הממשלה טרם אישרה את החלת החלטות ועדת סל הבריאות שהיו אמורות להכנס לתוקף ב-1/11/03

עד כמה שזה נשמע מוזר, החלטות ועדת סל הבריאות, שהיו אמורות להכנס לתוקף כבר ב-1/11 טרם מיושמות, כלומר, החולים הזכאים לקבלת התרופות והטכנולוגיות שאושרו, עדיין אינם יכולים להנות, ובחלק מהמקרים אולי לא רק להנות אלא פשוטו כמשמעו – לחיות , מכיוון שהחלטות הועדה טרם קיבלו תוקף רשמי על ידי ממשלת ישראל.

כפי שדיווחנו כאן לפני כשבועיים , ב- 12/11 (לעיון בדיווח הקודם – לחץ כאן) אישור הממשלה נדחה כבר מס’ פעמים. נכון להיום, טרם הוגדרו המקורות הכספיים למימון אותם 60 מיל’ ש”ח המיועדים להרחבת הסל לשנת 2003 ו- 2004 . כזכור, עם כניסתו לתפקיד של שר הבריאות החדש, דני נווה, הוצגה השגת התקציב להרחבת הסל, וקבלת מקדמה לשנת 2003 כהישג חשוב. אכן, על הנייר, הישג חשוב. במציאות ? שנת 2003 או טו טו נגמרת, ונראה שעל רקע בירוקרטי לחלוטין , או משחק על זמן של האוצר, האישור אינו מגיע, והחולים הזכאים לתרופות כמו גליבק ל- CML , ל- CRT לסיכרוניזציה של הלב, ועוד תרופות – עדיין אינם מקבלים את הטיפולים הללו.

התרופה היחידה שאושרה לסל ואשר ככל הנראה כבר ניתנת לחולים היא המבטרה, אך זאת על בסיס הסדר כלשהו שנעשה בין החברה המשווקת, רוש, לבין קופות החולים.

ניתן רק לקוות שכניסתו לתפקיד של פרופ’ אבי ישראלי, עד לאחרונה יו”ר ועדת סל הבריאות, תזרז את קבלת האישור ותאפשר להכניס סוף סוף לתוקף את ההחלטות של הועדה שבראשה עמד ישראלי.

בפורום השיווק הפרמצבטי שהתקיים ב-22/10 שבו השתתף והרצה פרופ’ ישראלי כאורח e-Med הציגו מס’ נציגי חברות תרופות את שאלת העיכוב של  יישום החלטות הועדה. פרופ’ ישראלי , שבזמן הכינוס הזה עדיין לא בתפקיד המנכ”ל, הבטיח לבדוק את הנושא. אמנם מאז עבר משרד הבריאות כמה “סקנדלים” גדולים בדמות פרשת רמדיה והדגים, אבל יש לקוות שנושא מרכזי כל כך בבריאות הציבור לא יידחק לפינה ויטופל כיאות.

תגובות רוצה להצטרף לדיון?

אין תגובות עדיין. היה הראשון להגיב!

מאמרים

גורמי סיכון ל־Long COVID  בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

גורמי סיכון ל־Long COVID בקרב אנשים עם אובאיטיס לא זיהומית במאגר תביעות גדול בארצות הברית

מקור: Ocul Immunol Inflamm
ד"ר יעל שרון
ד"ר יעל שרון
אין תגובות|23/04/2026

מטופלים עם אובאיטיס לא־זיהומית (NIU) מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכי COVID-19 בין היתר בשל מחלות רקע וטיפול אימונוסופרסיבי סיסטמי. עם זאת, לא נבדקו עד כה באופן שיטתי גורמי הסיכון ל־Long COVID באוכלוסייה זו

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

הקשר בין התפתחות העור להגנה חיסונית

מקור: Cell Reports
מערכת האתר
מערכת האתר
אין תגובות|03/02/2026

חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון בנגב חשפו מנגנון המקשר בין התפתחות תאי עור להגנה חיסונית, ומציעים תובנות חדשות לגבי מחלות עור דלקתיות כמו פסוריאזיס ודלקת עור אטופית.

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

אין צורך בבדיקת שחפת לפני טיפול ב־IL-17 ו-IL-23 לפסוריאזיס

מקור: Medscape
פרופ' שחף שיבר
פרופ' שחף שיבר
אין תגובות|01/12/2025

המאמר מציג את עמדת שתי אגודות רפואיות מובילות שלפיה אין צורך בבדיקת שחפת לפני התחלת טיפול ביולוגי חדשני ממשפחת מעכבי IL-17 ו-IL-23, משום שהראיות כיום מראות שאין סיכון מוגבר להפעלת שחפת רדומה

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

שינויי אקלים עולמיים והשפעתם על בריאות הפריון ועל היריון

מקור: Journal of Mid-life Health
ד"ר נורה גורכד שפסו
ד"ר נורה גורכד שפסו
אין תגובות|12/10/2025

במאה ה־21 הוגדרו שינויי האקלים כאיום מהותי על בריאות הציבור, וזאת עם השלכות סביבתיות וחברתיות נרחבות. תחום הבריאות הרבייתית, אשר עד כה נחשב לנחקר פחות, מתברר כחשוף במיוחד

כניסת צוות רפואי

הכניסה לאתר מותרת אך ורק לצוות הרפואי

לקבלת קוד אימות לנייד ולמייל, יש למלא את כתובת המייל ואת מספר הטלפון שלך

עדיין לא נרשמת? באפשרותך לבצע רישום כאן