ביטוח רפואי

איגוד ה-American Geriatrics Society עדכן את רשימת התרופות המסוכנות בקשישים (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AGS)

איגוד ה-AGS (American Geriatrics Society) עדכן את קריטריוני Beers Criteria, המסייעים במניעת אירועים חריגים עקב טיפול תרופתי בקשישים. הצגה מוקדמת של הנתונים הוצגה במהלך הכנס השנתי מטעם ה-AGS והמהדורה הסופית צפויה להתפרסם בחודש יולי.

האיגוד הסיר את ההמלצה להימנע ממתן Nitrofurantoin בחולים עם פינוי כלייתי נמוך מ-60 מ”ל לדקה. מדובר באחת השינויים השנויים ביותר במחלוקת, אך כעת יש עדויות לפיהן הטיפול בטוח ויעיל בחולים אלו. הפאנל חזר על ההמלצה להימנע משימוש ארוך טווח ב-Nitrofurantoin בשל הפוטנציאל לרעילות ריאתית.

פאנל המומחים סקר למעלה מ-25,000 מאמרים בספרות הרפואית וכלל 335 מחקרים שתמכו בראיות. שימוש לא-הולם בתרופות במבוגרים מגדיל את הסיכון לתמותה, תחלואה ואירועים חריגים על-רקע טיפול תרופתי, אך תופעה זו עדיין נפוצה.

מחקרים קודמים מצאו כי שיעורי טיפול תרופתי לא-הולם בקשישים, הניתנים למניעה, נע בין 28% במקרים אמבולטורים ל-42% במוסדות לטיפול ארוך-טווח.  מטרת קריטריוני Beers Criteria היא להביא לשיפור הטיפול בקשישים ע”י הפחתת חשיפה לא-הולמת לתרופות בעלות אירועים חריגים בשכיחות גבוהה.

ישנה המלצה ברורה כנגד שילוב מספר תרופות אנטי-כולינרגיות לאור דיווחים על הגדלת הסיכון לליקוי קוגניטיבי. עוד המלצה היא להימנע משילוב של שלוש תרופות ומעלה בעלות פעילות במערכת העצבים המרכזית, דוגמת נוגדי-דיכאון, אנטי-פסיכוטיות, בנזודיאזפינים ואגוניסטים לקולטן לבנזודיאזפינים, מאחר ואלו עלולות להגדיל את הסיכון לנפילות, ובמקרה של בנזודיאזפינים, תתכן עליה בסיכון לשברים.

המומחים הציגו טבלה עם רשימת תרופות מהן יש להימנע בקשישים עם הפרעה בתפקוד הכלייתי, או שיש לטפל במינון מופחת. למרות שהרשימה אינה מלאה, מדובר במרכיב חשוב בקריטריונים האמורים, כאשר חלק מהתרופות הרשימה מלוות באירועים חריגים דוגמת דימומים, היפוקלמיה ופגיעה כלייתית.

המלצה חדשה נוגעת להימנעות מתרופות ממשפחת PPI (Proton Pump Inhibitor) במשך למעלה משמונה שבועות בקשישים. חריג לכלל זה הוא בחולים בסיכון גבוה, דוגמת אלו תחת טיפול ארוך-טווח בתרופות ממשפחת נוגדי-דלקת שאינם סטרואידים וחולים עם דלקת ארוזיבית של הוושט, דלקת וושט על-שם בארט, מצבי הפרשת-יתר פתולוגית או צורך מוכח בטיפול אחזקה.

המומחים ממליצים לרופאים המתבססים על קריטריוני Beers Criteria לשאול את עצמם מדוע החולה נוטל תרופה מסוימת ואם אכן זקוק לה, אם ישנה חלופה בטוחה יותר ואם ישנם גורמים המעלים או מפחיתים את הסיכונים האפשריים עקב הטיפול התרופתי.

מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AGS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה