תוצאות מאכזבות ל-Mifepristone בטיפול ב-PTSD ביוצאי צבא (JAMA Netw Open)

הטיפול ב- Mifepristoneפעם ביום למשך שבוע לא הביא לשיפור בתסמיני הפרעת דחק בתר-חבלתית (או PTSD, Post-Traumatic Stress Disorder) בגברים יוצאי צבא לאורך מעקב ארוך-טווח, כך עולה מתוצאות מחקר חדש בשלב 2a שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open.

מדגם המחקר כלל גברים יוצאי צבא עם אבחנה של PTSD כרוני ומדד של לפחות 50 נקודות בסולם CAPS (או Clinician-Administered PTSD Scale).

לצורך מחקר כפל-סמיות בשלב 2a, החוקרים חילקו באקראי 41 יוצאי צבא לטיפול ב- Mifepristone במינון 600 מ”ג ו-39 יוצאי צבא לזרוע פלסבו. המשתתפים נטלו את הטיפול המוקצה כל יום למשך שבוע.

תגובה קלינית הוגדרה בנוכחות ירידה של לפחות 30% במדד CAPS.

לאחר ארבעה שבועות, 38.1% מהמטופלים ב- Mifepristone ו-31.1% מהמטופלים בפלסבו הגיבו לטיפול. לאחר 12 שבועות, שיעורי התגובה עמדו על 33.5% ו-39.8%, בהתאמה. קבוצת הטיפול ב- Mifepristone לא השיגה את שולי יעילות קלינית של 15% באף אחת מנקודות הזמן לאורך המחקר.

מהערכת היעילות של הטיפול לפי תתי-קבוצות של מדגם המחקר עלה כי בקרב יוצאי צבא ללא היסטוריה של חבלת ראש טראומטית תועדו סיכויי תגובה קלינית גבוהים יותר עם Mifepristone לעומת פלסבו, הן לאחר 4 שבועות (50% לעומת 27.3%) והן לאחר 12 שבועות (45.2% לעומת 18.2%).

בקרב חולים עם היסטוריה של חבלת ראש, שיעורי תגובה קלינית ל- Mifepristone ופלסבו היו דומים לאחר 4 שבועות (32% לעומת 32.6%). עם זאת, שיעורי התגובה בזרוע הטיפול ב- Mifepristone היו נמוכים יותר בהשוואה לפלסבו לאחר 12 שבועות (27.4% לעומת 48.3%).

מנתוני הבטיחות עלה כי Mifepristone נסבל היטב ולווה בשיעורים דומים של תופעות לוואי על-רקע תרופת המחקר או אירועים חריגים על-רקע הטיפול, בהשוואה לזרוע הפלסבו (34.1% לעומת 32.5%).

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להתמודד עם המגבלות של המחקר הנוכחי, כולל הכללת גברים בלבד, קביעת מינון ומשך טיפול ואפשרות הכללת התוצאות על אוכלוסיות אחרות, כמו גם להעריך את הטיפול ב- Mifepristone בגברים יוצאי צבא ללא חבלת ראש.

JAMA Netw Open, May 9, 2023

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    האם בדיקה גנטית יכולה לנבא תגובה ל-Semaglutide? (מתוך כנס ה-ADA)

    מנתונים חדשים שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-ADA (או American Diabetes Association) עולה כי בדיקה גנטית לזיהוי נטייה להפרעה בשובע לאחר ארוחה (Abnormal Postprandial Satiety) עשויה לסייע בחיזוי טיב התגובה לטיפול ב-Semaglutide, אם כי לא הודגם קשר דומה עם הטיפול בתכשיר אחר מאותה משפחה. הבדיקה הינה חלק מהפורטפוליו של MyPhenome Obesity Phenotyping Portfolio של חברת […]

  • האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    האם טיפול ב-Semaglutide מעלה את הסיכון ל-NAION? (מתוך JAMA Ophthalmol)

    בחולים עם סוכרת מסוג 2, עודף-משקל או השמנת-יתר, טיפול ב-Semaglutide מלווה בסיכון מוגבר לאבחנה של NAION (או Non-Arteritic Anterior Ischemic Optic Neuropathy), כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Ophthalmology. המחקר הרטרוספקטיבי כלל 16,827 חולים ממרכז Massachusetts Eye and Ear בבוסטון. החוקרים התמקדו ב-710 חולים עם סוכרת מסוג 2 , כולל 194 חולים שקיבלו […]

  • אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אפשרויות טיפול תרופתי באלופציה אראטה (U.S. Pharmacist)

    אלופציה אראטה, הפרעת שיער אוטואימונית לא צלקתית, הינה בעלת שיעור היארעות של עד כ-2% במהלך החיים ועלולה להשפיע על תחומים פסיכולוגיים, רגשיים וחברתיים. יהונתן ניסן משתף את מאמר העוסק בהפרעה מה- U.S. Pharmacist, בהמלצתו של פרופ’ שוורצברג.

  • תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    תחלואה אימהית חמורה עלולה להשפיע לרעה על הבריאות הנפשית (JAMA Netw Open)

    בנשים עם תחלואה אימהית חמורה סיכון מוגבר לפניה למחלקה לרפואה דחופה או אשפוז על-רקע הפרעת מצב נפשי לאורך עד 13 שנים לאחר הלידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. במחקר העוקבה הרטרוספקטיבי השוו החוקרים את הביקורים בחדרי מיון ואשפוזים בשל מצב נפשי בנשים לאחר-לידה  עם וללא תחלואה אימהית חמורה לאורך 13 […]

  • האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    האם לדחק וחרדה בזמן הריון השפעה על משך ההיריון? (Eur J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת European Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה קשר אפשרי בין תחושת דחק וחרדה בזמן הריון ובין סיכון מוגבר ללידה בשבוע מוקדם יותר, אך רק בשבועות מוקדמים של ההיריון. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי למרות שהאטיולוגיה אינה ידועה היטב, לידה מוקדמת מהווה סוגיה רפואית חשובה מאחר והינה […]

  • היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    היסטוריה של הפלות חוזרות מלווה בסיכון מוגבר להתפתחות דמנציה (Eur J Epidemiol)

    בנשים עם היסטוריה של הפלות חוזרות תועד סיכון מוגבר להתפתחות דמנציה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת European Journal of Epidemiology. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות מצביעות על הקשר בין היסטוריה פוריות ורביה, כולל גיל הופעת מחזור ווסת ראשון, ולדנות וגיל בעת הופעת מנופאוזה, ובין הסיכון להתפתחות דמנציה. עם זאת, אין […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה