מחלות זיהומיות

עליה בשכיחות מתן החיסונים כנגד HBV של תינוקות בסיכון גבוה (Pediatrics)

במאמר חדש שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים כי חלה עליה בשיעור התינוקות בסיכון גבוה המקבלים את החיסון כנגד HBV (Hepatitis B Virus), אך עדיין כמחצית מכלל התינוקות בסיכון גבוה חומקים מתחת לרדאר של מערכות הבריאות. לאור זאת, הם מצויים בסיכון למחלת כבד כרונית ותמותה מוקדמת.

החוקרים מסבירים כי למרות עליה של 33% במספר התינוקות בסיכון ל-HBV (מ-19,208 בשנת 1994 ל-25,600 בשנת 2008), שיעור התינוקות המקבלים טיפול כנגד הנגיף עלה עוד יותר (מ-40.8% ל-50.5%,p<0.001) באותן שנים.

החוקרים בחנו את הנתונים בין השנים 1994-2008 במטרה לקבוע את ההצלחה של תכנית PHBPP (National Perinatal Hepatitis B Prevention Program, שהחלה בשנת 1990 ע”י ה-CDC במטרה להפחית את שיעורי ההדבקה הפרינטאלית בנגיף HBV.

למרות שהנחיות ה-CDC קוראות למתן חיסון כנגד HBV (HepB) לכל היילודים לפני השחרור מבית החולים , בתינוקות שנולדו לאימהות שנמצאו חיוביות ל-HBsAg (Hepatitis B Surface Antigen) מומלץ מתן HepB, כמו גם HBIG (Hepatitis B Immune Globulin), בתוך 12 שעות מהלידה, ולאחר מכן 2-3 מנות נוספות של HepB במהלך הינקות, כאשר המטרה היא להשלים 90% מסדרת החסונים עד גיל 6-8 חודשים. פרוטוקול PHBPP קורא לערוך בדיקות לתינוקות אלו בסיכון לנוכחות הזיהום לאחר השלמת סדרת החיסונים.

תינוקות בסיכון שלא השלימו את סדרת החיסונים או באלו בהם חל עיכוב בהשלמת החיסונים, קיים סיכון מוגבר משמעותית לזיהום כרוני בנגיף HBV. במחקר שכלל 426 ילדים בסיכון ל-HBV, עם סדרת חיסונים לא-מלאה חלה עליה של כמעט פי שמונה בסיכון לזיהום כרוני. מחקר אחר מצא כי מתן HBIG למעלה מ-12 שעות לאחר הלידה, לווה בסיכון מוגבר לזיהום ב-HBV בתינוקות בסיכון.

הסקירה החדשה כללה 49 מדינות (לא כולל אלסקה). בקרב התינוקות המטופלים, 94.4% קיבלו חיסון HepB ו-HBIG בתוך יממה מהלידה, ושיעור קטן יותר של ילדים השלימו את סדרת החיסונים בתוך שנה, עם ירידה מ-86% ל-77.7%. עם זאת, נרשמה עליה בבדיקות לנגיף HBV בילדים שהשלימו את סדרת החיסונים, עם עליה מ-25.1% ל-56.0% (p<0.001). מבדיקות אלו עולה כי חלה ירידה בזיהומים כרוניים של נגיף HBV, מ-2.1% בשנת 1999 ל-0.8% בשנת 2008 (p=0.001).

עם זאת, החוקרים מודים כי עדיין קיימים פערים משמעותיים בזיהוי נשים הרות חיוביות ל-HBsAg, והשלמת ההערכה והטיפול בתינוקות שלהן, במטרה להבטיח מניעה של הדבקה פרינטאלית בנגיף.

בילדים שנולדו לאימהות עם HBsAg קיים סיכון של 90% להתפתחות זיהום כרוני, העשוי להוביל לכשל כבד או ממאירות של הכבד. עם זאת, טיפול מניעתי הולם מונע 85%-95% מהזיהומים.

למרות ששיעור התינוקות שאבדו למעקב היה נמוך יותר בשנת 2008 (13%( בהשוואה לשנת 2004 (26.4%), ההבדל לא היה מובהק סטטיסטית. הסיבה הנפוצה ביותר לאובדן למעקב הייתה כשלון באיתור הילד (33.1% מהמקרים) ולאחריה, מעבר למדינה אחרת (24.4%. נרשמה עליה בשיעורי סירוב המשפחה להשלמת הבדיקה (מ-10.8% בשנת 2005 ל-17.9% בשנת 2008).

גם עם מתן החיסונים כמומלץ, עדיין נותר סיכון מסוים בילדים בסיכון. לפי ההערכות, 1-10% מהתינוקות לאימהות חיוביות לנגיף מפתחים זיהום כרוני או התפרצות של זיהום בנגיף HBV. קיים קשר הדוק בין העומס הנגיפי ובין שיעורי ההדבקה.

Pediatrics. 2012;129:609-616

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    חיסוני ילדים מנעו 1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית בשלושת העשורים האחרונים (Morb Mortal Wkly Rep)

    מנתונים חדשים שפרסם המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (Centers for Disease Control and Prevention) עולה כי בין השנים 1994 עד 2003, תשעה חיסוני שגרה בילדות מנעו למעלה מ-1.1 מיליון מקרי תמותה בארצות הברית. החוקרים בחנו את הנתונים הארציים להערכת התועלת הבריאותית והכלכלית של תשעה חיסונים שנכללו בתכנית החיסונים לילדים של המרכז לבקרת מחלות ומניעתן (CDC’s Vaccines […]

  • מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מהו מדד חומציות סף בדם טבורי בו מומלץ ניטור אינטנסיבי? (JAMA Netw Open)

    מדד חומציות בדם טבורי נמוך מ-7.2 עשוי להעיד על סיכון מוגבר לסיבוכים ביילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מדנמרק שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מאחר ועד כה הסברה הרווחת כי חמצת חמורה עלולה להתפתחות בנוכחות מדד חומציות נמוך מ-7.0, ממצאים המחקר תומכים בבחינה מחדש של ערך הסף בו נדרש ניטור אינטנסיבי אחר החולים. החוקרים […]

  • NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    NHFOV כתמיכה נשימתית לאחר אקסטובציה בילודים (PLoS One)

    הנשמה לא פולשנית בתדר גבוה (NHFOV) מפחיתה את הצורך באינטובציה חוזרת ומפחיתה כישלון אקסטובציה בהשוואה לשיטות תמיכה אחרות, כך עולה מסקירה שיטתית ומטא-אנליזה שפורסמו ב-PLoS One. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    גורמים המנבאים תוצאות באם וביילוד לאחר לידה עם פרע כתפיים (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי מספר מאפיינים עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסיבוכים באם וביילוד במקרים של לידה עם פרע כתפיים, כולל קומה אימהית נמוכה, סוכרת טרם היריון, לידת ואקום ומאקרוזומיה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים רבים להערכת גורמי סיכון הקשורים עם תוצאות שליליות באם וביילוד […]

  • החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    החשיבות של נוגדנים כנגד TPO בנשים הרות עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי אין הבדל בתוצאות היריון בין נשים עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונשים עם תפקודי תריס תקינים במהלך ההיריון, למעט שיעורים גבוהים יותר של אשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים באלו עם ההפרעה בתפקודי התריס. באלו עם תת-פעילות תת-קלינית של בלוטת התריס ונוגדנים […]

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה