שכיחות נמוכה של מקרי דום לב פתאומי בזמן קיום יחסי מין (JAMA Cardiology)

מוות לבבי פתאומי במהלך או מיד לאחר קיום יחסי מין הוא אירוע נדיר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מוות לבבי פתאומי עשוי להתרחש בנסיבות שונות, כולל פעילות גופנית וקיום יחסי מין. מחקר קודם מצא כי 0.2% ממקרי תמותה טבעית שנבדקו לאחר המוות נקשרו עם פעילות מינית וכללו בעיקר גברים בגיל העמידה.

לאור זאת, החוקרים ביקשו לבחון את שיעור מקרי דום לבבי פתאומי על-רקע פעילות מינית, מאפייני חולים אלו והסיבות לתמותה. לצורך כך, הם בחנו את מקרי דום לב פתאומי שהופנו למרכז לפתולוגיה לבבית באוניברסיטה אחת בלונדון בין 1994 עד אוגוסט 2020. מוות לבבי פתאומי הוגדר במקרים של תמותה בתוך 12 שעות מבריאות שלמה.

מבין 6,847 מקרים של מוות לבבי פתאומי, ב-17 מקרים (0.2%). תועד מקרה תמותה במהלך או בתוך שעה מקיום יחסי מין. בקרב אלו שהלכו לעולמם במהלך קיום יחסי מין או זמן קצר לאחר מכן, הגיל הממוצע עמד על 38 שנים ו-65% מהמקרים תועדו בגברים.

מהנתונים עולה כי מקרי מוות לבבי על-רקע פעילות מינית מהווה חלק קטן מהמקרים, כאשר ניתוח הסיבות לתמותה הראה כי הסיבות לתמותה כללו את הגורמים הבאים: תסמונת מוות פתאומי על-רקע הפרעת קצב (9 מבין 3,426 מקרים, 0.2%), קרדיומיופתיה אריתמוגנית (2 מבין 274 מקרים, 0.7%), קרדיומיופתיה היפרטרופית (1 מבין 265 מקרים, 0.3%), דיסקציה של אבי העורקים (2 מבין 97 מקרים, 2%), מחלת לב איסכמית (1 מבין 573 מקרים, 0.1%), פיברוזיס אידיופטי (1 מבין 165 מקרים, 0.6%), היפרטרופיה אידיופטית של חדר שמאל (1 מבין 251 מקרים, 0.3%), צניחת מסתם מיטראלי 1 מבין 84, 1%).

בחולים צעירים יותר (מתחת לגיל 50 שנים) עם מחלות לב, דוגמת קרדיומיופתיות ומחלות תעלות, ייתכן סיכון מוגבר למוות פתאומי במהלך מגע מיני לאור פרץ קטכולאמינים המלווה בפעילות זו. החוקרים מאמינים כי ממצאים אלו מהווים מקור להרגעה כי יחסי מין הינה פעולה די בטוחה בחולים עם מצבים לבביים שונים, בפרט באלו מתחת לגיל 50 שנים.

JAMA Cardiology, Jan 12, 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    האם תסמונת שחלות פוליציסטיות מלווה בסיכון מוגבר למחלות מטבוליות וקרדיווסקולאריות? (J Clin Endocrinol Metab)

    בנשים עם תסמונת שחלות פוליציסטיות סיכון מוגבר לסוכרת מסוג 2, מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית ומחלות לב וכלי דם, אם כי הסיכון משתנה כתלות בפנוטיפ תסמונת שחלות פוליציסטיות, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאפייני תסמונת שחלות פוליציסטיות כוללים תנגודת לאינסולין, ללא תלות […]

  • האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    האם קסנתלזמה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב? (Ophthalmology)

    מתוצאות מחקר חדש בראשות דר’ יעל לוסטיג מהמרכז הרפואי שיבא ברמת גן עולה כי Xanthelasma Palpebrarum, המתאפיינת בנגעים צהבהבים על העפעפיים, אינה מלווה בסיכון מוגבר לדיסליפדימיה או מחלות לב וכלי דם. החוקרים השלימו מחקר מקרה-ביקורת במרכז יחיד בישראל ובחנו את הנתונים אודות 35,452 משתתפים (גיל ממוצע של 52.2 שנים, 69% גברים) שעברו בדיקות סקר רפואיות […]

  • יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    יתר לחץ דם שאינו מטופל מלווה בסיכון מוגבר למחלת אלצהיימר (Neurology)

    בקשישים עם יתר לחץ דם שאינו מטופל עליה של 36% בסיכון למחלת אלצהיימר, בהשוואה לאלו ללא יתר לחץ דם ועליה של 42% בסיכון למחלת אלצהיימר לעומת אלו עם יתר לחץ דם מטופל, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Neurology. החוקרים השלימו מטה-אנליזה להערכת נתונים אודות 31,250 משתתפים בגילאי 60 שנים ומעלה (גיל ממוצע של […]

  • ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    ניהול סב-ניתוחי של טיפול נוגד קרישה  (JAMA)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 3: בקרב מטופלים הנוטלים נוגדי קרישה, הסיכונים הטרומבוטיים מחד גיסא, והדימומיים מאידך גיסא, מתחרים זה בזה ומובילים לתהליך קבלת החלטות מורכב סביב תקופת הניתוח. נביא כאן את ההנחיות של המכללה האמריקנית לרופאי חזה לייעול הניהול הסב-ניתוחי (Perioperative) של טיפול נוגד קרישה. לפי הנחיות אלו, התקופה הסב-ניתוחית מתחילה שבוע לפני ההתערבות, ומסתיימת כ-4 שבועות לאחר מכן.

  • קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר במנוחה מלווה בסיכון מוגבר לתחלואה ותמותה בחולים עם מחלת כליות כרונית (Sci Rep)

    קצב לב מהיר יותר במנוחה, גם בטווח התקין, מלווה בסיכון מוגבר לתמותה ואירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם מחלת כליות כרונית שאינם תחת טיפולי דיאליזה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי קצב לב מהיר במנוחה הינו גורם סיכון בלתי-תלוי לתמותה מכל-סיבה ואירועים קרדיווסקולאריים באוכלוסייה הכללית; עם זאת, הקורלציה […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה