ביטוח רפואי

מה בין שימוש בסאונה ובין הסיכון לדמנציה ומחלת אלצהיימר? (Age Ageing)

רחצה בסאונה באופן קבוע מלווה בסיכון מופחת לדמנציה ומחלת אלצהיימר, לפחות בגברים, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Age and Ageing במהלך חודש דצמבר.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מחקרים קודמים שקשרו בין חשיפה חוזרת לחום סאונה ובין הסיכון למחלות הפוגעות בזיכרון. כעת הם ביקשו לבחון אם תדירות השימוש בסאונה קשורה בסיכון לדמנציה ומחלת אלצהיימר.

במחקר הפרוספקטיבי בחנו החוקרים את תדירות הרחצה בסאונה בקרב משתתפים שלקחו חלק במחקר Kuopio Ischemic Heart Disease, שכלל 2,315 גברים בריאים בגילאי 42-60 שנים בתחילת המחקר, שהשלימו בדיקות בתחילת המחקר בין 1984-1989. הם חישבו את יחסי הסיכון לדמנציה ומחלת אלצהיימר.

במהלך חציון מעקב של 20.7 שנים תועדו באופן רטרוספקטיבי 204 מקרים של דמנציה ו-123 מקרים של מחלת אלצהיימר. בניתוח מתוקן לגיל, צריכת אלכוהול, מדד מסת גוף, לחץ דם סיסטולי, הרגלי עישון, סוכרת מסוג 2, אוטם לבבי קודם, קצב לב במנוחה וריכוז LDL, בהשוואה לגברים שרחצו בסאונה רק פעם בשבוע, יחס הסיכון לדמנציה עמד על 0.78 עם רחצה 2-3 פעמים בשבוע ו-0.34 עם רחצה 4-7 פעמים בשבוע. יחסי הסיכון המקבילים למחלת אלצהיימר עמדו על 0.80 ו-0.35, בהתאמה.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין רחצה בסאונה בתדירות בינונית-עד-גבוהה ובין סיכון מופחת לדמנציה ומחלת אלצהיימר. הם קוראים להשלים מחקרים נוספים לביסוס המנגנונים האפשריים הקושרים בין רחצה בסאונה ובין הפרעות זיכרון.

Age Ageing. Published online December 7, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: אבחון, מניעה וטיפול באלצהיימר

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: אבחון, מניעה וטיפול באלצהיימר

    שלום וברוכים הבאים לפרק של “שבירת מיתוסים”. היום נעסוק באחת המחלות המאתגרות והמורכבות ביותר – אלצהיימר. פרופסור איתמר רז יציג בפנינו את השיטות המתקדמות לאבחון המחלה, על הבעיות באבחון, גורמי סיכון וגנטיקה ועל הדרכים למניעת הידרדרות מהירה כמו גם על טיפולים חדשים הזמינים למטופלים. פרק חשוב ומלא בידע קריטי, הצטרפו אלינו לשיחה מרתקת! בחסות בלתי […]

  • טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    טיפול בנוגדי-דיכאון לפני ניתוח החלפת מפרק עשוי לשפר תוצאות בחולים עם דיכאון (J Arthroplasty)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Arthroplasty עולה כי בחולים עם דיכאון שטופלו בנוגדי-דיכאון במהלך שישה חודשים לפני ניתוח החלפה מלאה של הירך או הברך תועד שיפור גדול יותר בתוצאות לאחר שנתיים, בהשוואה לחולים עם דיכאון שלא קיבלו טיפול בנוגדי-דיכאון טרם ההתערבות הניתוחית. החוקרים מאוסטרליה השלימו מחקר רטרוספקטיבי שהתבסס על נתונים אודות 1,792 […]

  • מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מתן Buprenorphine בזריקה בטוח לשימוש בחולים בגמילה בשל הפרעת שימוש באופיואידים (JAMA Network)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network עולה כי מתן Buprenorphine בזריקה מהווה גישה בטוחה לטיפול בחולים עם הפרעה קלה משנית לשימוש באופיואידים ותסמינים מינימאליים עד קלים של גמילה מאופיואידים (Opioid Use Disorder). המחקר נערך בארבע מחלקות לרפואה דחופה לטיפול במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים בדרגה בינונית-עד-חמורה ומדדי COWS (או Clinical Opiate Withdrawal Scale) של […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מניעת נפילות בקרב קשישים (JAMA, CME)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: הנחיות למניעת נפילות בקרב קשישים שפורסמו ב-JAMA מתארות שיטות עבודה מומלצות להערכת סיכון לנפילה ולהתערבויות מעשיות, בתפקוד חושי, קוגניטיבי ואוטונומי בבעיות רפואיות פעילוֹת, בתרופות, בסיכונים סביבתיים ובפעילויות יומיומיות.

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה