, גם בנוכחות ערכי ויטמין A בטווח התקין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הקשר בין רמות ויטמין A ובין הסיכון לסוכרת הריונית אינו מובן היטב ואין מחקרים פרוספקטיביים בנושא. […]

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: מניעת השמנה בילדים ובמבוגרים

    שלום וברוכים הבאים לפרק נוסף של “שבירת מיתוסים”. היום נדבר על נושא חשוב ביותר – השמנה בילדים ובמבוגרים. פרופסור רז דן בשאלה מדוע השמנה בילדים רק ממשיכה לעלות, נדון בסיבה שהטיפול במגפת ההשמנה נכשל ומתי שומן עודף הוא דווקא יתרון. הצטרפו אלינו לפרק חשוב, מלמד ומלא בתובנות! בואו נתחיל! בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    החשיבות הפרוגנוסטית של סרקופניה בחולים עם לימפומה (Leuk Lymphoma)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Leukemia and Lymphoma עולה כי סרקופניה הינה סמן פרוגנוסטי שלילי בחולים עם לימפומה ומלווה בשיעורים נמוכים יותר של הישרדות ללא-התקדמות מחלה ובשיעורי הישרדות כוללים נמוכים יותר בחולים לאחר השתלת מח עצם ובגברים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות אודות הקשר בין סרקופניה ולימפומה. כעת הם ביקשו לבחון את […]

  • צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    צריכת בשר אדום מעובד מלווה בעליה בסיכון לדמנציה (מתוך כנס ה-AAIC)

    בקרב מבוגרים הצורכים כשתי מנות שבועיות של בשר אדום מעובד תועדה עליה של 14% בסיכון לאבחנה של דמנציה, כמו גם הזדקנות קוגניטיבית מואצת, בהשוואה לאלו שצרכו פחות משלוש מנות בשר אדום מעובד בחודש, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Alzheimer’s Association International Conference. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן עדויות סותרות באשר לקשר בין […]

  • יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    יחס אלבומין:קריאטינין בשתן מנבא את הסיכון להיפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Kidney Med)

    בחולים עם יחס אלבומין:קריאטינין בשתן של 3,500 מ”ג/גרם ומעלה תועדו שיעורים גבוהים יותר של היפרקלמיה, עם שכיחות גבוהה של ההפרעה האלקטרוליטרית גם בחולים שקיבלו טיפול באנטגוניסטים לקולטן למינרלוקורטיקואידים, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת Kidney Medicine. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ישנן הערכות שונות מאוד של שיעורי היארעות היפרקלמיה בחולים עם מחלת כליות […]

  • מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מה בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת המודיאליזה? (J Ren Nutr)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Renal Nutrition עולה קשר אפשרי בין צריכת סיבים תזונתיים ובין הסיכון להיפרקלמיה בחולים תחת טיפול המודיאליזה, כאשר צריכה יומית של מעל 15.33 גרם לוותה בירידה אפשרית בסיכון להפרעה האלקטרוליטרית. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפרקלמיה הינה בעיה נפוצה בחולים תחת טיפולי המודיאליזה. בעשורים האחרונים, צריכה מופרזת של מזונות עתירי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה