כירורגיה של היד

האם דיאטה עתירת ירקות מגנה מפני מחלות לב וכלי דם? (Front. Nutr)

דיאטה עתירת ירקות לא סיפקה הגנה מפני מחלות לב וכלי דם במחקר חדש שכלל קרוב ל-400,000 משתתפים ותוצאותיו פורסמו בכתב העת Frontiers in Nutrition.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו קשר בין צריכה רבה יותר של ירקות ובין סיכון מופחת למחלות לב וכלי דם, אך ההשפעה של צריכת ירקות נאים ומבושלים אינה ידועה. הם התבססו על נתונים ממאגר UK Biobank ואספו מידע אודות 399,586 משתתפים ללא היסטוריה של מחלה קרדיווסקולארית. שאלונים תזונתיים שימשו להערכת צריכת ירקות נאים ומבושלים וניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין צריכת ירקות ובין היארעות מחלות לב וכלי דם ותמותה עקב כך.

גיל המשתתפים הממוצע עמד על 56 שנים ו-55% היו נשים. הצריכה הממוצעת של ירקות נאים ומבושלים עמדה על 2.3 ו-2.8 כפיות/יום, בהתאמה.

לאורך 12 שנות מעקב תועדו 18,052 אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים ו-4,406 מקרי תמותה קרדיווסקולארית. ממצאי המחקר מעידים על קשר הפוך בין צריכת ירקות נאים ובין היארעות מחלות לב וכלי דם (יחס סיכון מתוקן של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.83-0.95 בהשוואת הרבעון העליון והתחתון) ותמותה קרדיווסקולארית (יחס סיכון מתוקן של 0.85, רווח בר-סמך 95% של 0.74-0.97), אך לא תועד קשר דומה עם צריכת ירקות מבושלים.

לאחר תקנון לערפלנים אפשריים הקשר בין צריכת ירקות נאים ובין היארעות מחלות לב וכלי דם ותמותה עקב מחלות לב וכלי דם נחלש מעט.

החוקרים מסכמים וכותבים כי צריכת ירקות נאים, אך לא מבושלים, מלווה בסיכון מופחת למחלות לב וכלי דם. ערפלנים שונים עשויים לעמוד בבסיס רוב, אם לא כל, הקשר המתואר. ממצאי המחקר תומכים בבחינה מעמיקה של העדויות אודות היקף תחלואה קרדיווסקולארית על-רקע צריכה מעטה של ירקות באוכלוסיות בעלות הכנסה גבוהה.

Front. Nutr., 21 February 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה