ביטוח רפואי

שברון לב מלווה בסיכון מוגבר לתמותה (Psychoneuroendocrinol)

המוות של אדם אהוב הינה מאורע טראגי במקרים רבים, כאשר לא חסרים מקרים בהם מדווחים כי בן או בת הזוג של הנפטר הולכים לעולמים ימים או אפילו שעות לאחר מות אהובם ומחקר חדש, שתוצאותיו פורסם במהלך חודש אוקטובר Psychoneuroendocrinology, ניסה לשפוך אור על תופעה זו.

המחקר כלל 99 משתתפים אשר איבדו את בן/בת זוגם עד 14 שבועות טרם ההערכה שלהם. כל המשתתפים היו נשואים לבן/בת הזוג במשך לפחות שלוש שנים לפני האובדן והחוקרים הגדירו קריטריון זה מאחר ובשלב זה זוגות קשורים באופן מלא אחד לשני.

ההערכות כללו שאלון אשר הושלם במרכז המחקר או בבית המשתתפים. החוקרים אספו נתונים דמוגרפיים, קליניים ואנתרופומטריים. דגימות דם נלקחו בין 7:30 ועד 11:00 בבוקר כדי לתקן לשונות יומית..

המשתתפים נשאלו אם חוו תסמיני מחלה, מאחר ומחלה עשויה להוביל לעליה ברמות סמנים דלקתיים. החוקרים גם ביקשו מהמשתתפים להימנע מפעילות גופנית מאומצת במשך לפחות 48 שעות לפני ההערכה. להערכת חומרת היגון, הם התבססו על מדד ICG (Inventory of Complicated Grief), אשר כולל 19 תסמינים הקשורים ליגון ומספק מידע אודות סדרת תסמינים המהווים יגון מורכב. מדד של 25 נקודות ומעלה שימש להגדרת יגון בדרגה גבוהה.

מדד Center for Epidemiologic Studies Depression Scale שימש לקביעת שיעורי ההימצאות של דיכאון. בשל הקשר ההדוק עם דלקת, הם כללו זאת בניתוח הסטטיסטי כמשתנה שנכלל בתקנון.

החוקרים גם בחנו את הציטוקינים במשלב; לאחר מכן הם בחנו כל ציטוקין בנפרד. מהממצאים עלה כי IL-6, TNF-Alpha ו-IFN-γ נקשרו עם דרגת יגון גבוהה יותר, הן במודל המתוקן והן במודל הלא-מתוקן.

הממצאים אישרו כי באלו שאיבדו את בן/בת זוגם עם יגון בדרגה גבוהה יותר, ניתן לזהות רמות דלקת גבוהות יותר, בהשוואה לאלו שחוו יגון פחות חמור.

החוקרים כותבים כי זהו המחקר הראשון שמצא כי מדדים דלקתיים עשויים להבחין בין אלמנים/אלמנות על-פי דרגת היגון שלהם. הממצאים מצטרפים לבסיס העדויות בספרות הרפואית אודות דיכאון ותהליכי דלקת, כאשר מהממצאים עולה כי גם באוכלוסיה עם תסמיני דיכאון ניכרים יותר, קיים קשר חיובי בין השניים.

Psychoneuroendocrinol. Published online October 11, 2018

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה