ביטוח רפואי

בשנים האחרונות חלה עליה ניכרת בטיפול בתוספי ויטמין D (מתוך JAMA)

צריכה יומית של תוספי ויטמין D בקרב מבוגרים אמריקאים עלתה באופן חד משנת 1999, מגמה שהובילה לשאלות באשר לסיכונים האפשריים של מינונים גבוהים של תוספים אלו, כך טוענים חוקרים במאמר חדש שפורסם בכתב העת JAMA.

מנתוני סקר NHANES עולה כי מספר המבוגרים האמריקאים שנטלו לפחות 1,000 יחידות של ויטמין D עלה מ-0.3% בשנים 1999-2000 ל-18.2% בשנים 2013-2014. יתרה מזאת, בשנת 2014, 3% מהאוכלוסיה עלו על הסף העליון של מגבלת המינון של 4,000 יחידות ביום ועלולים להיות בסיכון לסיבוכים עקב כך.

הצריכה המומלצת של וויטמין D עומדת על 600 יחידות ביום במבוגרים עד גיל 70 ועל 800 יחידות ביום באלו בגילאים מבוגרים יותר. צריכה של 1,000 יחידות ביום ומעלה נחשבת עדות לתוספים.

בשנת 2011, ה-IOM (Institute of Medicine) פרסם דו”ח שקבע כי למרות שלויטמין D השפעה חיובית על העצם, העדויות באשר לתועלת אינן חד-משמעיות ומינונים יומיים של מעל 4,000 יחידות עשויים להוביל לאירועים חריגים, דוגמת היפרקלצמיה.

כעת התבססו החוקרים על נתונים אודות 39,243 משתתפים בגילאי 20 שנים ומעלה, שדיווחו על נטילת תוספי ויטמין D במהלך לפחות 30 הימים האחרונים והציגו את בקבוקי התוספים לאישור הדיווחים. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 46.6 שנים, 51.1% היו נשים.

ההימצאות הכוללת של צריכה יומית של לפחות 1,000 יחידות ויטמין D ביום עמדה על 0.3% בסקר NHANES בשנים 1999-2000 ועלתה בעקביות בכל תקופה עוקבת ל-18.2% בשנים 2013-2014. יתרה מזאת, צריכה יומית של 4,000 יחידות ומעלה עלתה מ-0.2% בשנים 2007-2008 ל-3.2%  בשנים 2013-2014.

מגמת עליה משמעותית זוהתה במרבית קבוצות הגיל והקבוצות האתניות שנבחנו במחקרים וכן בשני המינים. עם זאת, צריכת מינונים בסף עליון הנסבל או מעליו הייתה הנפוצה ביותר בקרב נשים (4.2%) וחולים בגילאי 70 שנים ומעלה (6.6%).

יש עדויות לפיהן מינונים גבוהים של ויטמין D עשויים להביא לעליה בסיכון לנפילות ושברים. מחקרים אחרים מצאו קשר בין רמות גבוהות של ויטמין D בדם ובין סרטן ערמונית, סרטן לבלב ותמותה מכל-סיבה ונטילת ויטמין D עם סידן עשויה להביא לעליה בסיכון לאבני כליות.

JAMA. 2017;317:2448-2450

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של ניתוח להפחתת משקל בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנה (Am J Cardiol)

    התועלת של ניתוח להפחתת משקל בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנה (Am J Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנת-יתר, ניתוח להפחתת משקל הוביל לשיפור בתוצאות הקליניות, כולל הפחתת מדד מסת הגוף וריכוז המוגלובין מסוכרר, לצד הפחתת הצורך בטיפול במשתנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנת-יתר בחולים עם אי-ספיקת לב מלווה בנטל תסמינים גדול יותר ואי-סבילות למאמצים. מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד מסלול מואץ לבחינת Cyclobenzaprine לטיפול בפיברומיאלגיה (מתוך הודעת חברת Tonix Pharmaceuticals)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד מסלול מואץ לבחינת Cyclobenzaprine לטיפול בפיברומיאלגיה (מתוך הודעת חברת Tonix Pharmaceuticals)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על הכנסת Cyclobenzaprine לבחינה במסלול מואץ של הטיפול בחולים עם פיברומיאלגיה, כך על-פי הודעה לעיתונות של יצרנית התרופה. ההחלטה הנוכחית של הסוכנות בנוגע לטבלייה התת-לשונית מבוססת על תוצאות מחקר RESILIENT בשלב 3, מהן עלה כי התרופה הפומית הפחיתה משמעותית את הכאב היומי לעומת פלסבו בחולים עם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Deuruxolitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים (מתוך הודעת Sun Pharma)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Deuruxolitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים (מתוך הודעת Sun Pharma)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Deuruxolitinib במינון 8 מ”ג לטיפול באלופציה אראטה חמורה  במבוגרים, כך על-פי הודעת חברת התרופות Sun Pharma. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי מבין כ-700,000 חולים בארצות הברית המאובחנים עם אלופציה אראטה, כ-300,000 סובלים ממחלה בדרגה חמורה. עד לאחרונה, אפשרויות הטיפול בחולים אלו היו מוגבלות מאוד. בחודש […]

  • מתן וויטמין B1 עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לעצירות במבוגרים (BMC Gastroenterol)

    מתן וויטמין B1 עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לעצירות במבוגרים (BMC Gastroenterol)

    הגדלת צריכה תזונתית של וויטמין B1 מלווה בשכיחות נמוכה יותר של עצירות, בפרט בקרב גברים ובמטופלים ללא יתר לחץ דם או סוכרת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Gastroenterology. החוקרים השלימו מחקר חתך שהתבסס על נתוני סקר NHANES (או National Health and Nutrition Examination Survey) בין 2005-2010 שכלל 10,371 מבוגרים בגילאי 20 שנים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • ההשפעה של מיקרוביום המעי על הסיכון לסוכרת (Nature Medicine)

    ההשפעה של מיקרוביום המעי על הסיכון לסוכרת (Nature Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין הרכב המיקרוביום במעי ובין הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2, רמז לחשיבות של הרכב החיידקים במערכת העיכול בפתוגנזה של סוכרת. החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכלל 8,117 מטה-גנומים מ-10 מדגמים ברחבי ארצות הברית, אירופה, ישראל וסין. מדגם המחקר (גיל ממוצע של 57.9 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה