תוצאות טובות להריונות בנשים עם היסטוריה של קרע רחמי או היפרדות של צלקת ברחם (Obstet Gynecol)

בנשים עם היסטוריה של קרע של הרחם או היפרדות צלקת רחמית (Dehiscence) תועדו תוצאות מצוינות בהריונות הבאים עם ניתוח קיסרי מתוכנן, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Obstetrics and Gynecolgoy. ממצאים אלו עומדים בניגוד להמלצה הנפוצה לנשים עם היסטוריה זו להימנע מהריונות עתידיים, לאור הצפי לשיעורי הישנות הנעים סביב 0-33%.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים באופן רטרוספקטיבי את הרשומות הרפואיות אודות 87 נשים, כולן ילדו בין יולי 2005 ועד אוגוסט 2005, לאחר לפחות 24 שבועות היריון. נשים עם היסטוריה של קרע של הרחם היו מתוכננות לניתוח קיסרי בשבוע 36-37 להיריון ואלו עם היסטוריה של היפרדות צלקת רחמית יועדו לניתוח בשבוע 37-39 להיריון.

מעבר למעקב אחר סיבוכים הקשורים בשליה והיפרדות צלקת רחמית בעת הלידה, החוקרים עקבו אחר מספר סיבוכים חמורים, כולל קרע של הרחם, כריתת רחם, עירוי, ציסטוסטום, פציעת מעי, הנשמה מכאנית, אשפוז ליחידת טיפול נמרץ, תרומבוזיס, ניתוח חוזר, תמותה אימהית ותמותה פרינטאלית.

מבין 87 נשים שנכללו במחקר (134 הריונות), ב-37 נשים (59 הריונות) תועדה היסטוריה של קרע רחמי וב-50 נשים (75 הריונות) תועדה היסטוריה של היפרדות צלקת רחמית. קרע רחמי תועד בהיריון יחיד (0.7% מההריונות, 1.2% מהנשים), לא תועדו מקרי תמותה.

שיעורי היארעות היפרדות צלקת רחמית בלידה בכלל המדגם עמדו על 18.4% מהנשים (11.9% מההריונות), מגמה התומכת בהפניית נשים אלו לניתוח קיסרי לפני התחלת צירים.

האישה היחידה שאובחנו עם קרע רחמי נכנסה ללידה יומיים לפני המועד המתוכנן, לאחר 36 שבועות ויומיים, כאשר בעברה שלושה ניתוחים קיסריים, היפרדות צלקת רחמית קודמת ורחם חד-קרני. מדדי אפגר של היילוד עמדו על 9 נקודות לאחר דקה ולאחר 5 דקות והוא לא נדרש לאשפוז ביחידת טיפול נמרץ ביילודים.

התחלואה החמורה היחידה האחרת שתועדה במחקר זוהתה באישה שנדרשה לניתוח קיסרי לאחר 34 שבועות היריון לאור דימום. החולה הועברה למרפאה בשבוע 25 להיריון, כאשר בעברה היסטוריה של ארבעה ניתוחים קיסריים, שליית פתח וחשד לשליה נעוצה.  החולה נדרשה לכריתת רחם, הנשמה מכאנית ועירוי דם.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בנשים עם היסטוריה של קרע של הרחם או היפרדות צלקת רחמית קיים סיכון נמוך לסיבוכים בהריונות עתידיים, במידה והן מטופלות היטב.

Obstet Gynecol. Published online December 5, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    מחלת TTP מולדת ("ארגמנת של קרישה וחסר טסיות") היא הפרעת קרישה תרשתית נדירה בארעות של אחד למיליון,  שנוצרת בגלל מוטציה בגן של אנזים ADAMTS13 הגורמת לתהליך קרישה בלתי מבוקר בכלי דם קטנים, בעיקר במצבי דחק ביולוגים, כמו זיהום והריון. לאחרונה פותח טיפול חדש, מבוסס מולקולה מלאכותית של ADAMTS13 שניתן עד כה ל-4 נשים הרות בעולם, ומטופלת בסורוקה היתה הראשונה לקבל את הטיפול בארץ.

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    עדויות חדשות תומכות בקשר גנטי דו-כיווני בין מדד מסת גוף ותסמונת שחלות פוליציסטיות (J Clin Endocrinol Metab)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism עולה קשר בין מדד מסת גוף מוגבר ובין סיכון מוגבר לתסמונת שחלות פוליציסטיות; מנגד, חומרת תסמונת שחלות פוליציסטיות עשויה לתרום למדד מסת גוף גבוה יותר. בנשים עם השמנת-יתר ותסמונת שחלות פוליציסטיות שכיחות גבוהה של קשיי פוריות, רמז לכך שלמדד מסת הגוף השפעה על הפוריות […]

  • אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    אחת מכל עשר נשים שחלו בקורונה בהריון צפויות לפתח Long COVID (מתוך Obstetrics & Gynecology)

    מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Obstetrics & Gynecology עולה כי 10% מהנשים שנדבקו בנגיף הקורונה בזמן הריון יפתחו Long COVID. החוקרים מאוניברסיטת יוטה בחנו את הרשומות הרפואיות של למעלה מ-1,500 נשים שחלו בקורונה בזמן הריון וניטרו את התסמינים עליהם דיווחו לאחר לפחות שישה חודשים מהזיהום. מדובר במחקר הראשון להערכת הסיכון להתפתחות Long COVID בנשים הרות. […]

  • הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    הערכת כשל גדילה ותוצאות נוירולוגיות בפגות קיצונית (Journal of Perinatology)

    כשל גדילה, כפי שבא לידי ביטוי בהיקף הראש בשחרור של ילודים עם פגות קיצונית, נמצא כקשור לתוצאות התפתחותיות והתנהגותיות בגיל שנתיים, כך פורסם ב- Journal of Perinatology ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    רמות אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם מנבאות סוכרת הריונית (Diabetes Care)

    במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי ריכוז אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם עשוי לסייע בחיזוי הסיכון לסוכרת הריונית. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין ריכוזי אלבומין מסוכרר בדם בהיריון מוקדם ובאמצע ההיריון ובין הסיכון לאבחנה של סוכרת הריונית. החוקרים מדדו את ריכוזי אלבומין מסוכרר […]

  • ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    ההשפעה של פעילות גופנית על דיכאון וחרדה בנשים לאחר-מנופאוזה (BMC Public Health)

    במאמר שפורסם בכתב העת BMC Public Health מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי פעילות גופנית עשויה לסייע בהקלה על תסמיני דיכאון בנשים לאחר-מנופאוזה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי פעילות גופנית זוהתה כטיפול תא-תרופתי מבטיח להקלה על דיכאון, אך עדיין קיימת מחלוקת באשר לסוג הפעילות היעיל ביותר. מטרתם כעת הייתה להשוות ולדרג את […]

  • אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    אסתמה אימהית במהלך היריון והסיכון לאלרגיה ואסתמה בצאצאים (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב ילדים לאימהות עם אסתמה סיכון מוגבר להתפתחות מחלות אלרגיות. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עדויות קליניות וקדם-קליניות מעידות כי חשיפה תוך-רחמית לאסתמה אימהית מלווה בסיכון מוגבר לאסתמה בצאצאים. עם זאת, לא ידוע אם אסתמה אימהית מעלה גם את הסיכון לאלרגיות […]

  • בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    בדיקת סוכר בדם בצום בהיריון מתקדם עשויה לסייע כבדיקת סקר לזיהוי סוכרת הריונית בטרימסטר השלישי (BJOG)

    במאמר שפורסם בכתב העת BJOG מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחלק מהנשים עם בדיקת סקר תקינה לסוכרת הריונית בטרימסטר הראשון והשני להיריון ישנה עדות להופעה מאוחרת של סוכרת הריונית לפי בדיקת סקר נוספת של סוכר בדם בצום בשבועות 32-34 להיריון, כאשר הסיכון למאקרוזומיה גבוה יותר משמעותית במקרים אלו. מטרת המחקר הנוכחי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה