גינקולוגיה

סיכון מוגבר ללידה מוקדמת בקרב נשים עם הפרעות פסיכיאטריות (The Lancet Psychiatry)

בנשים עם הפרעות פסיכיאטריות תועדה עליה של 50% בסיכון ללידה מוקדמת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שכלל למעלה משני מיליון הריונות באנגליה, אשר פורסמו בכתב העת The Lancet Psychiatry. החוקרים מדווחים כי כ-1 מכל 10 נשים שקיבלו טיפול במסגרת שירותי בריאות הנפש ילדו מוקדם, זאת בהשוואה ל-1 מכל 15 נשים שלא טופלו במסגרת זו.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי בנשים הרות עם היסטוריה של הפרעה פסיכיאטרית קיים סיכון מוגבר לסיבוכים מיילדותיים ונאונטליים, בהשוואה לנשים הרות ללא הפרעות פסיכיאטריות. מטרת המחקר הייתה לבחון את ההבדלים בסיכונים אלו בהתאם לרמת הטיפול הפסיכיאטרי לפני ההיריון, אשר כלל אשפוז בבית חולים פסיכיאטרי, קשר עם צוות פתרון משברים, או טיפול בקהילה בלבד, ואת מועד הטיפול האחרון במהלך שבע השנים שקדמו להריון.

החוקרים בחנו רשומות רפואיות של נשים עם הריונות עם עבר יחיד בין תחילת אפריל בשנת 2014 ועד סוף חודש מרץ בשנת 2017 באנגליה והשוו את הסיכונים לסיבוכי הריון, כולל תמותת עובר ויילוד, לידה מוקדמת, ליתד תינוק קטן לגיל ההיריון ומדדים משולבים לסיבוכים באם וביילוד, בין נשים עם היסטוריה של הערכה פסיכיאטרית ובין נשים ללא פניה דומה.

מבין למעלה מ-2 מיליון נשים בגילאי 18-55 שנים (גיל ממוצע של 30 שנים), 151,770 (7.3%) פנו לפחות פעם אחת להערכה פסיכיאטרית לפני ההיריון. מבין אלו, 7,247 נשים (0.3%) אושפזו לבית חולים פסיכיאטרי, 29,770 נשים (1.4%) יצרו קשר עם צוות פתרון משברים ו-114,753 נשים (5.5%) קיבלו טיפול אמבולטורי בלבד.

בקרב נשים שאושפזו בבית חולים פסיכיאטרי תועד סיכון גבוה כמעט כפליים ללידה מוקדמת, בהשוואה לנשים שלא פנו מעולם להערכה פסיכיאטרית. בנשים עם היסטוריה של הפרעות פסיכיאטריות תועד גם סיכון גבוה יותר ללידת תינוק קטן לגיל ההיריון (יחס סיכויים מתוקן של 1.34, רווח בר-סמך 95% של 1.30-1.37) וסיבוכים ביילוד (יחס סיכויים מתוקן של 1.37, רווח בר-סמך 95% של 1.21-1.55).

החוקרים כותבים כי על נשים הרות להשלים הערכה פסיכיאטרית מוקדם ככל הניתן, מאחר וזו עשויה להפחית את הסיכון לתמותה, לידת מת, לידה מוקדמת ותינוקות במשקל נמוך. בריאות נפשית עצמה עשויה להיות מלווה בסיכון מוגבר לסיבוכים אלו, בשל השפעתה על מערכת הדחק, אך גם מאחר והפרעות פסיכיאטרית מלוות בסיכון מוגבר לגורמי סיכון אחרים, דוגמת עישון, שימוש בחומרים אסורים וגורמי דחק אחרים דוגמת אלימות במשפחה, או היסטוריה של התעללות בילדות.

The Lancet Psychiatry, Aug 2023

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה