ביטוח רפואי

עליה בהיקף מקרי תמותה בארצות הברית עקב מעשי אובדנות או צריכת אלכוהול וסמים (Commonwealth Fund)

בארצות הברית קיימים פערים נרחבים בבשירותי טיפול פסיכיאטרי, בתקופה בה שיעורי התמותה עקב מעשי אובדנות או צריכת סמים ואלכוהול הגיעו לשיא, כך עולה מדו”ח חדש מטעם ה-Commonwealth Fund.

הדו”ח החדש בוחן את כל 50 המדינות ומחוז קולומביה על-בסיס 43 מדדים, הכוללים גישה לטיפול רפואי, איכות טיפול, יעילות מתן טיפול, תוצאות טיפול והבדלים בטיפול רפואי על-בסיס הכנסה.

החוקרים מדווחים כי שילוב שיעורי התמותה עקב מעשה אובדני, אלכוהול, אופיואידים וסמים אחרים (קבוצה הקרויה מקרי תמותה עקב ייאוש) עלה ב-50% משנת 2005-2016. העליה בשיעורים אלו תועדה בכל המדינות, עם עליה של כפליים בדלוואר, ניו המפשייר, ניו-יורק, אוהיו ווירג’יניה המערבית. יתרה מזאת, חלה גם עליה בקצב. קצב הגדילה השנתי הממוצע במקרי תמותה עקב ייאוש עמד על 3% בשנה בין 2005-2014, אך שילש עצמו ל-9% בין 2015 ל-2016.

הדו”ח מאשר כי קיימת גישה מוגבלת לשירותי טיפול פסיכיאטרי בארצות הברית. עד רבע מהמבוגרים עם מחלה פסיכיאטרית דיווחו על צורך בטיפול שלא נענה בין 2013-2015, ועד שליש מהילדים שנדרשו לטיפול פסיכיאטרי בשנת 2016 לא קיבלו זאת. בין המדינות, 41-66% מהמבוגרים עם תסמיני מחלה פסיכיאטרית לא קיבלו טיפול בין 2013-2015.

עוד חלה החמרת במגמת שיעורי תמותה משנית למצבים הניתנים לטיפול. לאחר מגמת ירידה במרבית רוב השנים בעשור האחרון, חלה עליה חזרה במקרי תמותה מוקדמת עקב גורמים הניתנים למניעה או לטיפול.

בשני-שליש מהמדינות תועדה עליה במדד זה בין השנים 2014-2015. בשש מדינות קולוראדו, מיין, נברסקה, אוקלהומה, ורמונט וויאומינג העליה הייתה גדולה יותר מ-5%.

תמותה מוקדמת מצויה במגמת עליה במדינות ברחבי היבשת. חלק מהעליה הנ”ל נובע מעליה במקרי תמותה משנית להפרעות שימוש בחומרים, אך העליה בשיעורי התמותה עקב מצבים הניתנים לריפוי הינה סימן לכישלון מערכת הבריאות.

באיזון הכולל, הדו”ח משנת 2018 מעיד כי לאורך כל המרכיבים של תפקוד מערכת הבריאות של המדינה, תועד שיפור גדול יותר מהחמרה בין 2013 ל-2016 מגמה הפוכה לזו שתועדה במהלך שנות האלפיים, אז חל עיכוב בהתקדמות או החמרה בתפקוד.

לפי אזורים, בניו-אינגלנד, החלק הצפוני של המערב התיכון, ובמספר מדינו בחלק המערבי זכו לציונים בראש הרשימה. מנגד, מדינות דרומיות זכו לרוב לציונים בתחתית הרשימה. באשר להערכת תפקוד ברמת המדינה, הוואי, מסצ’וסטס, מינסוטה, ורמונט ויוטה זכו למקומות הראשונים, בעוד שלואיזיאנה ומיסיסיפי דורגו אחרונות.

בקליפורניה ואורגון תועד השיפור הגודל ביותר, עם זינק בהיקף של 9 ו-10 מקומות, בהתאמה. בשתי מדינות הורחבה ההתאמה לביטוח מדיקייד.

מהדו”ח עולה עוד כי הרחבת ביטוח מדיקייד הובילה לשיפור בגישה לטיפול. ב-47 מדינות, שיעור המבוגרים בגילאי 19-64 שנים שאינם מבוטחים היה נמוך בלפחות 5 נקודות אחוז, בשנת 2016, בהשוואה ל-2013. החוקרים מדווחים כי ב-11 מבין 13 מדינות בהן תועדה צניחה של לפחות עשר נקודות נכללה הרחבת מדיקייד בין ינואר 2016. במהלך אותה תקופת זמן, תועדה גם ירידה באחוז החולים המדווחים כי לא פנו לרופא כאשר נדרשו לכך, בשל עלויות. במדינות שהרחיבו את כיסוי Meidcaid תועד שיפור נרחב יותר, בממוצע, בהשוואה למדינות שלא עשו כן.

Commonwealth Fund

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה