מחלות זיהומיות

הערכת התועלת של טיפול בליריקה בחולים עם כאב נוירופתי על-רקע סוכרת או HIV

מתוצאות מחקר בשלב שלוש להערכת Pregabalin (ליריקה) לא הצליחו לענות על יעד הסיום העיקרי להדגמת שיפור במדדי הכאב הממוצעים בהשוואה למצב הבסיסי בחולים עם נוירופתיה סוכרתית כואבת, שאינה מטופלת היטב.

מחברת התרופות נמסר כי הוחלט על עצירת המחקר בשלב מתקדם להערכת הטיפול בליריקה בחולים עם נוירופתיה על-רקע HIV לאחר שמתוצאות ביניים עלה כי הטיפול אינו עדיף על פלסבו בהקלה על התסמינים.

כיום, ליריקה מאושרת לשימוש בארצות הברית לטיפול בכאב עקב נוירופתיה היקפית על-רקע סוכרת, כאב לאחר שלבקת חוגרת, פיברומיאלגיה ופרכוסים במבוגרים עם אפילפסיה הנוטלים תרופה אחת או יותר כנגד פרכוסים.

במחקר בשלב 3b של חולים עם נוירופתיה היקפית כואבת על-רקע סוכרת, יעד הסיום העיקרי להערכת יעילות הטיפול היה השינוי במדד הכאב הממוצע בהשוואה למצב הבסיסי.

מדגם המחקר כלל 665 חולים עם איזון לא-הולם של הכאב תחת טיפול תרופתי כנגד נוירופתיה סוכרתית, שהועברו לטיפול בליריקה (במינון 150 או 300 מ”ג ליום) במהלך שישה שבועות.

294 חולים עם שיפור של לפחות 30% בכאב חולקו באקראי לקבלת פלסבו או המשך טיפול בליריקה למשך 13 שבועות שלב כפל-סמיות. במהלך שלב זה, בקרב החולים שטופלו בליריקה נרשם שיפור כולל של 3.9 נקודות במדד הכאב הממוצע בהשוואה למצב הבסיסי, הבדל שלא היה מובהק סטטיסטית בהשוואה לשיפור של 3.5 נקודות עם פלסבו.

תופעות הלוואי הנפוצות ביותר בקרב מטופלים בליריקה כללו בצקת היקפית, סחרחורות, ישנוניות וזיהום בדרכי הנשימה העליונות, בהשוואה לפלסבו, בהתאם לתופעות הלוואי המוכרות של התרופה.

בדומה, במחקר נפרד להערכת ליריקה לא תועדה עדיפות בהשוואה לפלסבו בחולים עם נוירופתיה על-רקע HIV.

מהחברה נמסר כי הוחלט לעצור מחקר בשלב 2 להערכת ליריקה ב-246 חולים עם נוירופתיה על-רקע HIV. מניתוח תוצאות הביניים עלה כי השיפור בתסמיני הכאב עם ליריקה היה כמעט זהה לזה שתואר בחולים שטופלו בפלסבו.

שוב, לא עלו חששות בנוגע לבטיחות הטיפול. תופעות לוואי, דוגמת בצקת היקפית, סחרחורות, ישנוניות וזיהומים בדרכי הנשימה העליונות, היו דומים לאלו שתוארו בקבוצת הפלסבו. מהחברה נמסר כי בכוונתה לערוך ניתוח נוסף של התוצאות הראשוניות הללו.

יעד הסיום העיקרי של המחקר היה מדד הכאב הממוצע שהתבסס על יומן שמילאו החולים עם הערכה ממוצעת של הכאב בסולם של עד 11 נקודות. המחקר גם בחן מספר יעדי בטיחות ויעילות משניים.

תוצאות המחקר מעידות על המורכבות הנוגעת להערכת כאב, בעיקר במצבים קשים לטיפול דוגמת כאב נוירופתי על-רקע זיהום ב-HIV (מצב עבורו כיום אין טיפול תרופתי מאושר בארצות הברית).

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

  • מגוון האפשרויות העומדות לפני המטופלות שלך לטיפול בכאבי מחזור ( Pharmacy Times )

    מגוון האפשרויות העומדות לפני המטופלות שלך לטיפול בכאבי מחזור ( Pharmacy Times )

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3, תחום רוקחות: דיסמֵנוֹריאה (Dysmenorrhea) מצב המאופיין בכאבי ווסת חזקים, מביא לעתים קרובות להשלכות רגשיות, פיזיולוגיות ובריאותיות מזיקות. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy מציעה כי טיפול בדיסמנוֹריאה מחייב גישה רב-גונית, החל מהתערבויות תרופתיות ועד התאמות אורח חיים,

  • טיפול בתרופות להגנה על רירית הקיבה עשוי למנוע פגיעה במעי משנית לטיפול ב-NSAID או אספירין (J Clin Gastroenterol)

    טיפול בתרופות להגנה על רירית הקיבה עשוי למנוע פגיעה במעי משנית לטיפול ב-NSAID או אספירין (J Clin Gastroenterol)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Gastroenterology עולה כי Misoprostol הינו טיפול יעיל מאוד למניעת נזקים למעי דק משנית לנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים (NSAID) או אספירין, בעוד ש-Rebamipide מציע הגנה מתונה מפני נזקים אלו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד חולים מטופלים בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים או אספירין למניעת מחלות לב וכלי דם, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה