גינקולוגיה

היעילות והבטיחות של הפרין במשקל מולקולארי במינון טיפולי לעומת מינון נמוך יותר במאושפזים בסיכון גבוה עם COVID-19 (מתוך JAMA Intern Med)

מינון טיפולי של הפרין במשקל מולקולארי נמוך (קלקסן) הפחית אירועי תרומבואמבוליזם מג’ורי ותמותה, בהשוואה למינון מניעתי סטנדרטי של הפרין בקרב מאושפזים עם COVID-19 ורמות D-Dimer מוגברות באופן משמעותי, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Internal Medicine.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים מאושפזים עם COVID-19 מצויים בסיכון מוגבר לתרומבואמבוליזם ורידי ועורקי ולתמותה. מטרתם במחקר הנוכחי הייתה לבחון את ההשפעות של מתן מינון טיפולי של הפרין במשקל מולקולארי נמוך, לעומת מתן מינון מניעתי סטנדרטי או מינון ביניים למניעת תרומבואמבוליזם בחולים בסיכון גבוה שאושפזו עם COVID-19.

מחקר HEP-COVID היה מחקר רב-מרכזי, אקראי, שכלל מבוגרים מאושפזים עם אבחנה של COVID-19 ורמות D-Dimer גבוהות למעלה מפי 4 מעל הטווח העליון של הנורמה או עם מדד הפרעת קרישה על-רקע אלח דם של 4 ומעלה, אשר טופלו ב-12 מרכזים ברחבי ארצות הברית.

מדגם מחקר כלל 257 חולים, מהם 253 חולים נכללו בניתוח הנתונים (גיל ממוצע של 66.7 שנים, 53.8% נשים); 249 חולים ענו על קריטריון ההכללה שכלל ריכוז מוגבר של D-Dimer ו-83 חולים (32.8%) קיבלו טיפול ביחידת טיפול נמרץ. מבין אלו, 124 חולים (49%) חולקו באקראי לטיפול במינון סטנדרטי ו-129 חולים חולקו באקראי לטיפול במינון מניעתי.

שיעורי תוצא היעילות העיקרי, תרומבואמבוליזם ורידי, תרומבואמבוליזם עורקי, או תמותה מכל-סיבה, עמדו על 41.9% מהחולים (52 מבין 124 חולים) עם מינון מניעתי סטנדרטי (28.2% אירועי תרומבואמבוליזם ורידי, 3.2% אירועי תרומבואמבוליזם עורקי ו-25.0% תמותה), לעומת 28.7% מהחולים (37 מבין 129 חולים) תחת מינון טיפולי (11.7% אירועי תרומבואמבוליזם ורידי, 3.2% אירועי תרומבואמבוליזם עורקי ו-19.4% תמותה).

ניתוח סטטיסטי הצביע על ירידה של 32% בסיכון לתוצא העיקרי (סיכון יחסי של 0.68, p=0.03), כולל ירידה בשיעורי תרומבואמבוליזם (29% לעומת 10.9%; סיכון יחסי של 0.37, p<0.001).

היארעות דימומים מג’וריים עמדה על 1.6% עם טיפול סטנדרטי לעומת 4.7% עם מתן מינון טיפולי (סיכון יחסי של 2.88, p=0.17).

החוקרים מדווחים כי השיפור בתוצא העיקרי תואר בקרב חולים שלא אושפזו ביחידת טיפול נמרץ (36.1% לעומת 16.7%; סיכון יחסי של 0.46, p=0.004), אך לא בחולים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים במתן הפרין במינון טיפולי לחולים מאושפזים עם COVID-19, בהשוואה למתן מינון מניעתי, לאור ירידה באירועים תרומבואמבוליים מג’וריים ואירועי תמותה. ההשפעה של הפרין במינון טיפולי לא תוארה בחולים שאושפזו ביחידות טיפול נמרץ.

JAMA Intern Med. Published online October 7, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    טיפול ב-Filgotinib מפחית שיעורי כשלון טיפול כנגד דלקת ענביה (JAMA Ophthalmology)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Ophthalmology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר אקראי חדש בשלב 2, מהן עולה כי Filgotinib, מעכב Janus Kinase-1, הינו טיפול יעיל ונסבל היטב ומפחית את שיעורי כשלון טיפולים כנגד דלקת ענביה פעילה שאינה על-רקע זיהומי. מחקר HUMBOLDT הינו מחקר בשלב 2, אקראי, שכלל משתתפים מ-26 מרכזים משבע מדינות להערכת היעילות והבטיחות […]

  • ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    ירידה בסיכון להתפתחות Long COVID מתחילת המגפה (N Engl J Med)

    הסיכוי להתפתחות Long COVID פחת משמעותית מתחילת המגפה, ממצאים המספקים זיק של תקווה וסימן להתקדמות במאבק כנגד הנגיף, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. החוקרים כותבים כי הירידה הנ”ל נובעת מהפצת החיסונים ושינויים בנגיף עצמו. במקרים של Long COVID החולים סובלים מתסמינים לאורך חודשים או שנים לאחר הזיהום […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד סקירה מועדפת ל- Crinecerfont לטיפול בהיפרפלזיה מולדת של האדרנל (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) העניק מעמד סקירה מועדפת (Priority Review) לבחינת שתי בקשות להערכת Crinecerfont לטיפול במקרים של היפרפלזיה מולדת של האדרנל (Congenital Adrenal Hyperplasia). הטיפול ב- Crinecerfont קיבל בעבר מעמד של תרופה יתומה ממנהל המזון והתרופות האמריקאי במרץ 2019. מנתונים משני מחקרים שפורסמו בעבר עולה כי Crinecerfont, תכשיר סלקטיבי המכוון […]

  • טיפול ב- Tildrakizumab משפר תחושה כללית בחולים עם פסוריאזיס (מתוך הודעת חברת Almirall)

    טיפול ב- Tildrakizumab משפר תחושה כללית בחולים עם פסוריאזיס (מתוך הודעת חברת Almirall)

    מתוצאות ביניים שפורסמו ע”י חברת Almirall עולה כי טיפול ב-Tildrakizumab משפר את התחושה הכללית של חולים עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה לרמה הדומה לזו של האוכלוסייה הכללית. המומחים מסבירים כי Tildrakizumab הינו נוגדן המכוון כנגד IL-23 המיועד לטיפול במבוגרים עם פסוריאזיס רובדית בדרגה בינונית-עד-חמורה, המועמדים לטיפול סיסטמי. במחקר POSITIVE של חברת התרופות, Tildrakizumab הצליח להשיב […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    מה בין טיפול בחסמי אלפא ובין הסיכון לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים? (Neurology)

    במאמר שפורסם בכתב העת Neurology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין טיפול באנטגוניסטים לקולטן α-1 – Doxazosin, Terazosin או Alfuzosin – ובין סיכון מופחת לדמנציה עם גופיפי לואי בגברים, בהשוואה לטיפולים תרופתיים אחרים. השערת המחקר הייתה כי עליה בזמינות אנרגיה במוח עשויה להאט או למנוע תהליכים נוירו-דגנרטיביים, ייתכן הודות להפחתת הצטברות […]

  • השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    השוואת Sacituzumab Govitecan לעומת Docetaxel בטיפול ב-NSCLC מתקדם או גרורתי (J Clin Oncol)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Oncology עולה כי טיפול ב- Sacituzumab Govitecan עשוי לשפר את ההישרדות הכוללת לעומת Docetaxel בחולים עם סרטן ריאות גרורתי מסוג NSCLC (או Non-Small Cell Lung Cancer) עם התקדמות לאחר טיפול קודם. מחקר EVOKE-01 הינו מחקר בשלב III, בתווית-פתוחה, להערכת Sacituzumab Govitecan לעומת טיפול ב-Docetaxel בחולים עם NSCLC […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה