הפרעות ראיה בגיל העמידה מלוות בסיכון מוגבר לתסמיני דיכאון בנשים (Menopause)

הפרעות ראיה בגיל העמידה מלוות בסיכון מוגבר לתסמיני דיכאון, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Menopause. זיהוי מוקדם ותיקון הולם של הפרעות ראיה עשוי להיות חשוב בשמירה על הבריאות הנפשית של נשים בגיל העמידה.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי ראיה לקויה עשויה להשפיע על הבריאות הגופנית אך הקשר עם תסמיני דיכאון במבוגרים בגיל העמידה (40-65 שנים) אינו מובן היטב. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעה של תפקודי הראיה על תסמיני דיכאון בגיל העמידה.

באתר במישיגן של מחקר Study of Womens Health Across the Nation נערכו הערכות של חדות הראיה למרחק בשישה ביקורים עוקבים, שנערכו כמעט פעם בשנה. בכל ביקור הושלמה הערכה של תסמיני דיכאון, כפי שנקבע לפי מדד Center for Epidemiological Studies-Depression Scale.הפרעות ראיה הוגדרו כהפרעות בדרגה קלה (20/30-20/60) או בדרגה בינונית-חמורה (20/70 או גרוע יותר). ניתוח רב-משתני שימש להערכת הקשר בין הפרעות ראיה ובין דיווח על תסמיני דיכאון בביקור הבא.

מדגם המחקר כלל 226 נשים, בגיל ממוצע של 50 שנים. למעלה ממחצית מהנשים (53.5%) סבלו מהפרעה קלה בראיה ו-8.0% אובחנו עם הפרעה בדרגה בינונית-חמורה בראיה. לאחר תקנון לגיל, תסמיני דיכאון קודמים, גזע, רמת השכלה, דחק כלכלי, מדד מסת גוף ועישון, בקרב משתתפות עם הפרעה קלה בראיה תועדה עליה של 68% (יחס סיכויים של 1.68, רווח בר-סמך 95% של 0.97-2.90) בסיכון לתסמיני דיכאון בביקור הבא, בהשוואה לנשים ללא הפרעות ראיה. בנשים עם הפרעות ראיה בדרגה בינונית-עד-חמורה תועד סיכון גבוה יותר מכפליים (יחס סיכויים של 2.55, רווח בר-סמך 95% של 1.13-5.75) לתסמיני דיכאון בביקור הבא, בהשוואה לאלו ללא הפרעות ראיה.

לאחר תקנון נוסף לסוכרת, יתר לחץ דם ואוסטיאוארתריטיס נחלשו הקשרים בין הפרעות ראיה ובין תסמיני דיכאון ולא נותרו עוד מובהקים סטטיסטית.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים על קשר בין הפרעות ראיה ובין סיכון מוגבר לתסמיני דיכאון בנשים בגיל העמידה. הממצאים מעידים על החשיבות של אבחנה וטיפול בהפרעות ראיה בגיל העמידה למניעת הפרעות במצב הרוח בגיל מבוגר יותר.

Menopause, January 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    תופעות לוואי פסיכיאטריות הקשורות לתרופות מקבוצת GLP-1 Receptor Agonists (מתוך International Journal of Clinical Pharmacy)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: אגוניסטים לקולטן פפטיד 1 דמוי גלוּקָגון (GLP-1 Receptor Agonists) התבלטו בִּזכות יכולתם לווסת את רמות הסוכר בדם ובמקביל לגרום לירידה במשקל. לצד היתרונות הטיפוליים, הועלו חששות לגבי תופעות לוואי פסיכיאטריות אפשריות הקשורות לתרופות אלה. סקירה זו International Journal of Clinical Pharmacy בוחנת את הנושא.

  • השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    השפעת אספירין על רטינופתיה סוכרתית, פרופ' מרדכי רוזנר

    רטינופתיה סוכרתית היא הגורם המוביל לפגיעה בראייה במבוגרים בגיל העבודה בכל העולם. השלב הראשון של המחלה שניתן לזיהוי הינו חסימה של נימים ברשתית (capillary occlusion) על ידי קרישים או דלקת, שגורמת לאזורים של נונפרפוזיה ומיקרואנאוריזמות בכלי הדם שבסביבה. מתחילה שרשרת של שינויים שגורמים לנזק נוסף לכלי הדם הקטנים ולניוון של הרקמה העצבית. ההשפעה נוגדת הקרישה […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מעלה את הסיכון לכאב כרוני בנשים בצבא (JAMA Netw Open)

    חשיפה לשדה קרב מלווה בסיכון מוגבר לכאב כרוני בקרב נשים בשירות פעיל בצבא ארצות הברית ובנות זוג של אנשי צבא בשירות פעיל, כאשר מצב סוציו-אקונומי נמוך והפרעות פסיכיאטריות מעלות עוד יותר את הסיכון לכאב כרוני, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים ממערכת Military Health System לזיהוי אבחנות של […]

  • דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    דלקת ענביה בילדים מלווה בסיכון מוגבר לקטרקט (JAMA Network Open)

    בילדים עם אבחנה של דלקת ענביה (Uveitis) סיכון מוגבר משמעותית להתפתחות קטרקט, בהשוואה לאלו ללא התהליך הדלקתי, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. הסיכון המוגבר נותר על כנו לאורך תקופות מעקב שונות ובקבוצות שונות לפי גיל, מין ומוצא אתני. מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממאגר TriNetX וכלל ילדים עם וללא […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה