גינקולוגיה

מתן Telbivudine מונע הדבקה בתר-לידתית בנגיף HBV (מתוך הכנס השנתי ה-61 של AASLD)

שימוש מוגבל ב- Telbivudine (סביבו) בנשים הרות עם עומס ויראלי גבוה עשוי להקטין את הסיכון להדבקה בתר-לידתית בנגיף HBV (Hepatitis B Virus) מהאם ליילוד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מסין.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הדבקה בתר-לידתית של HBV הינה די נפוצה בדרום-מזרח אסיה ובקהילות אסיאתיות באזורים אחרים בעולם, גם מספר דורות לאחר נדידה מאזור זה. למרות מתן טיפול מניעתי, הדבקה בנגיף HBV עדיין נעה סביב 10-30% מהילדים שנולדים לאימהות עם עומס נגיפי גבוה.

מחקרים קודמים מצאו כי Lamivudine (זפיקס) הניתן בטרימסטר השלישי להריון עשוי להפחית משמעותית את ההדבקה בנגיף HBV. עם זאת, טרטוגניות עקב טיפול ב-Lamivudine בבעלי חיים הגבילה את השימוש בתרופה בנשים הרות.

במחקר הנכחי בחנו החוקרים את הטיפול ב- Telbivudine בנשים עם עומס נגיפי גבוה חיוביות ל-HbeAg (Hepatitis B e Antigen) להערכת היעילות והבטיחות בנשים הרות וביילודים. זהו המחקר הראשון מסוגו להערכת הטיפול התרופתי.

כל הנשים במחקר היו חיוביות לאנטיגן HbeAg, עם רמות HBV DNA בדם של מעל 1.0 x 6 log10 עותקים למ”ל, ועברו בדיקות סקר בין שבוע 20-32 להריון. המחקר כלל 95 נשים שביקשו לקבל טיפול ב- Telbivudine, ומספר דומה של נשים שלא ביקשו טיפול זה.

נשים בקבוצת הטיפול טופלו ב- Telbivudine במינון 600 מ”ג ליום, הטיפול החל בין שבועות 20-32 להיריון, והמשיך עד לפחות ארבעה שבועות לאחר הלידה. בנשים עם רמות ALT (Alanine Transaminase) הייתה אפשרות להמשיך בטיפול, ו-20-30% בחרו לעשות זאת. בדיקות גופניות ובדיקות מעבדה נערכו בתחילת המחקר, בעת הלידה ובשבועות 4 ו-28 לאחר הלידה.

בתחילת המחקר, הן בקבוצת הביקורת והן בקבוצת Telbivudine רמות HBV DNA עמדו על כ-8 log, אך בעת הלידה, באימהות בקבוצת הטיפול חלה ירידה ניכרת, של כ-2.3 log. ב-30% מהנשים שטופלו ב- Telbivudine רמות HBV DNA היו מתחת ל-100 עותקים למ”ל, או בלתי-ניתנות לזיהוי.

לפני הלידה, רמות HBV DNA עמדו על 2.35 log10 עותקים למ”ל בקבוצת הנשים המטופלות, ו-7.83 log10 עותקים למ”ל בקבוצת הביקורת (p<0.001). שיעור היילודים החיוביים ל-HbsAg (HBV surface antigen) בלידה עמד על 6.32% ו-30.43%, בהתאמה (p<0.001).

כל היילודים חוסנו עם Hepatitis B Immunoglobulin במינון 200 IU בתוך 24 שעות מהלידה, ועם חיסון Recombinant HBV בעת הלידה ולאחר חודש ושישה חודשים.  נערכו בדיקות ל-HbsAg ו-HBV DNA בלידה ולאחר 28 שבועות.

בנקודת הסיום, 28 שבועות לאחר הלידה, 2.11% מהיילודים בקבוצת הטיפול הפעיל ו-13.04% מהיילודים בקבוצת הפלסבו היו חיוביים ל-HbsAg, או בעלי רמות HBV RNA. HBV DNA ניתן היה לזיהוי רק ביילודים חיוביים ל-HbsAg.

נראה כי בטיחות אינה מהווה מקור לדאגה. לא תועדו מקרים של הפסקת הטיפול בשל תופעות לוואי, ולא דווח על מומים מולדים שניתן לייחס לטיפול ב- Telbivudine.

The Liver Meeting 2010: American Association for the Study of Liver Diseases (AASLD) 61st Annual Meeting

לידיעה במדסקיים

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    טיפול ב-Pantoprazole מגן מפני דימום מדרכי עיכול עליונות בחולים תחת הנשמה פולשנית (N Engl J Med)

    במאמר שפורסם בכתב העת New England Journal of Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים תחת הנשמה פולשנית, טיפול ב- Pantoprazole הפחית משמעותית את הסיכון לדימום משמעותי קלינית מדרכי עיכול עליונות, ללא השפעה משמעותית על הסיכון לתמותה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם טיפול במעכבי תעלות מימן מועיל או […]

  • משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide לבדו כנגד זיהום כרוני בהפטיטיס D (מתוך N Engl J Med)

    משלב Bulevirtide במינון 10 מ”ג עם Peginterferon Alfa-2a עדיף על Bulevirtide במינון 10 מ”ג בלבד בטיפול בחולים עם זיהום כרוני בנגיף הפטיטיס D (HDV, או Hepatitis D Virus) כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת New England Journal of Medicine. במחקר בשלב 3, טיפול מונותרפי ב- Bulevirtide הוביל לתגובה נגיפית בחולים עם זיהום כרוני […]

  • בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם (מתוך כנס ה-DDW)

    בנשים עם מחלת כבד אוטואימונית ייתכן סיכון מוגבר לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-Digestive Disease Week. באופן ספציפי יותר, תעד סיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם בנשים עם דלקת כבד אוטואימונית (Autoimmune Hepatitis) ודלקת ראשונית של דרכי המרה (Primary Biliary Cholangitis). החוקרים השלימו מחקר עוקבה רב-מרכזי, רטרוספקטיבי, […]

  • האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    האם הנקה בינקות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות סרטן מעי גס ורקטום בבגרות? (Clin Gastroenterol Hepatol)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology עולה כי במבוגרים אשר ניזונו מהנקה בינקות ייתכן סיכון מוגבר לאבחנה של סרטן מעי גס ורקטום בבגרות, כולל במבוגרים צעירים. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על החשיבות של גורמי חשיפה במהלך ההיריון ובשלב מוקדם במהלך החיים ובין הסיכון להתפתחות סרטן מעי […]

  • מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    מזון אולטרה-מעובד מלווה בסיכון מוגבר לעצירות (Clinical Gastroenterological and Hepatology)

    צריכת מזון אולטרה-מעובד ומזון מלווה בסיכון מוגבר להופעת עצירות ואילו צריכת מזון מעובד מינימאלית מלווה בסיכון נמוך יותר לעצירות, כאשר ההשפעה של עיבוד המזון אינה תלויה באיכות הרכב התזונה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Clinical Gastroenterology and Hepatology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי צריכה מוגזמת של מזון אולטרה-מעובד נקשה עם הפרעה בתנועתיות המעי. […]

  • דוברות המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות: יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס נלכדו בכמה מוקדים

    דוברות המשרד להגנת הסביבה ומשרד הבריאות: יתושות נגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס נלכדו בכמה מוקדים

    בפעולת ניטור לכד המשרד להגנת הסביבה יתושות שאובחנו לאחר מכן במעבדות משרד הבריאות כנגועות בנגיף קדחת מערב הנילוס. היתושות נלכדו במספר מוקדים במרכז הארץ וכן באילת ובמועצה אזורית איילות; המשרד להגנת הסביבה הנחה את הרשויות בישראל, בדגש על הרשויות בהן נמצאו יתושות נגועות ועל הרשויות לגביהן דיווח משרד הבריאות על תחלואה של בני אדם בקדחת […]

  • דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה (JAMA)

    דימום ממערכת העיכול התחתונה, המוגדר כהמטוֹכזיה, מהווה חמישית מכלל המקרים של דימום במערכת העיכול בקרב חולים הזקוקים לאשפוז בבית חולים. מאמר סקירה זה הוא סיכום של ההנחיות הקליניות של JAMA שפורסמו באפריל 2024. מתוך הגליון הראשון של מגזין הג'ורנאל קלאב המשולב.

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את סקייריזי לטיפול בקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר את סקייריזי לטיפול בקוליטיס כיבית (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) הודיע על אישור Risankizumab (סקייריזי) לטיפול במבוגרים עם קוליטיס כיבית פעילה בדרגה חמורה. בעקבות אישור זה, הטיפול בנוגדן חד-שבטי כנגד IL-23 הספציפי מאושר לשימוש בחולים עם קוליטיס כיבית ומחלת קרוהן בדרגה בינונית-עד-חמורה. התרופה מאושרת לשימוש בארצות הברית גם לטיפול במבוגרים עם דלקת מפרקים פסוריאטית פעילה ופסוריאזיס רובדי […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה