המטו-אונקו ילדים

טיפול ב-Rizatriptan בטוח ויעיל בילדים עם מיגרנה (מתוך הכנס השנתי ה-54 מטעם ה-American Headache Society)

מתוצאות מחקר חדש עולה כי Rizatriptan (ריזלט) הינו טיפול בטוח, יעיל ונסבל היטב במתבגרים וילדים בגילאי 6 שנים ומעלה. שני מחקרים להערכת התרופה בילדים הוצגו במהלך הכנס השנתי ה-54 מטעם ה-American Headache Society.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שכיחות מיגרנה בילדים בגילאי 6 שנים נעה סביב 2-5% ובילדים בגילאי 12 שנים עומדת על כ-6%. בגילאים הצעירים, שכיחות מיגרנה דומה בבנים ובבנות. עם זאת, סביב גיל 15 מתחיל פיצול בין המינים, כאשר 15-18% מהבנות המתבגרות, בהשוואה ל-6% מבנים המתבגרים, סובלים ממיגרנה.

בפוסטר שהוצג במהלך הכנס הציגו החוקרים סקירה שכללה ילדים בגילאי 6-17 שנים, שלא הגיבו לטיפול בתרופות ממשפחת NSAID (Nonsteroidal Anti-Inflammatory Drugs) או אקמול. מהתוצאות עולה כי Rizatriptan היה יעיל יותר באופן מובהק סטטיסטית מפלסבו, בהקלה על הכאב במהלך כאב ראש.

מבין 1388 ילדים ומתבגרים שחולקו באקראי במסגרת המחקר, 977 טופלו והחוקרים העריכו את התועלת של הטיפול ב-770. הסקירה כללה משתתפים שלא הגיבו קודם לכן לפלסבו, וחולקו באקראי לשלב שני במחקר.

במסגרת המחקר, המשתתפים התבקשו להתחיל בטיפול במיגרנה בינונית-עד-חמורה בתוך 30 דקות מהופעת הכאב. מינון Rizatriptan התבסס על משקל הגוף.

33.0% מהמטופלים ב- Rizatriptan דיווחו על העדר כאב שעתיים לאחר המנה, זאת בהשוואה ל-24% מהמטופלים בפלסבו (יחס סיכויים של 1.52, P=0.01). במשתתפים צעירים בגילאי 6-11 שנים, יחס הסיכויים להעדר כאב באלו שנטלו Rizatriptan עמד על 1.41 (P=0.269), ובאלו בגילאי 12-17 שנים עמד על 1.55 (p=0.025).

התרופה נסבלה היטב ותופעות הלוואי הנפוצות ביותר עם Rizatriptan כללו ישנוניות, בחילות, עייפות וסחרחורות. בילדים בגילאי 6-11 שנים לא תועדה שכיחות גבוהה יותר של תופעות לוואי בהשוואה לאלו בגילאי 12-17 שנים.

החוקרים הציגו גם תוצאות מחקר להערכת בטיחות וסבילות הטיפול בטווח-ארוך בילדים גדולים יותר. מהממצאים עלה כי לתרופה השפעה עקבית עם הזמן. המחקר בתווית-פתוחה כלל 606 ילדים בגילאי 12-17 שנים.

ילדים במשקל גדול יותר טופלו ב- Rizatriptan במינון 10 מ”ג (583 ילדים) וילדים רזים יותר (לרוב הילדים הצעירים יותר) טופלו במינון של 5 מ”ג (23 ילדים).

החוקרים התירו למשתתפים לטפל בעד שמונה התקפי מיגרנה בחודש, במשך עד 12 חודשים עם מנה אחת שהותרה בתקופה של 24 שעות. הם התבססו על יומנים לתיעוד חומרת כאבי הראש ותופעות לוואי.

המחקר נמשך 292 ימים, מספר המינונים הממוצע של הטיפול התרופתי עמד על 20.

מהתוצאות עולה כי בתוך 14 ימים מנטילת הטיפול, 66.0% פיתחו תופעת לוואי כלשהי, 2.3% הפסיקו את הטיפול בשל תופעות לוואי, 2.6% פיתחו תופעת לוואי חמורה ו-23.4% אובחנו עם תופעת לוואי הקשורה בטיפול בטריפטאנים. נטילת למעלה ממנה אחת בתוך 24 שעות הוגדרה כמינון-יתר, ותופעות לוואי שהופיעו על-רקע מינון-יתר הוגדרו באופן אוטומטי כתופעות לוואי חמורות.

שיעור ההתקפים הממוצע עם העדר כאב בתוך שעתיים מנטילת הטיפול עמד על 46.3%, שיעור שהיה פחות או יותר עקבי לאורך 12 חודשים.

American Headache Society 54th Annual Scientific Meeting

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

  • האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    האם חרדה מעלה את הסיכון למחלת פרקינסון? (Br J Gen Pract)

    בחולים עם אבחנה של חרדה סיכון גבוה כפליים להתפתחות מחלת פרקינסון, בהשוואה לאלו ללא הפרעת חרדה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת British Journal of General Practice. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חרדה הינה מאפיין ידוע של השלבים המוקדמים של מחלת פרקינסון, אך אין מידע אודות הסיכון העתידי למחלת פרקינסון באלו עם הופעה חדשה […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Donanemab לטיפול במחלת אלצהיימר מוקדמת (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את הטיפול ב- Donanemab, תכשיר כנגד-עמילואיד, הניתן פעם כעירוי תוך-ורידי אחת לחודש למבוגרים עם מחלת אלצהיימר תסמינית בשלב מוקדם, כולל ליקוי קוגניטיבי קל או דמנציה קלה עם הוכחה פתולוגית לעמילואיד. המומחים מסבירים כי Donanemab אחת לחודש הינו הטיפול הראשון והיחיד כנגד נגעי עמילואיד עם הוכחות התומכות […]

  • האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    האם Ubrogepant עדיף על טריפטנים לטיפול במיגרנה? (מתוך הכנס השנתי מטעם ה-AHS)

    בחולים עם מיגרנה שהחליפו מטיפול פומי בטריפטנים לטיפול ב- Ubrogepant (אוברלוי) דווח על תוצאות טובות יותר, בהשוואה לחולים שבחרו להחליף לתכשיר אחר ממשפחת טריפטנים, כך עולה מנתונים שפורסמו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Headache Society. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מרבית ההנחיות לטיפול בארצות הברית ממליצות כי חולים ינסו לפחות שני טריפטנים שונים לפני נסיון […]

  • הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    הפרעות ראיה מלוות בסיכון מוגבר לדמנציה בקשישים (Am J Ophthalmol)

    ירידה בראיה וברגישות לניגודיות מלוות בסיכון מוגבר להיארעות דמנציה בקשישים וירידה ברגישות לניגודיות לאורך הזמן מצויה בקורלציה עם הסיכון להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Ophthalmology. החוקרים בחנו את הקשר בין תפקודי הראיה ובין הסיכון לדמנציה ב-2,159 גברים ונשים (גיל ממוצע של 77.9 שנים; 54% נשים) ממחקר National Health […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Vyvgart לטיפול במבוגרים עם CIDP (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את משלב Efgartigimod Alfa ו-Hyaluronidase (או Vyvgart-Hyrtulo) לטיפול במבוגרים עם אבחנה של CIDP (או Chronic Inflammatory Demyelinating Polyneuropathy). המומחים מסבירים כי Vyvgart הינו התכשיר הראשון ממשפחת Neonatal Fc Receptor Blocker, שאושר לטיפול ב-CIDP ויהיה זמין במתן חד-שבועי כזריקה תת-עורית. במחקר ADHERE בשלב 3, 69% מהחולים שטופלו […]

  • קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    קדם רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר (JAMA Netw Open)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Network Open מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי קדם-רעלת היריון מלווה בסיכון מוגבר להופעת דמנציה בגיל צעיר. החוקרים התבססו על נתונים ממחקר French Conception Study, מחקר עוקבה פרוספקטיבי ארצי הכולל למעלה מ-1.9 מיליון הריונות, כאשר האימהות היו במעקב ממוצעה לאורך תשע שנים. מהנתונים עולה כי כ-3% מהאימהות […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה