כירורגיה של היד

טיפול במעכבי ACE ו-ARB עשוי לשפר את התוצאות בחולים מאושפזים עם COVID-19 (מתוך Journal of the American Heart Association)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American Heart Association מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים מאושפזים עם COVID-19, טיפול במעכבי ACE (Angiotensin Converting Enzyme) או ARB (Angiotensin Receptor Blockers) מלווה ברמות נמוכות יותר של מדדי דלקת ובסיכון נמוך יותר לסיבוכים באשפוז.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לטיפול בתרופות ממשפחת מעכבי ACE או ARB השפעה אפשרית של COVID-19 דרך השפעתן על רמות Angiotensin Converting Enzyme 2, הקולטן האחראי לכניסה לתא של נגיף הקורונה. כעת הם ביקשו לבחון את הקשר בין טיפול בתרופות אלו ובין סמני דלקת והתוצאות בחולים שאושפזו בשל COVID-19.

החוקרים זיהו חולים ממחקר International Study of Inflammation in COVID-19 וזיהו חולים שאושפזו בשל זיהום תסמיני בין תחילת פברואר בשנת 2020 ועד תחילת יוני בשנת 2021. הם בחנו את הקשר בין טיפול באשפוז במעכבי ACE או ARB ובין תמותה מכל-סיבה, צורך בהנשמה וצורך בדיאליזה.

מבין 2,044 חולים שנכללו במחקר, 1,686 חולים ענו על קריטריוני ההכללה במחקר, מהם 398 חולים (23.6%) קיבלו לפחות מנה אחת של מעכבי ACE או ARB במהלך האשפוז בשל COVID-19.

מהנתונים עולה כי תועדו 215 מקרי תמותה, 407 חולים נדרשו להנשמה מלאכותית ו-124 חולים נדרשו לטיפולי דיאליזה במהלך האשפוז.

טיפול קודם במעכבי ACE או ARB לווה ברמות נמוכות יותר של Soluble Urokinase Plasminogen Activator Receptor ו-C-Reactive Protein.

מניתוח רב-משתני עלה כי טיפול במעכבי ACE או ARB באשפוז לווה בסיכון מופחת לתוצא המשולב של תמותה באשפוז, הנשמה מלאכותית, או דיאליזה (יחס סיכון מתוקן של 0.49, רווח בר-סמך 95% של 0.36-0.65).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים קליניים במטרה להגדיר טוב יותר את החשיבות של טיפול במעכבי ACE או ARB כנגד COVID-19.

Journal of the American Heart Association, Dec 10, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    מה בין משך השינה ובין לחץ הדם בצעירים? (Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי משך שינה ארוך יותר והתחלת שינה בשעה מוקדמת יותר מלווים במדדי לחץ דם נמוכים יותר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי כיום אין בהמלצות התייחסות ליעד דפוסי שינה אופטימאליים כטיפול ביתר לחץ דם. כעת הם בחנו את הקשר בין משך ומועד שינה […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    גורמי סיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת לב מולדת ואנדוקרדיטיס זיהומי (Int J Cardiol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי שיעורי התמותה משנית לאנדוקרדיטיס זיהומי במבוגרים עם מחלת לב מולדת הם נמוכים, אך טיפול שמרני במקרים אלו מלווה בסיכון הגבוה ביותר לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת לב מולדת זרימת דם טורבולנטית חריגה מלווה בסיכון הגבוה ביותר לאנדוקרדיטיס זיהומי. למרות התקדמות באבחנה וטיפול, […]

  • האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    האם עודף-משקל מעלה את הסיכון לתמותה בחולים במצב קשה עם COVID-19? (מתוך Obesity)

    במאמר שפורסם בכתב העת Obesity מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי השמנה אינה מלווה בסיכון מוגבר לתמותה בחולים במצב קריטי עם אבחנה של COVID-19. יתרה מזאת, בחולים עם מדד מסת גוף נמוך מ-25 ק”ג/מ2 תועדו שיעורי תמותה גבוהים יותר בהשוואה לאלו עם מדדי מסת גוף גבוהים יותר. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה