דפוסי צריכת אלכוהול לא-בריאים נפוצים לאחר ניתוח בריאטרי (JAMA Netw Open)

ניתוח בריאטרי עשוי להוביל לעליה בסיכון לדפוסי צריכת אלכוהול לא-בריאים במהלך השנים שלאחר ההתערבות הניתוחית, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בקרב יוצאי צבא שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את השינויים לאורך הזמן בהרגלי צריכת אלכוהול ושתיית אלכוהול לא-בריאה החל משנתיים לפני ועד 8 שנים לאחר ניתוח בריאטרי בקרב משתתפים עם וללא דפוסי צריכת אלכוהול לא-בריאים.

מחקר העוקבה הרטרוספקטיבי כלל נתונים מרשומות רפואיות ממוחשבות אודות יוצאי צבא אשר עברו פרוצדורה בריאטרית באחד מהמרכזים בארצות הברית בין תחילת אוקטובר בשנת 2008 ועד סוף חודש ספטמבר בשנת 2016. הם התאימו ביקורות שלא נותחו למשתתפים ללא הרגלי צריכת אלכוהול לא-בריאים אשר הופנו לניתוח בריאטרי וחולים שהופנו לניתוח עם הרגלי צריכת אלכוהול לא-בריאים בתחילת הדרך הותאמו לחולים שלא-נותחו עם דפוסי צריכת אלכוהול לא-בריאים.

התוצאים העיקריים כללו את צריכת האלכוהול הממוצעת, דפוסי צריכה לא-בריאה של אלכוהול ואי-שתיית אלכוהול, על-בסיס שאלוני AUDIT-C (Alcohol Use Disorders Identification Test-Consumption) .

מדגם המחקר כלל 2,068 שהופנו לניתוח בריאטרי (75.3% גברים, גיל ממוצע של 53.0 שנים) . בקרב משתתפים ללא דפוסי צריכת אלכוהול לא-בריאים בתחילת הדרך, 1,539 חולים שעברו ניתוח שרוול קיבה הותאמו ל-14,555 ביקורות לא-כירורגיות ו-854 משתתפים לאחר ניתוח מעקף קיבה הותאמו ל-8,038 ביקורות לא-כירורגיות.

בקרב משתתפים ללא הרגלי צריכת אלכוהול לא-בריאים בתחילת המחקר, מדדי AUDIT-C הממוצעים והסבירות לצריכת אלכוהול לא-בריאה שלו משמעותית 3-8 שנים לאחר ניתוח שרוול קיבה או מעקף קיבה, בהשוואה לביקורות.

שמונה שנים לאחר ניתוח שרוול קיבה, הסיכוי להרגלי צריכת אלכוהול לא-בריאים היו גבוהים יותר בקרב משתתפים לאחר-ניתוח, בהשוואה לביקורות (7.9% לעומת 4.5%). בדומה, שמונה שנים לאחר ניתוח מעקף קיבה, הסבירות לצריכת אלכוהול לא-בריאה הייתה גבוהה יותר באלו לאחר-ניתוח, בהשוואה לביקורות (9.2% לעומת 4.4%).

בקרב משתתפים עם הרגלי צריכת אלכוהול לא-בריאים בתחילת המחקר, שיעורי הימצאות צריכת אלכוהול לא-בריאה היו גבוהים יותר במשתתפים לאחר ניתוח מעקף קיבה, בהשוואה לביקורות.

ממצאי המחקר מעידים כי בקרב משתתפים ללא הרגלי צריכת אלכוהול לא-בריאים טרם ניתוח בריאטרי, הסבירות להתפתחות דפוסי צריכת אלכוהול לא-בריאים הייתה גבוהה יותר משמעותית 3-8 שנים לאחר ניתוח בריאטרי, בהשוואה לביקורות שלא נותחו.

JAMA Netw Open. 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    עדויות חדשות מצביעות על קשר חלש בין מזון אולטרה-מעובד ובין סוכרת מסוג 2 (מתוך כנס NUTRITION)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס NUTRITION עולה כי צריכה רבה יותר של מזון אולטרה-מעובד לא לוותה בעליה משמעותית בסיכון לסוכרת מסוג 2 במבוגרים בגיל העמידה. החוקרים ביקשו להבין טוב יותר כיצד מזון אולטרה-מעובד, מרכיב מרכזי בדפוסי התזונה בארצות הברית התורם ליותר מ-60% מהצריכה הקלורית, עשוי להשפיע על הסיכון לסוכרת. הם מסבירים כי מחקר קודם הראה […]

  • סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית (PEDIATRICS)

    מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב מס' 2: מוצרי סיגריות אלקטרוניות ואידוי הוצגו בפעם הראשונה בארצות הברית סביב שנת 2007, וצברו פופולריות במהירות. ב-2018, פורסמה אזהרה רשמית בארצות הברית אודות השימוש בסיגריות אלקטרוניות באוכלוסייה הפדיאטרית, וצוין כי סיגריות אלקטרוניות הפכו למוצר הטבק הנפוץ ביותר בשימוש בקרב צעירים בארצות הברית. במגזין זה אנחנו משתפים סיכום של סקירה שפורסמה ב-Pediatrics, שסקרה את האבולוציה של סיגריות אלקטרוניות ואידוי באוכלוסייה הפדיאטרית.

  • שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    שבירת מיתוסים עם פרופ' רז: האם אכילה של מזון מתועש מעלה את הסיכון למחלת לב, סרטן ותמותה?

    ברוכות וברוכים הבאים לפינה נוספת של “שבירת מיתוסים ברפואה”. בפינה הפעם פרופ’ רז משתף מאמר מה-BMJ שמצא שאכילת מזון מתועש אמנם עלולה להעלות את הסיכון לתמותה, אבל לאו דווקא מסיבות קרדיווסקולריות כצפוי… עם זאת, פרופ’ רז חוזר ומדגיש כי מזון מתועש הוא עדיין גורם הסיכון המשמעותי ביותר להשמנה בלדים, ונקשר לעליה בסיכון לסוכרת ולתמותה לבבית.  […]

  • ניתוח בריאטרי יעיל יותר מטיפול תרופתי להפחתת הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים ומג'וריים בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (J Am Coll Cardiol)

    ניתוח בריאטרי יעיל יותר מטיפול תרופתי להפחתת הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים ומג'וריים בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (J Am Coll Cardiol)

    בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה בינונית-עד-חמורה והשמנת-יתר, ניתוח מטבולי לעומת טיפול לא-תרופתי מלווה בסיכון נמוך יותר משמעותית להיארעות סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה, כך מדווחים חוקרים במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין טיפול קודם שהוכח כמפחית סיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים ותמותה בחולים עם […]

  • הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: השפעה של דיאטה ים תיכונית על תמותה ושיחה על דיאטות שונות

    הטיפ השבועי עם פרופ' איתמר רז: השפעה של דיאטה ים תיכונית על תמותה ושיחה על דיאטות שונות

    שלום וברוכים הבאים לעוד פרק של “טיפ מחדר הרופא”, היום נדבר על חשיבותה של תזונה נכונה והשפעתה על הבריאות הכללית שלנו. פרופסור רז מציג את ההשפעות החיוביות של הדיאטה הים תיכונית, ונדון בדיאטות שונות, הדרך להתאים אותן לאורח החיים וההשפעה שלהן על הבריאות שלנו. לכל הטיפים השבועיים  בחסות בלתי תלויה של חברת נובונורדיסק

  • מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מה בין דפוסי פעילות גופנית ובין היפוגליקמיה לילית בצעירים עם סוכרת מסוג 1? (J Clin Endocrinol Metab)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי פעילות גופנית מאומצת יומית מלווה בירידה ברמות הסוכר בדם ועשויה להוביל לעליה בסיכון לאירועי היפוגליקמיה, בפרט עם מינוני אינסולין יומיים גבוהים. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להבין טוב יותר את האינטראקציות בין דפוסי פעילות גופנית שונים, ריכוזי סוכר ממוצע והיארעות אירועי היפוגליקמיה […]

  • דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת-סיבים משחררת הורמון מדכא תאבון (Science Translational Medicine)

    דיאטה עתירת סיבים משפיעה על המטבוליזם של המעי הדק ומעודדת שחרור הורמון מעי מדכא-תאבון, PYY (או Peptide Tyrosine Tyrosine), יותר מדיאטה דלת-סיבים, זאת ללא תלות בהרכב המזון, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Science Translational Medicine. החוקרים בחנו את ההשפעה של דיאטה דלת סיבים ועתירת סיבים על שחרור הורמוני מערכת עיכול, כולל PYY ו-GLP-1. […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה