מחלות זיהומיות

היעילות והבטיחות של טיפול ב-Bosentan בחולים עם יתר לחץ ריאתי פורטאלי (Eur Respir J)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת The European Respiratory Journal מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש המאשרים את התועלת והבטיחות של Bosentan בטיפול בחולים עם יתר לחץ דם ריאתי פורטאלי.

בספרות הרפואית אין נתונים רבים אודות חולים עם יתר לחץ דם ריאתי פורטאלי (Portopulmonary Hypertension), שכן לרוב הם אינם נכללים במחקרים אקראיים ומבוקרים להערכת טיפולים ספציפיים כנגד יתר לחץ דם ריאתי עורקי.  במחקר הנוכחי בחנו החוקרים את התועלת והבטיחות בטווח הקצר והארוך של Bosentan בחולים אלו, וכן את הפרופיל הפרמקוקינטי של הטיפול.

כל 34 החולים עם יתר לחץ דם ריאתי פורטאלי קיבלו טיפול קו-ראשון ב- Bosentan (דצמבר 2002 עד יולי 2009) נבחנו באופן רטרוספקטיבי. ההערכות כללו את מדדי NYHA (New York Heart Association Functional Class), בדיקות דם, פרופיל המודינאמי, מרחק הליכה לשש דקות ומצב ללא-אירועים.

הפרופיל הפרמקוקינטי של Bosentan בחמישה חולים עם שחמת כבד בדרגה Child-Pugh Class B נבחן אל מול הפרופיל בחולים עם יתר לחץ דם ריאתי עורקי על-רקע אידיופתי.

החוקרים מדווחים על שיפור משמעותי מתחילת המחקר במדדי NYHA FC, מרחק הליכה לשש דקות ובפרופיל ההמודינאמי לאחר 5 חודשים. המעקב הממוצע ארך 43 חודשים; ארבעה חולים הלכו לעולמם, בשבעה חולים  נרשמה עליה משמעותית באנזימי כבד (שיעור שנתי של 5.5%). הריכוזים של Bosentan בדם היו גבוהים יותר בחולים עם שחמת כבד ומדד Child Pugh Class B , בהשוואה לחולים עם יתר לחץ דם עורקי ריאתי, על-רקע אידיופתי.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאים אלו מאשרים את התועלת של Bosentan בטיפול בחולים עם יתר לחץ דם ריאתי פורטאלי. השיפור ההמודינאמי היה בולט במיוחד בחולים עם שחמת כבד בדרגה חמורה יותר. פרופיל הבטיחות של Bosentan עלה בקנה אחד עם הממצאים ממחקרים קודמים.

Eur Respir J. 2012 May 31

לידיעה ב-Pubmed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

  • גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    גורמי סיכון לאירוע מוחי בחולים לאחר תיקון מסתם מיטראלי בצנתור (Am J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology עולה כי בחולים שהופנו לניתוח תיקון מסתם מיטראלי קצה לקצה בצנתור עם MitraClip שיעורים נמוכים של אירוע מוחי, כאשר סיבוך זה מופיע לרוב לאחר השחרור ותוארו בעיקר בחולים עם פרפור פרוזדורים, הפרעה בתפקוד כלייתי, או מדד CHA2DS2-VASc גבוה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות פרופיל […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה