כירורגיה של היד

ארגון בריאות הציבור באנגליה (PHE) ממליץ להעלות מודעות הציבור לכך ששימוש בסיגריות אלקטרוניות מזיק הרבה פחות מעישון סיגריות רגילות (PHE)

בהמשך לפרסום המחקר מ-NEJM שבחן את יעילות הגמילה מעישון של סיגריות אלקטרוניות, אנו מציגים כאן הודעה לתקשורת של ארגון בריאות הציבור באנגליה (PHE) מפברואר 2018 אודות דו”ח מקיף שפורסם על ידם בנוגע לסיגריות אלקטרוניות.

להלן המסקנות המרכזיות של הדו”ח:


  • שימוש בסיגריות אלקטרוניות/איוד נושא בחובו רק חלק קטן מהסיכונים הנלווים לעישון רגיל, ולכן מעבר לאיוד באופן מוחלט נושא בחובו תועלות בריאותיות משמעותיות.

  • לאיוד סיגריות אלקטרוניות פוטנציאל להשגת 20,000 הפסקות עישון חדשות לפחות מידי שנה בבריטניה.

  • שימוש בסיגריות אלקטרוניות נמצא קשור לשיעורי הצלחת גמילה משופרים בשנה האחרונה, ולירידה מואצת בשיעור המעשנים ברחבי אנגליה.

  • אלפי מעשנים מאמינים בטעות שאיוד מזיק לבריאות באותה מידה כמו סיגריות רגילות וכ-40% מהמעשנים לא ניסו כלל להשתמש בסיגריות אלקטרוניות.

  • ישנה תפיסה מוטעית בקרב הציבור לגבי ניקוטין. רק פחות מ-10% מהמבוגרים מבינים שמרבית הנזק הבריאותי הנגרם מעישון סיגריות אינו נגרם ע”י הניקוטין.

  • היקף השימוש בסיגריות אלקטרוניות באנגליה ב-3 השנים האחרונות נותר יציב ברמה של מתחת ל-3 מיליון משתמשים.

  • הראיות אינן תומכות בחשש כי איוד מהווה שער כניסה לעישון סיגריות בקרב צעירים. ע”פ ממצאי הדו”ח שיעורי העישון בקרב בני נוער בבריטניה ממשיכים לרדת, ושימוש קבוע בסיגריות הוא נדיר וכמעט מוגבל לחלוטין  בקרב אלה שהשתמשו בסיגריות אלקטרוניות בעבר.

סקירת ה-PHE מתפרסמת רק מס’ שבועות לאחר נייר העמדה של ה- US National Academies of Sciences, Engineering and Medicine אשר מסקנתו הראשית הייתה “כי נראה שסיגריות אלקטרוניות נוטות להיות הרבה פחות מזיקות מסיגריות טבק בוערות”.

פרופ’ ג’והן ניוטון , מנהל שיפור הבריאות ב-PHE מצוטט בדיווח כך :

“בכל דקה מישהו מאושפז בבית חולים בשל עישון, עם כ-79,000 מקרי מוות מידי שנה באנגליה בלבד. הדו”ח החדש שפירסמנו תומך בממצא לפיו הסיכון הבריאותי של אידוי מהווה חלקיק זעיר מהסיכון של עישון, ושהוא פחות מסוכן ב-95% לפחות, ועם סיכון זניח עבור הסביבה החשופה לאידוי. למרות זאת מעל מחצית מהמעשנים מאמינים בטעות שאידוי מזיק באותה מידה כמו עישון או שאינם מודעים להבדלים כלל. יהיה זה טרגי אם אלפי מעשנים שיכולים להפסיק לעשן בעזרת מעבר לסיגריות אלקטרוניות לא יעשו זאת בשל חששות שגויים באשר לבטיחות השימוש בסיגריות אלקטרוניות.”

פרופ’ אן מקניל, המחברת הראשית של הדו”ח, מומחית להתמכרות לטבק ב- Kings College הביעה גם היא את דאגתה מכך שלמעשנים רבים הבנה וידע שגויים באשר לגורמים האמיתיים לנזקי העישון. היא מדגישה שאנשים מעשנים בגלל הניקוטין אבל שואפים לריאותיהם תערובת קטלנית של 7,000 מרכיבים, מהם 70 הידועים כגורמים לסרטן. הניקוטין עצמו, היא מוסיפה, גורם למעט נזק אם בכלל. מגוון האפשרויות החלופיות להשגת הניקוטין התרחב לאחרונה והוא כולל מסטיק ניקוטין, ספריי, לוכסניות וסיגריות אלקטרוניות.

שותפה לחיבור הדו”ח, פרופ’ למדיניות הבריאות לינדה בולד ויו”ר המכון למחקר התנהגותי למניעת סרטן מדגישה כי “הועלו החששות שסיגריות אלקטרוניות יובילו צעירים לעישון סיגריות בוערות. המחקר מראה בבירור כי שימוש קבוע של סיגריות אלקטרוניות בקרב צעירים שמעולם לא עישנו הוא זניח ועומד על פחות מ -1%. במקביל, העישון בקרב הנוער ממשיך לרדת בשיעור מעודד. יש להמשיך בניטור צמוד של מגמות אלה, אך עד כה הנתונים מצביעים על כך שסיגריות אלקטורניות אינן מהוות מסלול לעישון סיגריות רגילות בקרב צעירים”.

ה-PHE קורא למעשנים ולמספר גופים לפעול על בסיס העדויות:   

למעשנים המסר הוא : כל מי שניסה ללא הצלחה להיגמל מעישון צריך לעבור לסיגריות אלקטרוניות ולקבל עזרה מקצועית. שיעור הפסקת העישון הגדול ביותר הושג באמצעות שילוב של שימוש בסיגריות אלקטרוניות ביחד עם קבלת תמיכה מתחנת ייעוץ מקומית לגמילה מעישון.

לתחנות ייעוץ מקומיות : על התחנות לספק תמיכה התנהגותית למעשנים המעוניים להיגמל בסיוע סיגריות אלקטרוניות. לשם כך ה-PHE מזמין אנשי מקצוע להשתתף בקורס על סיגריות אלקטרוניות מטעם ה- National Centre for Smoking Cessation and Training.

לסוכנות לרגולציה של מוצרי בריאות ורפואה (MHRA) : יש להמשיך בעבודת הרגולציה והרישוי של סיגריות אלקטרוניות ולתמוך בייצרנים בהרחבת הרשיון של סיגריות אלקטרוניות כעזר רפואי לגמילה מעישון. ה-PHE מאמין שיש עדויות משכנעות לכך שסיגריות אלקטרוניות צריכות להיות זמינות למטופלי מערכת הבריאות הבריטית.

מערכת הבריאות:  בכדי להגיע באמת למצב ללא עישון יש להבטיח ש:

·         סיגריות אלקטרוניות, ביחד עם טיפולי תחליפי ניקוטין יהיו זמינים למכירה בחנויות בבתי חולים

·         עידוד מעשנים להיגמל ולעבור לאידוי ולהישאר כתוצאה מכך ללא עשן

·         הסרה של “מרתפי עישון”

·         צוות רפואי צריך לנצל כל הזדמנות לעודד מטופלים להפסיק לעשן

המחברים מסכמים בכך שהם מציינים כי התכנית הממשלתית לשליטה בטבק באנגליה כוללת מחוייבות להביא למקסימום זמינות של חלופות בריאות יותר לעישון. ולכן ברור שסיגריות אלקטרוניות הן חלק חשוב בהשגת היעד השאפתני של דור ללא עישון.

להודעת ה-PHE

לדו”ח המלא

הערת המערכת: נראה שחשוב להבהיר שגמילה מוחלטת מעישון ללא המשך שימוש בתחליפי ניקוטין כאלה ואחרים היא בוודאי עדיפה ומומלצת.  השימוש בסיגריות אלקטרוניות יכול וצריך להשתלב כאמצעי גמילה נוסף עבור מעשנים שאינם מצליחים להיגמל, לאוו דווקא כ”קו טיפול ראשון”.

באשר לחששות לגבי צעירים המתחילים לעשות שימוש בסיגריות אלקטרוניות, נראה שהתמונה בארה”ב שונה באופן מהותי מזו באנגליה כפי שהיא מוצגת בדו”ח זה של ה-PHE. בארה”ב מדווחים על סוג של “מגיפה” . רק לאחרונה דווח במדסקייפ על כך שה-FDA שוקל להסיר מהמדפים את הסיגריות האלקטרוניות בשל החשש מהתמכרות של צעירים רבים לסיגריות אלקטרוניות.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    ההשפעה של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר בידוד ורידי הריאה (Int J Cardiol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת International Journal of Cardiology עולה כי עישון סיגריות מלווה בסיכון מוגבר להישנות פרפור פרוזדורים לאחר בירור ורידי הריאה, עם עדות לסיכון מוגבר לפרפור פרוזדורים התקפי וקבוע. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מאסיה הצביעו על תוצאות סותרות בכל הנוגע להשפעה הקלינית של עישון על הישנות פרפור פרוזדורים לאחר […]

  • חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לזיהום אוויר לפני לידה מלווה בסיכון מוגבר לשיתוק מוחין (JAMA Netw Open)

    חשיפה לפני הלידה לחומר חלקיקי בקוטר של עד 2.5 מיקרומטר מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של שיתוק מוחין בצאצא, כך מדווחים חוקרים מקנדה במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הקשר בין חשיפה לפני הלידה למזהמים באוויר ובין הסיכון לשיתוק מוחין בלמעלה ממיליון לידות במועד באונטריו, קנדה, בין 2002 ועד 2017. חשיפה לפני […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון משפרת את תוחלת החיים בכל גיל (Am J Prev Med)

    הפסקת עישון בכל גיל מלווה בהארכת תוחלת החיים הצפויה, כאשר התועלת הרבה ביותר תוארה באלו שהפסיקו לעשן בגיל צעיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Preventive Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעות המזיקות של עישון וההשפעה החיובית של הפסקת עישון על תוחלת החיים במבוגרים בגילאי 35-75 שנים. שיעורי התמותה הספציפיים לגיל לפי […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר תכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Ustekinumab-ttwe (או Pyzchiva) כתכשיר ביוסימילאר שלישי של Ustekinumab (סטלרה) לטיפול במגוון מצבים דלקתיים. בנוסף, הסוכנות קבעה באופן זמני כי התרופה אינה שונה מהתכשיר המקורי וצעד זה יאפשר לרוקחים בארצות הברית להחליף את התכשיר הביוסימילאר בתכשיר המקור ללא תלות במרשם שניתן מהרופא. התכשיר Ustekinumab-ttwe, אנטגוניסט […]

  • תוצאות מבטיחות למשלב Naltrexone עם Bupropion לטיפול בהפרעת שימוש במתאפטמינים (Addiction)

    תוצאות מבטיחות למשלב Naltrexone עם Bupropion לטיפול בהפרעת שימוש במתאפטמינים (Addiction)

    מתן זריקה בשחרור ממושך של Naltrexone בשילוב עם טיפול פומי ב-Bupropion בשחרור ממושך (משלב NTX + BUPN) הדגים תוצאות מבטיחות בטיפול במקרים של הפרעת שימוש במתאפטמינים בדרגה בינונית או חמורה עם ירידה משמעותית בשימוש בתכשירים אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Addiction. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש במתאפטמינים עלה ברחבי העולם, […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה