מחלות זיהומיות

מה בין חשיפה לעישון סיגריות ובין הסיכון לאי-ספיקת לב בקשישים? (Am Heart J)

בכתב העת American Heart Journal מתפרסמות תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקשישים, הן עישון בהווה והן עישון בעבר מעלים את הסיכון לאי-ספיקת לב. בחולים המעשנים בהווה, סיכון זה גבוה ללא תלות בשנות החפיסה, בעוד שבאלו שעישנו בעבר, זוהה קשר מנה-תגובה בין שנות החפיסה ובין הסיכון לאי-ספיקת לב.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שיש עדויות הקושרות בין עישון ובין אי-ספיקת לב, הקשר בין חשיפה במהלך החיים לעישון ובין אי-ספיקת לב בחולים מבוגרים והעוצמה של הקשר הנ”ל בקרב מעשנים בהווה ומעשנים בעבר, אינה מובנת היטב.

במחקר הנוכחי הם בחנו את הקשר בין הרגלי העישון, מספר שנות חפיסה והיארעות אי-ספיקת לב ב-2,125 חולים שלקחו חלק במחקר Health, Aging, and Body Composition Study (גיל ממוצע של 73.6 שנים, 69.7% נשים).

בתחילת המחקר, 54.8% מהמשתתפים לא עישנו מעולם, 34.8% עישנו בעבר ו-10.4% עישנו בהווה. במהלך המעקב, היארעות אי-ספיקת לב עמדה על 11.4 ל-1000 שנות-אדם בלא-מעשנים, 15.2 במעשנים בעבר (יחס סיכון בהשוואה ללא-מעשנים של 1.33, p=0.045), ו-21.9 במעשנים בהווה (יחס סיכון של 1.83, p=0.001). לאחר תקנון לגורמי סיכון לאי-ספיקת לב, היארעות אירועים כליליים וסיכון לתמותה, זוהה קשר מנה-תגובה בין מספר שנות חפיסה ובין הסיכון לאי-ספיקת לב (יחס סיכון של 1.09, p<0.001 ל-10 שנות-חפיסה).

הסיכון לאי-ספיקת לב לא היה תלוי במספר שנות חפיסה בקרב מעשנים בהווה. במעשנים בעבר, יחס הסיכון לאי-ספיקת לב עמד על 1.05 עם 1-11 שנות חפיסה, 1.23 עם 12-35 שנות חפיסה ו-1.64 עם למעלה מ-35 שנות חפיסה, בהשוואה ללא-מעשנים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בעוד שבמעשנים בהווה הסיכון לאי-ספיקת לב אינו תלוי מינון, במעשנים בעבר ישנו קשר מנה-תגובה בין מספר שנות החפיסה ובין הסיכון לאי-ספיקת לב.

Am Heart J. 2012;164(2):236-242

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה (JAMA Dermatol)

    הפסקת עישון מפחיתה את הסיכון להידראדניטיס סופורטיבה (JAMA Dermatol)

    הפסקת עישון מפחיתה משמעותית את הסיכון להתפתחות הידראדניטיס סופורטיבה, כאשר הירידה בסיכון בולטת במיוחד 3-4 שנים לאחר הפסקת עישון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מקוריאה שפורסמו בכתב העת JAMA Dermatology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה מבוסס-אוכלוסייה שהתבסס על נתונים ממאגר Korean National Health Insurance Service Database. מדגם המחקר כלל 6,230,189 משתתפים מדרום קוריאה שעברו שתי בדיקות […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה