ארגון הבריאות העולמי (WHO ) ממליץ על הפחתת מלח במוצרי מזון כדי להפחית סיכון למחלות לב

חוקרי ארגון הבריאות העולמי, ה- WHO , ממליצים לממשלות להורות על הפחתה של מלחים במוצרי מזון. הפחתה כזו, לפי הערכת החוקרים עשוייה להביא לירידה של 50% בסיכון לתחלואה קרדיווסקולרית !

בנוסף, פעילויות להגברת המודעות ליתר לחץ דם, כולסטרול, השמנה וכד’ באמצעי התקשורת, ובמקביל הגברה של ביצוע בדיקות לחץ דם וכולסטרול עשויים להשיג הפחתה משמעותית של תחלואה ותמותה קרדיווסקולרית.

גם מבחינה כלכלית נמצא שטיפול ביתר לחץ גבוה בקרב אנשים שסיכוייהם לפתח מחלות לב במהלך 10 השנים הבאות גבוה מ- 35% , יהיה כדאי ו- cost effective .

Lancet 2003;361:717-725.

לכתבה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה