ביטוח רפואי

המלצות ראשונות מסוגן בנושא מניעת מעשי אובדנות (National Action Alliance for Suicide Prevention)

איגוד ה-National Action Alliance for Suicide Prevention פרסם המלצות ראשונות מסוגן לשיפור הטיפול הסטנדרטי בחולים בסיכון לאובדנות. ההמלצות המעשיות, מבוססות-ראיות, כוללות בדיקות סקר של מטופלים בסיכון מוגבר לאובדנות, פיתוח תכנית התערבות ותכנית גיבוי וכן מעקב מסודר.

ההמלצות מיועדות למטפלים העובדים בתחום בריאות הנפש והפרעות התנהגות, מטפלים ראשוניים ואנשי צוות רפואי בחדרי מיון. המומחים טוענים כי ניתן להתייחס למניעת אובדנות בדומה למניעה של מחלות רפואיות שונות, דוגמת מחלות לב וכלי דם. טיפול סטנדרטי במחלות לב כולל קרדיולוגיה התערבותית, בשילוב עם המלצות למניעה, כולל שינויי תזונה וטיפול תרופתי.

מנתוני ה-CDC עולה כי אובדנות הינה הגורם העשירי בשכיחותו המוביל לתמותה בארצות הברית. למעלה מ-44,000 מקרי תמותה עקב אובדנות תועדו בשנת 2015. בקרב אלו בגילאי 15-34 שנים, אובדנות הינה הגורם השני בשכיחותו לתמותה. שיעור מקרי התמותה עקב אובדנות עלה משמעותית בין 2000 ו-2015 מ-10.44 ל-13.26 מקרים ל-100,000 אנשים.

אובדנות הינה נושא חשוב במקצוע הרפואה. לפחות שני שליש ממקרי התמותה עקב אובדנות תועדו כ-30 ימים לאחר מגע רפואי, בין אם מדובר בפניה לחדר מיון, טיפול אצל רופא המשפחה או פניה לאיש מקצוע בתחום בריאות הנפש.

הרעיון כי מניעת אובדנות תהווה חלק מהטיפול הרפואי הינו נקודה חדשה מאוד. לשיפור זיהוי מטופלים בסיכון מוגבר לאובדנות, המומחים מאמינים כי יש לכלול בדיקות סקר בכל נסיבות טיפול רפואי. הם אינם ממליצים על בדיקות סקר אוניברסאליות; הם ממליצים על בדיקות סקר של מטופלים עם אבחנה של מחלה פסיכיאטרית או הפרעת שימוש בחומרים וכן אלו הפונים לטיפול בשל מצבים אלו.

ישנם כלים רבים להערכת סיכון מוגבר לאובדנות, אחד מהם הוא שאלון PHQ (Patient Health Questionnaire). מחקר שכלל עשרות אלפי משתתפים שהשלימו את השאלון מצא כי רוב מקרי האובדנות תועדו בקרב אלו שהעידו כי סבלו ממחשבות אובדניות. כלי סקירה מוכח נוסף הוא Columbia Suicide Severity Rating Scale. שני הכלים הללו נוחים לשימוש ודי רגישים.

אחת ההמלצות החדשות היא לכלול התערבויות קצרות. יש עדויות מהעשור האחרון לפיהן התערבויות אלו עשויות להיות מאוד יעילות. במידה ולמטופל מחשבות אובדניות אודות אמצעי ספציפי לביצוע המעשה, אזי ההתערבות תסייע למטופל להפחית את הסיכון הספציפי למשל דרך אחסון כלי נשק או בקבוקי תרופות. חשוב ליצור מרחק מסוים בין המטופל ובין הדחפים הללו.

המומחים מודעים לכך שהפניות רבות לשירותי בריאות הנפש ייכשלו, בשל זמני ההמתנה הבעייתיים או מאחר והמטופל מסתייג מטיפול זה. הם גם מכירים בכך שבחדרי מיון קיים קושי אמיתי לזהות חולים אובדניים. הם היו מעדיפים שאנשי הצוות בחדרי מיון ישלימו הערכת אובדנות במקרים של פציעה שייתכן והמטופל גרם לעצמו או כאשר מדובר במטופל עם אבחנה פסיכיאטרית או טיפול ספציפי.

המלצה נוספת היא מעקב ביום שאחרי, בין אם באמצעות טלפון או הודעת טקסט, במטרה לשאול על מצבו של המטופל. העדויות לקשר קצר זה הן מאוד ברורות. הדבר עשוי להיות ישים במיוחד בחולים לאחר שחרור ממוסד פסיכיאטרי. מאחר וידוע כי האוכלוסיה בסיכון הגבוה ביותר לאובדנות היא של מטופלים אשר שוחררו מבית חולים יום קודם, ייתכן כי יש מקום להשלים שיחת מעקב לאחר לפחות 48 שעות.

המלצות אלו עושיות לסייע בשינוי פני מערכות טיפול רפואי בכל הנוגע להערכה, טיפול ומניעת התנהגות אובדנית.

National Action Alliance for Suicide Prevention

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    ההשפעה של איכות האוויר על הסיכון לאשפוזים חוזרים של חולי אי-ספיקת לב עם אוטם לבבי חד (Int J Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין חשיפה משמעותית יותר לדו-תחמוצת החנקן וחומר חלקיקי קטן מ-10 מיקרומטר ובין סיכון מוגבר לאשפוז חוזר בשל אי-ספיקת לב בחולים עם אוטם לבבי עם עליות מקטע ST. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב וכלי דם הינה הגורם […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה