טיפול נמרץ

הנחיות חדשות לטיפול בזיהומים פטרייתיים של הריאות (Am J Respir Crit Care Med)

איגוד ה-ATS (American Thoracic Society) פרסם עדכון להנחיות לטיפול בזיהומים פטרייתיים ריאתיים.

לדברי המומחים, בשנים האחרונות חלה עליה דרמטית בהיארעות, באבחנה ובחומרה הקלינית של זיהומים פטרייתיים של הריאות. להערכתם, ישנם מספר גורמים לעליה בשכיחות, כולל עליה במספר החולים המקבלים טיפול לדיכוי חיסוני בעקבות השתלת איברים או כתוצאה ממחלה אוטואימונית.

פיתוח אמצעי אבחנה חדשים סייע באבחנה דפיניטיבית של זיהומים פטריתיים של הריאות. כמו כן, פיתוח תרופות חדשות הוביל להרחבה משמעותית של האפשרויות הזמינות לטיפול בחולים אלו.  לאור כל אלו, הוחלט על עדכון הקווים המנחים לטיפול בזיהומים פטרייתיים של הריאות.

הטיפול בזיהומים פטריתיים עבר שינוי משמעותי מאז פורסמו לראשונה הקווים המנחים מטעם ה-ATS בשנת 1988. ההנחיות החדשות מציעות לרופאים המלצות מעודכנות לטיפול בחולים.

אפשרויות טיפול חדשות

Amphotericin B, Flucytosine ומספר תכשירי אזולים חדשים היו עיקר הטיפול האנטי-פטרייתי. עם זאת, כיום, האפשרויות התרופתיות כוללות טריאזולים פוטנטים חדשים (Ketoconazole, Itraconazole, Fluconazole, Voriconazole ו-Posaconazole), פוליאנים ותרופות אנטי-פטרייתיות חדשות כולל תרופות ממשפחת Echinocandins (Capsofungin, Micafungin ו-Anidulafungin). תכשירים חדשים ממשפחת פוליאנים כוללים Amphotericin B Deoxycholate, Lipid-associated Liposomal Amphotericin B, עם רעילות כלייתית נמוכה; ו-Amphotericin B Lipid Complex.

לאור זאת, לרופאים מגוון אפשרויות טיפול רחב יותר.

העדכון נוגע לשלוש המלצות עיקריות לטיפול: Endemic Mycoses (דוגמת Histoplasmosis, Sporotrichosis, Blastomycosis ו-Coccidiomycosis), זיהומים פטריייתים עם שכיחות גבוהה בחולים קשים ומדוכאי חיסון (דוגמת Cryptococcosis, Aspergillosis, Candidiasis ו-Pneumocystis Pneumonia); וזיהומים פטריתיים נדירים וחדשים.

Endemic Mycoses

במקרה קל-בינוני של Histoplasmosis, Sporotrichosis ו-Blastomycosis ניתן לטפל ב-Itraconazole. עם זאת, אין צורך במתן טיפול אנטי-פטריייתי במרבית החולים בעלי מערכת חיסון תקינה עם Coccidiomycosis ריאתי ראשוני וללא גורמי סיכון לפיזור, למרות שטריאזולים מומלצים לכל החולים עם זיהום מפושט. במקרים חמורים נדרש טיפול ראשוני ב-Amphotericin B ולאחריו, במידת הצורך, טיפול סיסטמי בסטרואידים ב-Histoplasmosis או Blastomycosis או Itraconazole במקרים של Sporotrichosis.

בחולים עם מערכת חיסון תקינה וזיהום ריאתי ב-Cryptococcosis נדרש טיפול ב-Fluconazole, בעוד שבאלו עם מחלה מפושטת או מעורבות של מערכת העצבים המרכזית נדרש טיפול ב-Amphotericin B עם Flucytosine ולאחר מכן תרופות ממשפחת אזולים. בתלות בחומרה, אפשרויות הטיפול ב-Aspergillosis כוללות פרדניזון, טיפול תוך-ורידי ב-Voriconazole, Liposomal Amphotericin B או Itraconazole.

יש להסיר צנתרים מרכזיים ובדיקת עיניים מומלצת לכל החולים עם Candidiasis. הטיפול התרופתי האפשרי כולל Fluconazole, Amphotericin B, Echinocandin, Voriconazole או שילוב Fluconazole עם Amphotericin B.

זיהומים פטרייתיים בחולים עם מערכת חיסון תקינה

במדוכאי חיסון ובנשאי HIV נדרש טיפול מניעתי ל-Pneumocystis Pneumonia. טיפול פומי ב-Trimethoprim ו-Sulfamethoxazole, טיפול פומי ב-Primaquine עם Clindamycin, או טיפול פומי ב-Atovaquone מומלצים במקרים קלים עד בינוניים של Pneumocystis Pneumonia, בעוד שבחולים מדוכאי חיסון עם דלקת ריאות בינונית עד חמורה נדרש טיפול ב-Trimethoprim ו-Sulfamethoxazole, ואפשרות של פרדניזון.

זיהומים פטריתיים נדירים וחדשים

במקרים של זיהומים פטרייתיים נדירים או חדשים, דוגמת Zygomycoses, Hyalohyphomycoses, Phaeohyphomycoses ו-Trichosporon, ההמלצה היא להפחית את התכשירים לדיכוי חיסוני, לטפל בתרופות אימונו-סטימולנטיות ולאזן את מחלת הרקע. יש לסלק או להטרות רקמות נקרוטיות, ציסטות או אבצסים.

באשר ל-Zygomycosis, ההמלצה לטיפול ב-Amphotericin B; ב-Fusariosis, מומלץ טיפול ב-Lipid-Associated Amphotericin B, Voriconazole או Posaconazole; בזיהום Scedosporiosis מומלץ Voriconazole; ובמקרים של Phaeohypomycoses ההמלצה היא לטיפול ב-Itraconazole, Voriconazole או Posaconazole. בזיהום Trichosporonosis ו-Paecilomyces, טיפול באזולים רחבי-טווח עשוי להיות יעיל.

Am J Respir Crit Care Med. 2011;183:96-128

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

  • טיפול בתרופות להגנה על רירית הקיבה עשוי למנוע פגיעה במעי משנית לטיפול ב-NSAID או אספירין (J Clin Gastroenterol)

    טיפול בתרופות להגנה על רירית הקיבה עשוי למנוע פגיעה במעי משנית לטיפול ב-NSAID או אספירין (J Clin Gastroenterol)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Gastroenterology עולה כי Misoprostol הינו טיפול יעיל מאוד למניעת נזקים למעי דק משנית לנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים (NSAID) או אספירין, בעוד ש-Rebamipide מציע הגנה מתונה מפני נזקים אלו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד חולים מטופלים בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים או אספירין למניעת מחלות לב וכלי דם, […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Tildrakizumab לטיפול בפסוריאזיס  (J Drug Dermatol)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Tildrakizumab לטיפול בפסוריאזיס  (J Drug Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Drugs in Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי חדש התומכות בבטיחות ויעילות ארוכת-טווח של Tildrakizumab (אילומיה) לטיפול בחולים עם אבחנה של פסוריאזיס רובדי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס רובדי, הסוג הנפוץ ביותר של פסוריאזיס, הינה מחלת עור דלקתית כרונית הדורשת טיפול לאורך כל החיים. במקרים של מחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה