מחלות זיהומיות

פאנל של ה-FDA מציע תרופה ראשונה למניעת HIV (מתוך FDA Antiviral Drugs Advisory Committee Meeting)

FDA

ועידת Antiviral Drugs Advisory Committee מטעם מנהל התרופות והמזון האמריקאי פרסמה תמיכה משמעותית באישור התרופה הראשונה אי-פעם למניעת הדבקה בנגיף HIV-1 במגע מיני.

במפגש מרתוני בן 12 שעות, הפאנל המליץ על אישור התוויה נוספת למתן Truvada (Emtricitabine/Tenofovir Disoproxil Fumarate) למניעה לפני-חשיפה לאוכלוסיות הבאות:

          גברים שאינם נשאי HIV, המקיימים יחסי מין עם גברים

          אנשים שאינם נשאי HIV, עם בן/בת זוג נשא/ית של הנגיף.

          אנשים אחרים בסיכון להדבקה בנגיף HIV בעקבות מגע מיני.

הפאנל גם קרא לסוכנות לתמוך בגישת REMS (Risk Evaluation and Mitigation Strategy) מטעם Gilead, בשל חששות מפני נזק במידה ואנשים בריאים ייטלו את הטיפול ב-Truvada למניעת HIV במידה ויידבקו בנגיף ולא יחליפו את הטיפול מתרופה בודדת כטיפול מניעתי למשטר טיפול משולב , הכולל שלוש תרופות אנטי-ויראליות, כי המשך טיפול בתרופה בודדת לאחר הדבקה ב-HIV יוביל להתפתחות זנים עמידים ל-Truvada, וכי נטילת טיפול מניעתי יגדיל את הסיכון לתופעות לוואי, בעיקר נזק כלייתי.

ההתכנסות נערכה כאשר ברקע החשש הגובר מכך שמספר הזיהומים החדשים בנגיף HIV בארצות הברית נותר בעינו, סביב 50,000 מקרים בשנה, במהלך העשור האחרון. מרבית המקרים החדשים (75%) הם בגברים, כאשר שיעורי ההיארעות הגבוהים ביותר הם בגברים שחורים.

הגורם העיקרי האחראי להדבקה בנגיף בארצות הברית הינו קיים יחסי מין אנאליים לא-מוגנים בין גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, ששכיחותם באוכלוסיה מעל גיל 13 שנים הינה כ-2%, אך הם מהווים כ-56-61% מכלל המקרים החדשים של הדבקה בנגיף HIV בכל שנה. מספר המקרים החדשים בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, בגילאי 13-29 שנים, עלה ב-38% בשנת 2006 ל-2009, בעיקר בשל עליה של 48% בקרב גברים שחורים-צעירים המקיימים יחסי מין עם גברים.

אלו התומכים בטיפול מניעתי ב-Truvada מקווים כי הכדור היומי יהווה כלי נוסף בארגז הכלים להפחתת המשך ההתפשטות של נגיף ה-HIV.

מיוזמת Preexposure Prophylaxis Initiative עלה כי בקרב גברים המקיימים יחסי מין עם גברים, שנטלו טיפול יומי ב-Truvada, נרשמה ירידה של 44% בשיעורי ההיארעות של HIV במהלך 1.2 שנות מעקב, בהשוואה למטופלי פלסבו. המשתתפים במחקר עברו גם בדיקות HIV חודשיות, קיבלו קונדומים ללא-עלות, טופלו במחלות המועברות במגע מיני וזכו לייעוץ שגרתי ותשלום בעבור ההשתתפות במחקר. גם עם המערך התומך הנ”ל, בקרוב למחצית מהמשתתפים במחקר רמות Truvada לא היו ניתנות לזיהוי כאשר נערכה בדיקה לכך, עדות לכך שלא נטלו את התרופה באופן קבוע.

תוצאות מחקר iPrEx פורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. מספר מומחים הסבירו כי הם רואים בתרופה “קונדום תרופתי”. סוגיית העמידות הינה אחת הסיבות בגינה ה-FDA נקט צעד לא-שגרתי וביקש מחברת Gilead לערוך ניתוח REMS, השמור רק למקרים בהם עולה חשש מפני רעילות תרופתית. ההצעה הייתה לשלוח ל-200,000 אנשי צוות רפואי מדריך תרופתי לאנשים שלא נדבקו בנגיף, הדרכה בהתנדבות של רופאים ראשוניים, מומחים למחלות זיהומיות, רופאים בחדרי מיון, גניקולוגים ומיילדים ומומחים להפרעות התמכרות, בנוגע לחשיבות הקפדה על היענות לטיפול יומי וניטור שגרתי של החולים; עלון בטיחות של הטיפול לרופא ולמטופל; וכרטיס לארנק “TRUVADA for PrEP” למטופל.

החברה שללה את האפשרות ל”התנהגות מפצה” (הפחתת השימוש בקונדומים ע”י המטופל החש כי הוא מוגן עקב הטיפול התרופתי), אך מספר חברים בפאנל עדיין הביעו חשש מכל, וציינו כי עם שימוש נכון בקונדומים, זוכים להגנה של למעלה מ-90% למניעת הדבקה ב-HIV.

אנשי הפאנל גם הטילו ספק כי שיעורי הגנה של 44% שתועדו במחקרים קליניים אכן יזוהו גם בתנאי העולם האמיתי, שכן הדבר דורש שאדם בריא יקפיד על נטילת תרופה שעלותה 13,000 דולרים בשנה וכרוכה בסיכון לתופעות לוואי.

הועדה הצביעה ברוב של 19 תומכים לעומת 3 מתנגדים לטובת טיפול מניעתי לפני-חשיפה ב-Truvada בגברים שאינם נשאי HIV, המקיימים יחסי מין עם גברים, ברוב של 19 לעומת 2 (נמנע אחד) לטובת מתן Truvada כטיפול מניעתי לפני-חשיפה לאנשים שאינם נשאי HIV, אך עם בני זוג נשאי/ות של הנגיף וברוב של 12 לעומת 8 מתנגדים (שני נמנעים) לטובת מתן טיפול מניעתי לפני-חשיפה לאחרים בסיכון להדבקה בנגיף בעקבות מגע מיני. הפאנל גם תמך בבדיקות HIV חודשיות וניטור קבוע של התפקוד הכלייתי באלו הנוטלים את הטיפול.

סוכנת ה-FDA צפויה לקבל החלטה סופית בנוגע להתוויה לטיפול מניעתי ב-Truvada בחודש יוני השנה. הטיפול כבר מאושר כחלק מטיפול משולב כנגד נגיף HIV.

FDA Antiviral Drugs Advisory Committee Meeting

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר טיפול קו-ראשון במשלב Lazertinib עם Amivantamab כנגד NSCLC (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי א(Food and Drug Administration) אישר את משלב Lazertinib עם Amivantamab כקו-טיפול ראשון במבוגרים עם סרטן ריאות מתקדם-מקומית או גרורתי מסוג NSCLC (או Non Small Cell Lung Cancer) עם מוטציות EGFR מוכחות בבדיקה המאושרת ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי. מדובר באישור הראשון של Lazertinib. הטיפול ב- Amivantamab אושר לראשונה ע”י מנהל המזון […]

  • טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בסטרואידים במינון נמוך מפחית את הסיכון לגלאוקומה בילדים (Acta Ophthalmologica)

    טיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון נמוך לאחר ניתוח קטרקט מפחית את הסיכון לגלאוקומה משנית בילדים עם מקטע אקסיאלי ארוך יותר לאורך חמש שנים, בהשוואה לטיפול בגלוקוקורטיקואידים במינון גבוה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Acta Ophthalmlogica. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין מינון גלוקוקורטיקואידים לאחר-ניתוח ובין התפתחות גלאוקומה משנית לאחר ניתוח קטרקט בילדים. […]

  • מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    מהיסוס לחיסון: התמודדות עם היסוס להתחסן (Pharmacy Times)

    כדי להתכונן למגפה ויראלית נוספת, על הרוקחים להיות מוכנים להתמודד עם היסוס להתחסן, כך עולה ממאמר על תפקיד הרוקחים בהתמודדות עם חשש להתחסן שפורסם ב- Pharmacy Times. יהונתן ניסן משתף את המאמר בהמלצתו של פרופ’ אייל שוורצברג.

  • האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    האם מעכבי SGLT-2 מספקים הגנה טובה יותר לכבד ממעכב DPP-4 בחולים עם סוכרת מסוג 2? (Diabetes, Obesity and Metabolism)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד שומני על-רקע הפרעה מטבולית, הסיכון לסיבוכים בכבד דומה עם טיפול בתרופות ממשפחת מעכבי DPP-4 או מעכבי SGLT-2, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes, Obesity and Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עלו דיווחים שהציעו כי מעכבי SGLT-2 עשויים להגן על חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלת כבד […]

  • טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב-Elinzanetant עשוי להקל על תסמיני מנופאוזה (JAMA)

    טיפול ב- Elinzanetant הפחית משמעותית את תדירות וחומרת תסמינים וזומוטוריים בנשים לאחר-מנופאוזה, כאשר התרופה לוותה בשיפור הפרעות שינה ואיכות חיים על-רקע מנופאוזה, לצד פרופיל בטיחות חיובי, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת JAMA. החוקרים השלימו שני מחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, מבוקרי-פלסבו, בשלב 3 (OASIS 1 ו-OASIS 2) לאורך 77 אתרים בארצות הברית, אירופה, קנדה וישראל. […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Denileukin Diftitox לטיפול בלימפומה עורית חוזרת או עמידה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Denileukin Diftitox (Lymphir) לטיפול במבוגרים עם לימפומה עורית של תאי T חוזרת או עמידה לטיפול לאחר לפחות קו טיפול סיסטמי אחד. התכשיר האימונותרפי הינו פורמולה חדשה של Denileukin Diftitox (או Ontak), אשר אושר לראשונה בשנת 1999 לטיפול בחולים מסוימים עם לימפומה עורית של תאי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vorasidenib לטיפול בגליומה (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) לטיפול במקרים מסוימים של גליומה דיפוזית עם מוטציות IDH (או Isocitrate Dehydrogenase) ומדובר בטיפול הממוקד הראשון שאושר לטיפול בסוג זה של גידולים מוחיים. באופן ספציפי, הטיפול הפומי מכוון כנגד IDH1 ו-IDH2 ומאושר לטיפול לאחר ניתוח במבוגרים וילדים בגילאי 12 שנים ומעלה עם אוליגודנדרוגליומה או אסטרוציטומה בדרגה 2 […]

  • טיפול בתרופות להגנה על רירית הקיבה עשוי למנוע פגיעה במעי משנית לטיפול ב-NSAID או אספירין (J Clin Gastroenterol)

    טיפול בתרופות להגנה על רירית הקיבה עשוי למנוע פגיעה במעי משנית לטיפול ב-NSAID או אספירין (J Clin Gastroenterol)

    מתוצאות מטה-אנליזה חדשה שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Gastroenterology עולה כי Misoprostol הינו טיפול יעיל מאוד למניעת נזקים למעי דק משנית לנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים (NSAID) או אספירין, בעוד ש-Rebamipide מציע הגנה מתונה מפני נזקים אלו. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד חולים מטופלים בנוגדי-דלקת שאינם סטרואידים או אספירין למניעת מחלות לב וכלי דם, […]

  • עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Tildrakizumab לטיפול בפסוריאזיס  (J Drug Dermatol)

    עדויות חדשות תומכות ביעילות לאורך זמן של Tildrakizumab לטיפול בפסוריאזיס  (J Drug Dermatol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Drugs in Dermatology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר עולם-אמיתי חדש התומכות בבטיחות ויעילות ארוכת-טווח של Tildrakizumab (אילומיה) לטיפול בחולים עם אבחנה של פסוריאזיס רובדי. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פסוריאזיס רובדי, הסוג הנפוץ ביותר של פסוריאזיס, הינה מחלת עור דלקתית כרונית הדורשת טיפול לאורך כל החיים. במקרים של מחלה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה