ההתפתחויות העצומות שחלו בעשור האחרון בתחום הגנטיקה המולקולרית סללו דרכים חדשות לבחינת הבסיס המולקולרי של תכונות מורכבות.
מחקרים גנטיים של תכונות הקשורות לתזונה בחנו, באופן מסורתי, גנים שנבחרו על סמך תפקידם בתהליכים מטבוליים ופיזיולוגיים האחראיים על בקרת תכונה מסוימת, אך הטכנולוגיה הקיימת כיום למיפוי גנטי מאפשרת סריקה גנטית נרחבת וזיהוי של גנים שלא היו מוכרים מראש כקשורים לאותה תכונה.
מחקר זה מסכם את הרקע התיאורטי לשימוש ב- linkage analysisלצורך מיפוי גנטי, סוקר את המידע הקיים בנוגע לקשר בין מאפיינים גנטיים לתכונות הקשורות לתזונה כמו הצריכה התזונתית, הפרעות אכילה ומצבים מטבוליים שונים, ומשרטט כמה כיוונים עתידיים לגישות גנטיות למחקר תזונתי.
הקישור הבא מוביל למאמר המלא:
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!