גינקולוגיה

הנחיות חדשות מבריטניה קובעות כי יוד רדיואקטיבי עשוי לשמש כטיפול קו-ראשון כנגד פעילות-יתר של בלוטת התריס (BMJ)

תירואיד בלוטת התריס

הנחיות חדשות מבריטניה לטיפול בפעילות-יתר של בלוטת התריס, כולל מחלת גרייבס, שמות דגש גדול יותר על השימוש ביוד רדיואקטיבי כטיפול הראשון לחולים בהם לא צפויה הפוגה עם טיפול תרופתי, בניגוד להצבת יוד רדיואקטיבי כחלופה לטיפול קו-ראשון בתרופות.

ההנחיות החדשות לטיפול בפעילות-יתר של בלוטת התריס הן חלק מהנחיות נרחבות יותר בנושא מחלות בלוטת התריס מטעם ה-NICE. מאמר המסכם את ההמלצות פורסם בכתב העת BMJ.

המומחים כותבים כי מסקירת העדויות עלה כי יוד רדיואקטיבי הינו הטיפול הקליני והמשתלם ביותר מבחינת עלות-תועלת במקרים של פעילות-יתר של בלוטת התריס. ההמלצה לשימוש ביוד רדיואקטיבי כטיפול קו-ראשון במבוגרים עם מחלת גרייבס הינה שינוי מהנהוג כיום וצפויה לצמצם את ההבדלים בין מרכזים בכל הנוגע למצבים בהם יוד רדיואקטיבי עשוי להיות טיפול הולם.

לצורך ההמלצה הנ”ל, מומחי ה-NICE מצטטים חמישה מחקרים אקראיים ומבוקרים של חולים עם פעילות-יתר של בלוטת התריס, אשר העידו כי התוצאות בטווח הארוך היו טובות יותר לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי, בהשוואה לטיפול בתרופות כנגד בלוטת התריס למרות סיכון מוגבר למחלת עיניים על-רקע גרייבס עם טיפול ביוד רדיואקטיבי.

בנוסף, שמונה מחקרים לא-אקראיים לא זיהו עדויות לעליה בעלת חשיבות קלינית באבחנות ממאירות או מקרי תמותה בחולים לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי או ניתוח, או בין חולים לאחר טיפול ביוד רדיואקטיבי או ביקורות בריאות.

ההנחיות החדשות ממליצות כי טיפול בתרופות כנגד בלוטת התריס מהווה אפשרות מקובלת כטיפול קו-ראשון בחולים בהם צפויה הפוגה. המומחים מסבירים כי אחוז החולים עם מחלת גרייבס בהם ניתן להשיג הפוגה עם טיפול תרופתי נע סביב 30-50%. הם מוסיפים כי חלק מהעדויות מציעות כי טיפול ארוך-טווח בתרופות עשוי להיות מקובל.

טיפול ביוד רדיואקטיבי אינו מתאים במקרים של חשד לממאירות, בנשים הרות או אלו המנסות להרות, או בחולים עם מחלת עיניים פעילה על-רקע מחלת בלוטת התריס. בנשים הרות מומלץ שימוש מינימאלי בתרופות כנגד בלוטת התריס, במינונים הנמוכים ביותר האפשריים. כמו כן, מומחים רבים יתמכו בניתוח להסרה מלאה של בלוטת התריס בנשים המתכננות להרות בעתיד הקרוב.

ההנחיות החדשות מדגישות גם את חשיבות ביסוס הגורם לפעילות-יתר של בלוטת התריס להבטחת מתן טיפול הולם, כאשר השיטה המועדפת כוללת מדידת נוגדני TRAb (TSH Receptor Antibodies). מנגד, בדיקת אולטרה-סאונד של בלוטת התריס עשוי לספק מידע רלבנטי כאשר במישוש מזוהות קשריות בבלוטת התריס, לבדיקה ערך אבחנתי מוגבל במקרים של מחלת גרייבס.

BMJ. 2020;368:m41.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • התועלת של ניתוח להפחתת משקל בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנה (Am J Cardiol)

    התועלת של ניתוח להפחתת משקל בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנה (Am J Cardiol)

    בחולים עם אי-ספיקת לב והשמנת-יתר, ניתוח להפחתת משקל הוביל לשיפור בתוצאות הקליניות, כולל הפחתת מדד מסת הגוף וריכוז המוגלובין מסוכרר, לצד הפחתת הצורך בטיפול במשתנים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת American Journal of Cardiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי השמנת-יתר בחולים עם אי-ספיקת לב מלווה בנטל תסמינים גדול יותר ואי-סבילות למאמצים. מחקרים […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד מסלול מואץ לבחינת Cyclobenzaprine לטיפול בפיברומיאלגיה (מתוך הודעת חברת Tonix Pharmaceuticals)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי העניק מעמד מסלול מואץ לבחינת Cyclobenzaprine לטיפול בפיברומיאלגיה (מתוך הודעת חברת Tonix Pharmaceuticals)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על הכנסת Cyclobenzaprine לבחינה במסלול מואץ של הטיפול בחולים עם פיברומיאלגיה, כך על-פי הודעה לעיתונות של יצרנית התרופה. ההחלטה הנוכחית של הסוכנות בנוגע לטבלייה התת-לשונית מבוססת על תוצאות מחקר RESILIENT בשלב 3, מהן עלה כי התרופה הפומית הפחיתה משמעותית את הכאב היומי לעומת פלסבו בחולים עם […]

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Deuruxolitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים (מתוך הודעת Sun Pharma)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את Deuruxolitinib לטיפול באלופציה אראטה במבוגרים (מתוך הודעת Sun Pharma)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר את Deuruxolitinib במינון 8 מ”ג לטיפול באלופציה אראטה חמורה  במבוגרים, כך על-פי הודעת חברת התרופות Sun Pharma. ברקע למחקר מסבירים המומחים כי מבין כ-700,000 חולים בארצות הברית המאובחנים עם אלופציה אראטה, כ-300,000 סובלים ממחלה בדרגה חמורה. עד לאחרונה, אפשרויות הטיפול בחולים אלו היו מוגבלות מאוד. בחודש […]

  • מתן וויטמין B1 עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לעצירות במבוגרים (BMC Gastroenterol)

    מתן וויטמין B1 עשוי לסייע בהפחתת הסיכון לעצירות במבוגרים (BMC Gastroenterol)

    הגדלת צריכה תזונתית של וויטמין B1 מלווה בשכיחות נמוכה יותר של עצירות, בפרט בקרב גברים ובמטופלים ללא יתר לחץ דם או סוכרת, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת BMC Gastroenterology. החוקרים השלימו מחקר חתך שהתבסס על נתוני סקר NHANES (או National Health and Nutrition Examination Survey) בין 2005-2010 שכלל 10,371 מבוגרים בגילאי 20 שנים […]

  • תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    תוספי שמן דגים מפחיתים את הסיכון לסיבוכי סוכרת (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה כי תוספי שמן דגים ורמות גבוהות של חומצות שומן אומגה שלוש רב-בלתי-רוויות, בפרט DHA (או Docosahexaenoic Acid), מלווים בסיכון נמוך יותר לסיבוכים וסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לשמן דגים השפעה חיובית על בריאות כלי הדם באוכלוסייה הכללית, אך […]

  • ההשפעה של מיקרוביום המעי על הסיכון לסוכרת (Nature Medicine)

    ההשפעה של מיקרוביום המעי על הסיכון לסוכרת (Nature Medicine)

    במאמר שפורסם בכתב העת Nature Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר בין הרכב המיקרוביום במעי ובין הסיכון להתפתחות סוכרת מסוג 2, רמז לחשיבות של הרכב החיידקים במערכת העיכול בפתוגנזה של סוכרת. החוקרים השלימו מטה-אנליזה שכלל 8,117 מטה-גנומים מ-10 מדגמים ברחבי ארצות הברית, אירופה, ישראל וסין. מדגם המחקר (גיל ממוצע של 57.9 […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה