הקאות חמורות במהלך ההריון גורמות סיכון משמעותי לאם ולילוד (ACPM)

הסיכון ללידה מוקדמת, לידת עובר במשקל נמוך, וכן סיבוכים קדם ואחר לידתיים עולים בקרב אימהות שמאושפזות בעקבות בחילות בוקר (hyperemesis gravidarum ) לעומת נשים בהריון שאינן מאושפזות בשל סיבה זו. ד”ר מישל סולטיס ממרכז רפואי מדיגן בטקומה וושינגטון, ואמילי ברונסון מאונ’ וושינגטון בסיאטל הציגו ממצאים אלו בכנס האמריקאי השנתי לרפואה מניעתית.

שתי החוקרות הסבירו כי בחילות בוקר, או הקאות חמורות במהלך ההריון, דורשות אישפוז לעיתים קרובות. נשים אלו סובלות בירידה בנפח, הפרעה מטבולית וירידה במשקל. מצב זה משפיע על 0.1%-2% מהנשים ההרות ועשוי לנבוע מבעיה הורמונלית, אי סדירות אוטונומית או פגיעה מכנית.

בגלל המחסור התזונתי הקשור בבחילות הבוקר, מניחות החוקרות כי זה עשוי להיות קשור לפתולוגיות בשיליה, לידה מוקדמת, משקל יילוד נמוך ועלייה באבנורמליות עובריות. בכדי להעריך השפעות של בחילות בוקר על קשיים בהריון, סיבוכי לידה ותוצאות שליליות ביילוד, פיתחו החוקרות מחקר קוהורט רטרוספקטיבי מבוסס אוכלוסיה.

נתוני לידה ואישפוז ממדינת וושינגטון בין 1987 ל-2002 נבדקו. החוקרות זיהו 4,808 נשים הרות שאושפזו עם בחילות בוקר במוסד לא ממשלתי. רישומי הנשים הושוו לאלא של 9,616 אמהות שנבחרו באקראי ולא אושפזו בשל בחילות בוקר. שתי הקבוצות נבדקו שוב שנה לאחר הלידה. הריון שהסתיים במות העובר, הריון מרובה לידות או לידה במוסד ממשלתי הוצאו מהמחקר. אנליזה מורכבת שימשה להערכת ההשפעה של בחילות בוקר על ההריון, הלידה וההשפעות על העובר.

תוצאות האנליזה הראו כי לנשים שאושפזו בעקבות בחילות בוקר היתה עלייה בסיכון לקדם רעלת הריון בהשוואה לאלו שלא אושפזו. מהנשים עם בחילות בוקר, 5.7% סבלו מקדם רעלת הריון בהשוואה ל-4.3% בנשים ללא רעלת הריון (סיכון יחסי , 1.3; 95% רווח בר סמך, 1.1-1.6).

בנוסף, נשים עם בחילות בוקר נזקקו לימי אישפוז נוספים לאחר לידה רגילה וניתוח קיסרי. בקרב הלידות הרגילות בשתי הקבוצות, 7% מקבוצת בחילות הבוקר נדרשה לאישפוז ארוך יותר משלושה ימים בהשוואה ל-4% בקבוצת הביקורת (סיכון יחסי 1.8; 95% רווח בר סמך, 1.5-2.1), בדומה, בקרב הניתוחים הקיסרים, 12% מקבוצת בחילות הבוקר נזקקו לאישפוז ארוך יותר ו-6.4% מקבוצת הביקורת (סיכון יחסי 2; 95% רווח בר סמך, 1.5-2.7).

תינוקות שנולדו לקבוצת בחילות הבוקר היו בעלי סבירות גבוהה יותר לשקול פחות מ-2500 גרם (6.4% מהתינוקות בקבוצת בחילות הבוקר לעומת 4.7% בביקורת; סיכון יחסי , 1.3; 95% רווח בר סמך, 1.2-1.6). בהנוסף, לידות מוקדמות (לפני שבוע 28) התרחשו ב-0.6% בקבוצת בחילות הבוקר לעומת 0.3% בקבוצת הביקורת (סיכון יחסי, 2.1; 95%רווח בר סמך, 1.2-4.0).

בהערכת היתרונות והחסרונות של מחקרן, החוקרות הסבירו כי כיוון שהמידע הוא מבוסס אוכלוסיה, יוכללו התוצאות לאוכלוסיית היולדות. החוקרות שמו לב כי יש שונות בקריטריון האבחנתי של בחילות בוקר בהריון במערכת הבריאות.

החוקרות הסיקו כי מחקר זה עשוי ליידע רופאים ואימהות לגבי הסיבוכים בבחילות בהריון. עירנות ומודעות למצב זה ותוצאותיו עשויות להשפיע על שיטות טיפול טובות יותר ומניעת התוצאות.

ACPM 2005: Poster 6. Presented Feb. 17, 2005

לידיעה במדסקייפ.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    השמנה אימהית מלווה בסיכון למוות פתאומי של תינוקות (JAMA Pediatrics)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Pediatrics מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי למעלה מ-5% מהמקרים של מוות פתאומי של תינוקות עשוי להיות קשור להשמנת-יתר אימהית. בארצות הברית מדווח בכל שנה על כ-3,500 מקרים של מוות פתאומי של תינוקות. לאחר מסעות פרסום בשנות ה-90 של המאה הקודמת שכללו המלצות על תנוחות שינה בטוחות […]

  • צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד

    צליעה בילדים (Pediatr Rev) - והערות ד"ר אבי פנסקי, עורך אורתופדיה

    צליעה בילדים היא סיבה שכיחה לפנייה לחדרי מיון, והאבחנה המבדלת במקרים אלו רחבה למדי: הסיבה עשויה להיות מולדת, דלקתית, זיהומית, חבלתית, נאופלסטית ואידיופאתית. ד"ר פנסקי משתף מאמר מ-Pediatrics in Review הסוקר את שיטות האבחון השונות, ומוסיף מהערותיו.

  • הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    הנחיות האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה לטיפול באטופיק דרמטיטיס (JAMA Pediatrics)

    כוח העבודה (Joint Task Force) של האיגוד האמריקאי לאלרגיה, אסתמה ואימונולוגיה עדכן את ההנחיות לטיפול ב-AD. ד"ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר מה-JAMA Pediatrics שריכז את ההמלצות העיקריות לגבי טיפול בדרמטיטיס אטופית, ומוסיף מהערותיו.

  • האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    האם היסטוריה של סוכרת הריונית מעלה את הסיכון לתחלואה ותמותה בנשים עם סוכרת מסוג 2? (J Diabetes Complications)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Diabetes and its Complications מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי היסטוריה של סוכרת הריונית אינה מלווה בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם או תמותה מכל-סיבה בנשים עם סוכרת מסוג 2. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם היסטוריה של סוכרת הריונית מלווה בסיכון מוגבר למחלת לב כלילית, […]

  • האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    האם יש תועלת לאיזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם במבוגרים במצב קשה? (NEJM Evidence)

    איזון אינטנסיבי של רמות הסוכר בדם אינו מפחית את הסיכון לתמותה בחולים במצב קריטי, בהשוואה לאיזון קונבנציונאלי של רמות הסוכר בדם. מנגד, מהנתונים שפורסמו בכתב העת NEJM Evidence עולה כי איזון הדוק של משק הסוכר מעלה פי שלוש את הסיכון להיפוגליקמיה חמורה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע אם איזון הדוק של משק הסוכר […]

  • יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    יתרונות בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 (מתוך Pediatrics)

    בדיקות סקר של יילודים לחסר וויטמין B12 עשויות להוביל לירידה של פי ארבע בסיכויי להתפתחות חסר תסמיני של הוויטמין בשנה הראשונה לחייהם, בהשוואה ליילודים שלא עברו בדיקות סקר אלו, כך עולה מתוצאות מחקר חדש מגרמניה שפורסמו בכתב העת Pediatrics. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חסר וויטמין B12 עשוי לפגוע בהתפתחות יילודים, אך ההשפעה של בדיקות […]

  • יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    יולדת בסיכון גבוה שסובלת ממחלת TTP קיבלה טיפול באמצעות מולקולת ADAMTS13 בסורוקה

    מחלת TTP מולדת ("ארגמנת של קרישה וחסר טסיות") היא הפרעת קרישה תרשתית נדירה בארעות של אחד למיליון,  שנוצרת בגלל מוטציה בגן של אנזים ADAMTS13 הגורמת לתהליך קרישה בלתי מבוקר בכלי דם קטנים, בעיקר במצבי דחק ביולוגים, כמו זיהום והריון. לאחרונה פותח טיפול חדש, מבוסס מולקולה מלאכותית של ADAMTS13 שניתן עד כה ל-4 נשים הרות בעולם, ומטופלת בסורוקה היתה הראשונה לקבל את הטיפול בארץ.

  • סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    סגירה פרוצדורלית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) בפגים: קווים מנחים (JPER)

    קווים מנחים חדשים מציעים כי סגירה טרנסקטטרית של Patent Ductus Arteriosus (PDA) עשויה להיות עדיפה על פני סגירה כירורגית בפגים עם פגות קיצונית הזקוקים להנשמה מלאכותית, כך פורסם ב-Journal of Perinatology. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה