פנימית

נראה ששעת פעילות גופנית ביום דרושה לשמירת בריאותם של ילדים בגיל בית-הספר (J Pediatr)

סקירה ספרותית שפורסמה לאחרונה מוצאת כי ילדים בגילאי בית הספר זקוקים ל-60 דקות ומעלה של פעילות גופנית יומית, בדרגת מאמץ בינונית עד קשה. ד”ר Strong, מסביר בהצהרה לעיתונות כי מטרת הסריקה הספרותית היתה למצוא עדויות להשפעתה של פעילות גופנית על בריאות הילדים ולפרסם המלצות בהתבסס על העדויות. הוא מציין כי המסר להורים הינו שחשוב מאוד לוודא כי הילדים מבצעים פעילות גופנית מתאימה במהלך שעה אחת ביום, לכל הפחות.

הסריקה בוצעה על-ידי פאנל בן 13 חברים ובמסגרתה נסרקו 850 מאמרים. התוצאות שנבדקו היו שומן הגוף, רמות הליפידים, ומדדים של הערכה עצמית בילדים. הממצאים מעידים על יתרונות בולטים של פעילות גופנית על בריאות מערכת השריר והשלד, על כמה מרכיבים של בריאות קרדיווסקולרית, על שיעור השמנת יתר בילדים הסובלים מעודף משקל, ועל לחץ הדם במתבגרים הסובלים מיתר לחץ דם מתון. העדויות שהצטברו מספיקות בכדי לקבל קביעות מושכלות לגבי השפעות הפעילות הגופנית על רמות הליפידים והליפו-פרוטאינים ועל צבירת שומן בילדים ומתבגרים בעלי משקל גוף תקין; לגבי לחץ הדם בבני נוער בעלי ערכי לחץ-דם תקינים; לגבי משתנים קרדיווסקולריים אחרים; לגבי התפיסה העצמית, החרדה וסימפטומי הדיכאון; ולגבי הביצועים בלימודים.

למרות שהסינדרום המטבולי בבני נוער איננו מוגדר באופן מדויק, נראה שלבקרה על משקל הגוף באמצעות פעילות גופנית השפעה טובה על מרכיבי הסינדרום. חבר פאנל אחר, ד”ר Malina, מסביר כי הממצא החשוב הוא שיש לשמור על פעילות גופנית בקרב ילדים ובני נוער בארצות הברית. הוא מציין כי העדויות מצביעות בבירור על ירידה דרמטית במידת הפעילות הגופנית ב-10-20 השנים האחרונות.

ברוב המחקרים שנסקרו נערכו תוכניות מפוקחות לפעילות גופנית מדרגת מאמץ בינונית עד קשה במהלך 30-45 דקות כ-3-5 פעמים בשבוע. אולם, הפאנל מוצא כי פעילות גופנית רבה יותר דרושה בכדי להשיג את היתרונות הבריאותיים וההתנהגותיים.

חברי הפאנל מציינים כי הפעילות צריכה להתאים לגיל הילד, להיות מהנה ומגוונת ולכלול קפיצה בחבל, משחקים כמו כדורגל וכדורסל, והליכה נמרצת. אולם, הם מזהירים כי יש להתחיל בפעילות באופן הדרגתי בילדים שאינם מורגלים בה. ד”ר Malina מסביר כי צעירים נוטים להשתעמם בקלות ולכן חשוב לגוון ובנוסף, צעירים מעדיפים פעילות גופנית הכרוכה באתגר.

רוב הפעילות הגופנית יכולה להתבצה בבית הספר, מבלי לפגוע בלימודים, באמצעות חינוך מתאים, ארגון מרוצים, ספורט באולם ההתעמלות, ותוכניות ספורט לפני ואחרי שעות הלימוד. הפאנל מדגיש כי על ההורים, הרופאים, המעונות, הגנים והקהילות לקחת גם כן חלק בעידוד הפעילות הגופנית. ד”ר Malina אומר כי כל מי שמשפיע על הילדים: הורים, מאמנים, מורים ועוד, צריך להפוך למודל חיקוי פעיל ולהפוך את הילדים מעורבים בפעילות גופנית יומיומית.

במאמר מערכת מצורף מצויין כי יש לבצע המשך מחקר בנושא בעתיד. נכתב כי האתגר הגדול הוא כיצד להענות להמלצות הפאנל וכי הדבר יחייב מאמצים של מערכת הבריאות הציבורית ושל הרופאים שעליהם לייעץ להורים כיצד לפתוח בעיות המגבילות את הילדים בביצוע פעילות גופנית.

לידיעה במדסקייפ

J Pediatr. 2005;146:719-720, 732-737

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    שימוש בטאבלטים בפעוטות מלווה בשכיחות גבוהה יותר של תסמיני כעס ותסכול (JAMA Pediatrics)

    חשיפה יומית נרחבת יותר לזמן מסך בקרב פעוטות מלווה בביטויים אינטנסיביים יותר של כעס בשלב מאוחר יותר בחייהם, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Pediatrics. המחקר הפרוספקטיבי כלל מדגם של 315 פעוטות (54% בנים) שהיו בני 3.5 שנים בשנת 2020. ההורים של הפעוטות דיווחו על משך הזמן שהילדים השתמשו בטאבלטים בימות השבוע ובסופי […]

  • יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    יעילות משחקים דיגיטליים כהתערבויות לטיפול במצבים רגשיים בילדים: מטה אנליזה וסקירה סיסטמית (JAMA PEDIATRICS)

    במחקר שפורסם לאחרונה ב JAMA PEDIATRICS נעשתה סקירת ספרות סיסטמטית ומטה-אנליזה שמטרתה היתה לבדוק את יעילות התערבויות בצורת משחקים דיגיטליים לטיפול במצבים רגשיים (gamified digital mental health interventions (DMHIs) ) בקרב ילדים ובני נוער. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    האם השמנה מעלה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה בילדים? (Pediatric Dermatol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology עולה כי בילדים עם הידראדניטיס סופורטיבה שכיחות גבוהה יותר של השמנת-יתר, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הידראדניטיס סופורטיבה ובין השמנה בילדים, קשר אשר הוכח במבוגרים. לצורך כך, החקורים השלימו סקירה של 12 מחקרים, כולל סדרת מקרים אחת, חמישה מחקרי חתך, […]

  • ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    ההשפעה של תזמון מתן סטרואדים לאם בפגות קיצונית (BMC Pregnancy and Childbirth)

    מחקר חדש שפורסם ב-BMC Pregnancy and Childbirth הדגים כי מרווח של 1-7 ימים ממתן סטרואידים ועד הלידה השיג את השכיחות הנמוכה ביותר של סיבוכים בפגים שנולדו בגיל הריון קטן מ-32 שבועות, ונראה כי חלק מההשפעות החיוביות נמשכות אפילו מעבר ל-8 ימים ממתן הטיפול. לעומת זאת, נראה כי מתן קורטיקוסטרואידים עשוי להיות קשור לשכיחות מוגברת של BPD. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    התבגרות מוקדמת מלווה בסיכון מוגבר להידרדאדניטיס סופורטיבה בילדים (JAMA Dermatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסם בכתב העת JAMA Dermatology עולה כי שכיחות התבגרות מוקדמת הייתה גבוהה יותר בילדים עם אבחנה של הידרדאדניטיס סופורטיבה, בהשוואה לאלו ללא המחלה העורית. מניתוח הנתונים עלה כי התבגרות מינית מוקדמת מלווה בסיכון גבוה יותר מכפליים להתפתחות הידרדאדניטיס סופורטיבה.  החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת שהתבסס על נתונים ממאגר Explorys, שכלל למעלה מ-40 רשתות […]

  • הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    הערכת שיעורי אספרגילוזיס פולשני בילדים עם לויקמיה (J Pediatr Infect Dis Soc)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the Pediatric Infectious Diseases Society מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי שיעורי אספרגילוזיס פולשני נעים סביב 3-5% בילדים עם לויקמיה חדה, עם שונות רבה בשיעורי הזיהום הפטרייתי בין מחקרים. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה 24 מחקרים שנערכו בין תחילת שנת 2000 ועד סוף חודש יולי […]

  • טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפולים כנגד ממאירות בילדות מלווה בסיכון מוגבר לקרצינומה קרטינוציטית (J Am Acad Dermatol)

    טיפול קרינתי והשתלת מח עצם מלווים בסיכון מוגבר להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית בקרב מטופלים ששרדו מחלה ממארת בילדות, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב Journal of the American Academy of Dermatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היסטוריה של ממאירות בילדות הינה גורם סיכון משמעותי להתפתחות קרצינומה קרטינוציטית וחולים אלו בסיכון להתפתחות נגעים ממאירים מרובים. במטרה להבין […]

  • יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    יעילות קצרת מועד של טיפול משולב באצטמינופן ואיבופרופן מול טיפול מבודד לחום בילדים: מטה-אנליזה (PEDIATRICS)

    מטה-אנליזה שפורסמה לאחרונה בעיתון ה-PEDIATRICS באה להעריך את היעילות והבטיחות קצרת המועד של הטיפול המשולב (יחד או לסרוגין) באצטמינופן ואיבופרופן להורדת חום בילדים. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הערכה מקיפה של פרופיל הבטיחות של מעכבי JAK בילדים (Pediatric Dermatology)

    הפרעות בדם ובמערכת הלימפה תועדו בשכיחות גבוהה יותר בילדים שטופלו במעכבי JAK (או Janus Kinase) לעומת מבוגרים, כך עולה מנתונים חדשים מארצות הברית וקנדה שפורסמו בכתב העת Pediatric Dermatology. מהממצאים עלה עוד כי אקנה הינה תופעת הלוואי העורית נפוצה ביותר בילדים וכי אירועים חריגים חמורים היו פחות נפוצים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים נתונים אודות 399,649 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה