מחלות זיהומיות

שכיחות גבוהה של טעויות בטיפול לאחר ניתוחים (Ann Surg)

במידה והממצאים העולים מבית חולים אוניברסיטאי אחד בבריטניה  מהווים מדד לכלל בתי החולים, אזי חולים לאחר ניתוחים צפויים להיתקל בארבע או חמש טעויות רפואיות לאחר הפרוצדורה הניתוחית, כאשר מחצית מהטעויות הללו יגרמו נזק של ממש, כך לפי תוצאות מחקר חדש מבריטניה.

חוקרים מלונדון עקבו אחר כל החולים במרכז גדול לניתוחים של מערכת העיכול במהלך תקופה של שנתיים, ומצאו כי טעויות בטיפול לאחר-ניתוח היו נפוצות מאוד, ונגעו למתן תרופות, העברת תוצאות בדיקות והדרכת החולים. 51% מהאירועים הללו הובילו לבעיות חמורות.

החוקרים עקבו אחר הטיפול הרפואי ב-50 חולים שעברו ניתוחים לא-דחופים של מערכת העיקר, בעיקר בשל מחלות ממאירות. כל הניתוחים נערכו בין השנים 2008-2010. בממוצע, החולים שהו בבית החולים למשך 11 ימים, והחוקרים עקבו אחר החולים באופן יומי במטרה לעקוב אחר ההיענות של הצוות הרפואי לפרוצדורות הסטנדרטיות.

במהלך המחקר זוהו 352 טעויות, כאשר 256 מהן היו טעויות שכונו כישלונות בתהליכים.

לכישלונות היו סיבות רבות, אך שתי הסיבות הנפוצות ביותר והניתנות למניעה כללו כשלון בתקשורת בין הצוות הרפואי ועיכוב במתן טיפול או הערכת החולים. לדוגמא, טעות אחד שהחוקרים זיהו כללה עיכוב של חמש שעות במתן תרופה לחולה. במקום שהטיפול התרופתי יינתן בשעה 6 בערב, מאחר שהחולה עבר פרוצדורה מינורית בשעה חמש בערב, נראה כי הצוות שכח את הטיפול התרופתי ולא נתן את התרופה עד לשעה 11 בלילה.

במקרה אחר, התוצאות הראשוניות של בדיקת הדמיה הוגדרו כתקינות, אך במעבר חוזר על הבדיקה זוהתה בעיה. עם זאת, צוות המנתחים מעולם לא קיבל את העדכון על הבעיה שזוהתה במעבר החוזר על הבדיקה.

מחצית מהטעויות בתהליכים הובילו לנזק או להארכת משך האשפוז בבית החולים, אם כי אף אחד מהחולים לא הלך לעולמו או פיתח מוגבלות ממושכת כתוצאה מטעות זו או אחרת. למרות זאת, החוקרים כותבים כי 85% מהכישלונות בתהליכים היו ניתנים למניעה ו-75% מהם הובילו לנזק לחולה.

החוקרים מציינים כי מחקר אחד בנושא מצא כי רשימות (Checklist) לוו בירידה של קרוב ל-50% בהופעת קרישי דם וזיהומים על-רקע הפרוצדורה הניתוחית. עם זאת, הם מזהירים כי רשימות אלו אינן מהוות פתרון מלא, שכן לא צפוי שימנעו את כלל הכישלונות שזוהו במחקר, מאחר והטיפול לאחר-ניתוח שונה מחולה לחולה ולכן לא ניתן לכסות את כלל האפשרויות באמצעות רשימה מוכנה מראש.

Ann Surg 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    אחד מכל עשרה חולים הסובל מכאב כרוני עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים (Addiction)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Addiction עולה כי קרוב ל-10% מהחולים עם כאב כרוני תחת טיפול באופיואידים עלול לפתח הפרעת שימוש באופיואידים, כאשר ב-30% ישנם סימנים ותסמינים של תלות, ממצאים המדגישים את החשיבות של ניטור אחר מטופלים אלו וגישות חליפיות לטיפול בכאב. החוקרים השלימו סקירה שיטתית ומטה-אנליזה שכללה נתונים ממאגר MEDLINE, Embase ו-PsycINFO לזיהוי מחקרים […]

  • האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    האם מתן תוך-תקאלי של מורפין עלול להביא לעליה בסיכון לסיבוכים לאחר-ניתוח? (Br J Anaesthesia)

    מתן מורפין תוך-תקאלי במהלך ניתוח או לידה מלווה בעליה משמעותית בסיכון לבחילות והקאות לאחר-ניתוח, גרד ואצירת שתן, כך עולה מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת British Journal of Anaesthesia. החוקרים בחנו את הנתונים מ-168 מחקרים שכללו 9,917 משתתפים שעברו ניתוחים שונים או לידה תחת הרדמה כללית או ספינאלית. הם ערכו השוואה בין חולים שקיבלו מורפין […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה