צריכת מוצרי חלב עשויה להגן מפני אוטם בשריר הלב (Eur J Clin Nutr)

מחקר מסוג case-control בחן את הקשר בין תכולת חומצות השומן ממקור שומן חלב (14:0, 15:0 ו-17:0) ברקמת השומן והסיכון לאירוע ראשון של אוטם בשריר הלב.

במחקר נכללו כמאה נבדקים ומאה נבדקי ביקורת, גברים ונשים פוסט מנפאוזליות בגילאים 45 עד 75. הרכב חומצות השומן ברקמת השומן נקבע באמצעות gas-liquid chromatography.

מתוצאות המחקר עולה שצריכת שומן ממקור חלב או מרכיב אחר במוצרי חלב, כפי שמשתקף על ידי הסמן C 15:0 ברקמת השומן, עשויי להגן מפני סיכון מוגבר לאוטם בשריר הלב.

Eur J Clin Nutr. 2005 Nov 2

לידיעה המלאה ב-pubmed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

    הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

    במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
    להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה