גינקולוגיה

ילדי הפרחים 2021: רופאי מיון ילדים במרכז הרפואי מאיר מתריעים על עלייה במקרי הרעלת קנאביס בקרב פעוטות וילדים בשנה האחרונה.

 ד”ר איילת שלז, מומחית ברפואה דחופה ילדים במרכז הרפואי מאיר ורופאת הועדה להגנת הילד: “מרבית המקרים היו לאחר חשיפה בבית. חייבים להפנים כי דין חשיפה למריחואנה לילד הוא כדין אקונומיקה וכל תרופה אחרת, עלול להוביל למצבים מסכני חיים ויש להקפיד להרחיק אותה מילדים”

לאחרונה הגיעו למיון ילדים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית מספר מקרים של פעוטות שאובחנו עם הרעלה של מריחואנה לאחר שנחשפו לחומר. התינוקת הצעירה ביותר הייתה בת 9 שבועות בלבד והועברה לטיפול והשגחה ביחידת טיפול נמרץ ילדים והתאוששה כעבור מספר ימים.

“אנו רואים תופעה נרחבת של תינוקות ופעוטות המגיעים אלינו למיון לאחר שנחשפו לחומר בדרך כזו או אחרת בשנה האחרונה. למקרה של התינוקת מצטרף מקרה של ילדה בת שנה וחצי ששהתה עם הוריה בפארק ציבורי ומספר שעות לאחר מכן חלה ירידה במצב ההכרה שלה והיא הפכה ישנונית, ההורים הביאו אותה למיון ובבדיקות שעברה התגלו שרידי THC אצלה בשתן. לאחר תחקור הנושא התברר כי ככל הנראה היא בלעה שאריות בדל ג’וינט שנחשפה אליו בשוגג במהלך הבילוי בפארק”, מסבירה ד”ר איילת שלז, מומחית ברפואה דחופה ילדים במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית ורופאת הועדה להגנת הילד. 

“בחלק מהמקרים ההורים מגיעים אלינו ומתוך דאגה לילד מתריעים מיד על החשיפה ונותנים את כל המידע. אולם במקרים אחרים מדובר בתינוקות ופעוטות שכבר זוחלים ונחשפו לחומר מבלי שהוריהם שמו לב והם לא יודעים לספר מדוע חל שינוי במצב הכרתו”. לדבריה של ד”ר שלז, בחלק אחר מהמקרים מאחר וההורים מודעים להשלכות ולחובת הדיווח הם נמנעים מלספר לצוות וזה בעייתי לא פחות. “בדיקה למציאת חומרים בשתן איננה בדיקה רגילה, יחד עם זאת נוכח העלייה המדאיגה במקרים ברגע שמגיע אלינו ילד במצב של ערפול הכרה בלי סיבה ברורה אנו בודקים באופן רוטיני הימצאות של סמים בגופו ולצערי בלא מעט מהמקרים התוצאה חוזרת חיובית אך מאפשרת לנו להיות מכוונים ישר לטיפול הנכון בילד ולמניעת בדיקות מיותרות”.

במרבית המקרים מגלה הצוות כי האירוע קרה בשוגג וכי מדובר בתאונת בית, בדומה למצבים בהם ילד עלול להכניס חומר ניקוי לפה או לקחת תרופות שלא הושארו במקום בטוח בטעות. “הילדים נתקלים בדברים האלה כי הם יותר נפוצים, יותר בשימוש ונמצאים בסביבת הבית בין אם בגלל שמאושרים רפואית ובין אם בגלל שהתופעה הפכה להיות יותר מקובלת ונפוצה”, מציינת ד”ר שלז.

“חשוב להבין כי כמות קטנה של חשיפה לחומר המשיגה אפקט פיזיולוגי מתון בגופו של מבוגר יכולה להיות פי 10 יותר משמעותית עם הכנסתה לגופו הקטן של ילד ולהשפיע על מערכת העצבים עד לכדי ירידה מסוכנת במצב ההכרה. התפיסה כי בניגוד לתרופות או חומרי ניקוי, הגראס הוא חומר טבעי וקליל שגויה ובטח לבטח בעת חשיפה לקנבינואידים סינתטיים הנמצאים בשוק ובעלי פונטציאל קטלני גבוה הרבה יותר. אלו, מובילים לאי ספיקת כליות ומצבים מסכני חיים גם בצעירים וגם במבוגרים”, היא מדגישה.

“החוק מחייב אותנו כמובן לדווח במקרי חשיפת ילדים לסמים אבל אנחנו, הצוותים הרפואיים, הצוותים לעבודה סוציאלית והוועדה להגנת הילדים מרגישים שיש צורך להעלות את המודעות לנושא על מנת שהורים יבינו הן את הפוטנציאל המסוכן בעת חשיפת הילדים לחומרים והן את ההקפדה הנדרשת על הרחקת חומרים אלו מילדיהם בדומה לכל חומר מסוכן אחר”.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • תוצאות מבטיחות למשלב Naltrexone עם Bupropion לטיפול בהפרעת שימוש במתאפטמינים (Addiction)

    תוצאות מבטיחות למשלב Naltrexone עם Bupropion לטיפול בהפרעת שימוש במתאפטמינים (Addiction)

    מתן זריקה בשחרור ממושך של Naltrexone בשילוב עם טיפול פומי ב-Bupropion בשחרור ממושך (משלב NTX + BUPN) הדגים תוצאות מבטיחות בטיפול במקרים של הפרעת שימוש במתאפטמינים בדרגה בינונית או חמורה עם ירידה משמעותית בשימוש בתכשירים אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Addiction. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השימוש במתאפטמינים עלה ברחבי העולם, […]

  • הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    הפחתת צריכת אלכוהול מלווה בירידה בהיקף אירועים קרדיווסקולאריים (JAMA Netw Open)

    בקרב אלו הצורכים אלכוהול בכמות רבה, הפחתת צריכת אלכוהול להיקף קל עד מתון מלווה בירידה של 23% בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה ממחקר עוקבה גדול שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים בחנו את הנתונים אודות 21,011 מבוגרים ממאגר Korean National Health Insurance Service-Health Screening Database עם צריכת אלכוהול רבה בתחילת הדרך (90.39% […]

  • מינון גבוה של אופיואידים במהלך הנשמה מלווה בסיכון מוגבר לשימוש באופיואידים לאחר השחרור מבית החולים (Crit Care Med)

    מינון גבוה של אופיואידים במהלך הנשמה מלווה בסיכון מוגבר לשימוש באופיואידים לאחר השחרור מבית החולים (Crit Care Med)

    מנתונים חדשים שפורסמו במהלך כנס ה-Society of Critical Care Medicine עולה כי עליה במינוני אופיואידים במהלך הנשמה מלאכותית במהלך שהות ביחידת טיפול נמרץ מלווה בעליה בסיכון לשימוש באופיואידים לאחר השחרור מבית החולים. החוקרים השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי שכלל 6,746 חולים ששרדו אשפוז ביחידות טיפול נמרץ בשל כשל נשימתי חד, אשר חוברו למכונת הנשמה למשך לפחות […]

  • התרת שימוש בקנאביס בחוק לא השפיעה על היקף מרשמים לאופיואידים או תמותה (JAMA Health Forum)

    התרת שימוש בקנאביס בחוק לא השפיעה על היקף מרשמים לאופיואידים או תמותה (JAMA Health Forum)

    חקיקה המתירה בחוק שימוש בקנאביס למטרות רפואיות או הנאה אינה מלווה בירידה בהיקף מרשמים לטיפול באופיואידים או שיעורי תמותה עקב מינון יתר של אופיואידים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA Health Forum. עם זאת, החוקרים מצאו כי חוקים אודות שימוש בקנאביס עשויים להיות מלווים בירידה במקרי תמותה  עקב אופיואידים אסתטיים. החוקרים בחנו […]

  • האם שימוש בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לשימוש בהרואין בעתיד? (Am J Psychiar)

    האם שימוש בקנאביס מלווה בסיכון מוגבר לשימוש בהרואין בעתיד? (Am J Psychiar)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Psychiatry עולה כי אין עדויות מספקות המעידות כי שימוש בקנאביס מלווה בעליה בסיכון לשימוש עתידי בהרואין. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שימוש בקנאביס נפוץ במבוגרים עם הפרעת שימוש באופיואידים, אך לא ברור אם שימוש בקנאביס מלווה בעליה או ירידה בסיכון לשימוש באופיואידים אסורים. במטרה להתגבר על מגבלות […]

  • האם יש סף בטוח לצריכת אלכוהול בחולים עם מחלת כבד מוקדמת? (JAMA Network Open)

    האם יש סף בטוח לצריכת אלכוהול בחולים עם מחלת כבד מוקדמת? (JAMA Network Open)

    צריכה יומית של אלכוהול בהיקף של עד 7.4 גרם ביום (חצי משקה סטנדרטי בארצות הברית) אינה מעלה את הסיכון לתמותה במבוגרים עם מחלת כבד סטיאטוטית בסיכון נמוך לפיברוזיס מתקדם של הכבד, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. החוקרים התבססו על נתונים מסקר National Health and Nutrition Examination Survey III (שנים 1988-1994) […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה